"Daca nu esti cuminte, te calca masina!'(2)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mai copii, pe voi va modereaza cineva pe topicul asta?

ma bag si eu ontopic: cand era sora-mea la scoala taica-miu nu a vrut sa o lase la orele de religie insa a trebuit (asa i s-a cerut) sa scrie scrisoare + motivatie (da, motivatie).
si a luat babacu penelu si s-a apucat sa insire acolo ca el nu e de acord cu religia in scoala ca poate e vreunu budist sau musulman sau ateu si nu intelege de ce tre studieze crestinismu.

dom' profesor, ca un bun crestin, a luat scrisoarea sora-mii si a citit-o cu glas tare la copii cu comentarii si analiza pe text si au ras cu totii toata ora de sora-mea si babacu ca sunt musulmani

a trebuit sa il impiedice maica-mea sa nu mearga la scoala sa il bata pe popa ...

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Alra, dar tatal tau a reclamat undeva faptele de abuz grav, discriminare, defaimare, calomnie, lipsa crasa de profesionalism si asa mai departe?

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Nu a reclamat mai, era imediat dupa 90 in primul an in care s-a bagat religia in scoli, pe vremea aia inca in scoli era "profesorul nostru stapanul nostru"

A reclamat insa odata un comportament neadecvat al unui alt profesor cu subsemnata, insa i s-a zis ca nu au ce sa ii faca, ca e o persoana bine vazuta la minister, ca e profesor bun si ca are "toate gradele". Singura actiune a fost sa ma mute pe mine intr-o alta clasa.

Ai mei au fost insa tot timpul cam belicosi si ne-au invatat ca profesorii nu au intotdeauna dreptate si sa ne aparam punctul de vedere daca ni se pare ca ei gresesc si sa zicem acasa de urgenta orice ni se pare in neregula. Nu toti parintii isi invatau insa copiii la fel.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

Eu cred ca exista o mare confuzie in ceace inseamna Dumnezeu,credinta,dragoste ,pedeapsa.

Dumnezeu este creatorul nostru al tuturor..indiferent de barierile rasiale ,culturale ,politice pe care le punem intre noi.

Credinta in Dumnezeu are la baza dragostea ptru Creator si Creatia lui(ORICARE AR FI EA)....nu TEAMA ptru pedeapsa lui .A-ti fiE teama de "parinte" nu inseamna dragoste ,teama ne incatuseaza, iar dragostea ne descatuseaza,ne face sa fim buni, sa fim umani.Dumnezeu ne indeamna la dragoste ptru noi insine,ptru aproapele nostru, ptru parintii nostrii ,ptru El creatorul,ptru tot ce ne inconjoara.
Dragostea ptru mine creatia lui Dumnezeu,inseamna sa ma iubesc si sa nu vreau sa ma pedepsesc,sa nu vreau sa-mi fac rau.
Ce inseamna dragoste ptru mine?inseamna sa am grija sa traiesc in pace cu mine,cu aproapele meu si cu Dumnezeu,nu vreau sa ma pedepsesc sa traiesc in zbucium cu mine cu aproapele meu ,cu dumnezeu....
ex... dragoste si pedeapsa.
Nu fur varza din gradina vecinului ,nu ptru ca mi-e teama de DUMNEZEU,ci ptru ca ma iubesc pe mine,nu vreau sa-mi necajesc vecinul(deci il iubesc si pe el) si nu vreau sa-l dezamagesc pe DAUMNEZEU ptru ca-l iubesc.
daca fur ,nu DAUMNEZEU ma pedepseste, eu ma pedepsesc,eu am ales sa fur,desi stiam din indemnurile parintilor, ale lui Dumnezeu, ca nu este bine sa fur.
Cum ma pedepsesc?Nu mai traiesc in pace cu mine ,cu vecinul si cu DUMNEZEU...cum ma mai pedepsesc?vecinul la randul lui imi poate provoaca si el daune..si am terminat cu dragostea ptru mine, ptru el,ptru linistea noastra, ptru binele nostru ..si am incalcat cateva porunci ..
iubesteti aproapele ca pe tine insati..daca ma iubeam nu furam, daca-mi iubeam aproapele nu-i provocam daune,daca respectam invataturile creatorului si-l iubeam,nu-l dezamageam....rezultataul... m-am pedepsit.... EU M-AM PEDEPSIT..cu voia mea.

Acum sa revin la textul din manuale.

Greseala dupa mine este in redactarea povetelor, dar si in interpretare.
Vasilica nu trebuie sa se urce pe scara sa strice cuibul,nu din teama de pedeapsa ci ptru ca a fost invatat sa iubeasca animalele,sa-l iubeasca pe dumnezeu si creatiile lui ,sa aiba grija de el(VASILICA),sa aiba grija unde se joaca si cu ce se joaca...daca nu respecta indemnurile,povetele parintilor ,educatorilor,lui DAUMNEZEU ..isi asuma pericolul(EX cazutul de pe scara)... nu Dumnezeu i-a vrut raul,nu Dumnezeu i-a tras scara....acolo era pericolul ,indemnurile erau ca sa evite pericolul,durerea, durere lui,durere pasarilor etc...nu pericolul ca sa fie pedepsit.

Mata Emma lupta iar cu cancerul

http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

quote:
Originally posted by conchita
este grotesc sa ne fandosim ca stricam cuiburi de pasarele cu gesturi gingase de nestiutori inocenti si ca, in cazul asta, meritam de fapt un premiu ca nu am tras cu prastia sau n-am folosit mitraliera. ma mir ca nu iti dai seama ce grotesti sunt discursurile astea soft despre o lume hard si incercarea de a cosmetiza in drag queen un Dumnezeu care, in toata splendoarea justitiei divine, a ras din temelie doo orase pline de pacatosi, vezi ca zice si Sabina despre sodoma si gomora. pe la aia nu s-a dus nimeni cu vorba buna. ce vorbe bune sa prapadesti pentru pacate, Denizelule?

Sodoma si Gomora, Hiroshima si Nagasaki. Rase din temelie. Daca despre pacatele primilor avem oaresce informatii de prin Biblie, despre ultimii ce concluzie putem trage? Ca TOTI copiii din Hirosima si Nagasaki s-au indeletnicit cu distrugerea cuiburilor de randunele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

valeu, ce v-ati infierbintat

eu cred ca se voia doar sa se explice copiilor ca trebuie sa se poarte frumos. numai ca cine a facut-o in felul asta n-a avut tact pedagogic.
cred ca nici in vis n-au visat aia care au scris manualul ca va iesi asa o discutie. n-ar fi rau sa poate citi (cu calm :)).

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Principe, ce frumos ai scris!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stanescu spune:

De acord, foarte frumos scris, Principe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oradeanca spune:

si eu sunt de acord - principe e super ceea ce ai scris. Ai avea sansesa editezi un manual adevarat :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Pe vremea cand, cu mandrie si inocentza cantam "Am cravata mea" , bunica mi-a dat sa citesc o carticica despre Sf Tereza a Pruncului Isus... Eram atat de impresionata si plangeam de bucurie cand citeam cum Sf Tereza ocrotea si salva copii - din flacari, din accidente, etc. Eu atunci am invatzat ca Dumnezeu inseamna DRAGOSTE. Eu atunci am inceput sa simt ca TATAL este un tata spiritual ocrotitor si cald, plin de intzelegere si dragoste (poate pt ca asa era tata care m-a facut si crescut :-)), Sf Fecioara Maria - o Mama Universala in poala careia oricand potzi sa-tzi asezi capul si sa-i spui tristetzile dar si bucuriile si sigur te va ajuta... cu un sfat bun si cu multa liniste sufleteasca... iar Isus e fratele mai mare care ma calauzeste cand ma ratacesc... Alaturi de ei... in "Familia" mea cereasca sunt si Sf Francisc - mare iubitor de oameni si animale, Sf Iosif - orotitorul familiei, Sf Anton - facator de minuni (care - ca o micutza si amuzanta paranteza - INTOTDEAUNA m-a ajutat sa-mi gasesc ochelarii pe care niciodata nu stiu unde mi pun!). Pe cand, dupa Revolutzie, ma duceam la Bisericutza din Piatza 700 din Timisoara, am cunoscut un preot catolic (spaniol, care invatzase lb ro) Josef - care ne-a spus un lucru: "Cand ai un necaz, o durere, o nemutzumire - VORBESTE cu Isus! Spune-i direct ca unui frate ce te apasa!" Am realizat cu suprindere ca parintele Josef vorbea asa cum gandeam eu... Comunicarea directa si sincera cu "Familia" cereasca aduce mult mai multa impacare si liniste sufleteasca decat spoveditul la preot si toate slujbele platite, etc... E ca de la suflet la suflet si un strain (preotul) de cele mai multe ori nu poate intzelege ce simtzi si ce gandesti... si nu poate sa nu se abtzina sa judece... Dar dreptul de a judeca - cu-adevarat - nu-l are decat Tatal Ceresc...
Cred ca asta ar trebui sa-i invatzam pe copii - sa VORBEASCA, sa se deschida - cu noi (parintzii lor de-aici de pe pamant) dar si cu "parintzii" sprituali - cu dragoste, cu incrdere, cu sperantza, cu sinceritate - fara teama de-a fii pedepsitzi sau umilitzi.

Lorelai

http://home-and-garden.webshots.com/album/562645890MtEtoL

"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."

Mergi la inceput