Sezatoarea canadiana (86)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Ana, m-ai facut curioasa, de ce te-ai intoarce 2-3 ani in RO? Macar in Europa intelegeam...

Nelia, multumesc de intrebare , in general bine, in afara unor greturi pasagere pe care incerc sa le ignor pana cand intru in trimestrul al doilea....saptamana trecuta am fost la doctor si i-am ascultat inima bebelusului, emotionant....150 batai/minut

Diana, nu te impacienta momentan, asteapta sa vezi daca li se cere repetarea analizelor, mie mi s-a confirmat ca cei de la ambasada sint total imprevizibili....socrilor si mamei mele nu le-au cerut nicioadata analize ori de cate ori au venit in vizita la noi, socrilor in schimb le-a cerut cand i-am sponsorizat, dar slava domnului n-au fost probleme. Daca esti ingrijorata, incearca sa iei legatura cu cineva de la Ambasada sa intrebi de situatia dosarului. Bafta.

Denisa si Try, voi cand va pregatiti de vacanta, fericitelor?

Fetelor, era o fata din Montreal emigrata de ceva ani in Canada de cativa ani, cu doi copii si voia sa se mute in Franta. Stie cineva despre cine vorbesc eu aici? Eram curioasa daca a plecat sau nu pana la urma....

Cristina

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Diana, cred ca o reclamatie pe subiectu lasta ar trebui sa ajunga in copie in cel puti n3 locuri: cabientul medical acreditat, ambasada canadei din Bucuresti si la Vienna, unde se interpreteaza rezultatele medicale.
Ideea e urmatoarea, atat timp cat ei nu primesc sesizari de nicaieri, se presupune ca totul e ok.
Si intiintati ca acea scrisoare a fost trimisa in 3 copii la x, y si z institutii.

Nu stiu, cerut ca, pe langa formularele de viza medicale pe care asa de repede se grabesc sa le bage pe gat parintilor, sa le dea si-o amarata de brosura cu informatiile legate de medicale, adresa, tarif, tip de analize, la ce sa se astepte etc. si info unde pot face reclamatii in caz ca simt nevoia. Macar si scris cu litere marunte la coada brosurii.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_ro spune:

Aaaaaa, TRY nu mai punem la socoteala cum se dau informatiile si cum trebuie tratati oamenii care cer viza.
Mama a cerut viza asta vara cand in Bucuresti erau 50 de grade cu plus la umbra. Nu are voie cu apa si mancare in ambasada in conditiile in care acolo te tin intre 6 si 8 ore si ei nu macar un bufet acolo. Mama avea o ciocolata la ea pe care au pus-o sa o manance la intrarea in ambasada. Aveau ei apa cica, asa ca i-au luat apa. Cand a iesit din ambasada pe 7 carari de la aerul conditionat de acolo si de la atata asteptare a izbit-o caldura direct in cap si ia apa de unde nu e pe drum, ca acum au mutat ambasada si cale de 1 km nu e nici macar o balta, daramite un chiosc de unde sa iei o apa minerala sau un turturel de la care sa te adapi.
Informatiile despre analize i le-au dat in engleza si cand s-a dus la analize i le-au dat si in romana cica. Oare nu pot sa faca pentru oamenii in varsta si traduceri in romana ca ei nu sunt obligati sa stie o limba straina????
Daca vrei sa ceri informatii prin telefon despre dosar nici vorba de asa ceva. Macar sa le dea un numar de inregistrare si sa poti accesa pe internet dosarul sa vezi in ce stadiu de procesare este!!!
Vorbesti cu o secretara "distrusa" la telefon care iti spune ca nu se dau informatii prin telefon, de parca ai suna sa stii de vre-unul de la NASA.
Analizele iti iau o zi intreaga de parca faci analize pentru plecarea pe Marte. Astepti rezultatele pana pe la ora 3-4 dupa amiaza in conditiile in care incepi cu ele pe la ora 9 dimineata si nu mai pui ca sunt doua cabinete: unul pe Dacia, altul in alta parte a Bucurestiului vis-a-vis de Spitalul Municipal. Si nu va spun cum e transportul pana acolo la orele de varf. Oare chiar nu se poate sa fie un singur cabinet unde sa faci tot setul de nanlize care trebuie?
Si inca mai sunt dar nu mai pot acum sa-mi aduc aminte acum, dar va mai scriu eu.
MARU - daca te ajuta cu ceva este faptul ca mama va pleca acum in mai cu baietelul meu in Rom si se va intoarce in august. Poate o ia si pe fetita nasilor tai cand vine in Canada dar problema este cu cine se va intoarce inapoi in Rom fetita, pentru ca trebuie legata de un bilet.Oricum mai avem prieteni care se tot duc in Rom. Dar trebuie o hartie prin care ei cedeaza fetita pentru drum. Si noi trebuie sa o facem pentru mama. Daca vrei sa vorbim mai pe indelete da-mi un PM cu numar de tel

http://www.hi5.com/friend/photos/displayUserAlbum.do?albumId=119318750&ownerId=166574282

Mergi la inceput

Khristin, nu mai intreba ca astept vacanta asta ca pe pomu' de craciun. X-ez zilele ca prizonierii in inchisoare, iar barbate-miu ma omoara in fiecare zi cu mesaje pe email de la servici de genul: azi sunt 31 de grade-n Cancun sau acum cam ploua si sunt doar 26 de grade
2 sapt si 2 zile, atat mai am. Plec pe 27 martie, denisa vine pe 4 aprilie.

Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III

Mergi la inceput

Maru, o copila de 11 ani nu-i asa problematic de trimis pe avion si singura, in ingrijirea stewardeselor. Oricum se nimeresc mereu bunici/pasageri romani pe avioanele pt Toronto (mai ales pe malev, cehi, lufthansa etc.), asa ca imposibil sa nu gaseasca stewardezele pe cineva care sa poata comunica romaneste cu nepotica ta.
Se trimit copii mult mai mici (5-6 ani) pe avion singuri (sub forma asta de supraveghere), asa ca o fetita de 11 ani de ce nu s-ar descurca. Am impresia ca daca vine cu stewardezele trebuie sa platesti o mica taxa in plus (nu sunt foarte sigura, asa parca mi-au zburat ceva vorbe pe langa urechi). Oricum trebuie sa aiba procura la mana din partea parintilor.
Un simplu telefon la o agentie de bilete te paote lamuri cum poate veni fata in siguranta si fara panica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

v-am promis ca va dau vesti despre primavara

iaca ce va transmite meteorologul de serviciu:

pt francofoni

Le printemps arrive... lentement mais sûrement !

Montréal, jeudi 28 février 2008 Le temps doux se fera attendre jusqu’à la mi-avril en raison de poussées d’air froid en provenance du Canada vers le Québec. Nous connaîtrons donc de fortes fluctuations de température à l'entre saisons et les conditions printanières se régulariseront au début de mai.Normalement, la neige disparaît du sud du Québec au début d'avril et vers la fin du mois pour les régions plus au nord, coutume qui pourrait être retardée cette année due au phénomène de la Nina. Ainsi, la fonte de la neige accumulée pourrait étirer la saison de ski : les ramifications printanières feront le bonheur des skieurs du printemps et risquent de ne pas faire celui des golfeurs !
Toute la neige accumulée rafraîchira les températures du début de saison et un retour à la normale avec du temps propice à l'ouverture des terrasses se fera dès la mi-avril.
En conclusion, le Québec et l’est du Canada connaitront un printemps 2008 décalé, mais relativement normal en ce qui concerne les températures et les précipitations.

pt anglofoni

February 28, 2008:Canadians anxious for warmer weather will have to settle for a gradual warm-up to spring in most of the country. After a return to a normal Canadian winter for many areas, temperatures in March will start off slightly cooler for most of the country and balance out to near normal by the end of the season.
Ontario Near normal across the province. Expect wetter than normal conditions around the Great Lakes region. Near normal .elsewhere

ce am invatat noi de aici
1.ca primvara vine in mai
2.ca putem iesi la terase de pe la jumatea lu aprilie ..in quebec ..in ontario nu se precizeaza
3.ca de fapt, e «near normal» ...de unde deducem ca pana acum am avut ierni anormal...de scurte ...??

enjoy!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

m-am lamurit intre timp, ca poate lua bilet cu insotitor, e o idee mai scump, dar rezolva problema!
am sa repun mesajul meu, poate ma ajutati si cu celelalte necazuri ale mele!

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by maru

Fetelor, ajutati-ma si pe mine ca sunt om nacajit:
1> Vrem sa o aducem pe vara pe fata nasilor aici, are 11 ani. Parintii sunt de acord sa o lase pe vara. Ce acte tre sa fac?
Are cineva parintii ce vin aici in vara? sau care pleaca inapoi la inceputul toamnei?

2. Vrem sa ne facem taxele, si am facut un apoitment la o contabila. Ca sa faca taxele are nevoie de ceva acreditare? CMA, CA? ce s-o intreb ca sa vad daca e cat de cat competenta?
(deocamdata singurul atu, nu radeti e ca locuieste intr-o zona super eleganta aici, exclusiv aproape, si cine mi-a recomandat-o s-a laudat ca i-a obtinut tipa o reimbursare babana!)

Doamne'ajuta!

POZE

reiau intrebarile mele, fie-va mila de un om necajit si virgin ale sponsorizarii!

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

maru, atata timp ca fiecare om aici are dreptul sa isi faca taxele si singur...si multi si le fac...nu cred ca trebuie vreun atestat...
despre celelate subiecte, habar nu am ce sa iti zic...ca nu ma pricep..

Mergi la inceput

Maru, noi pe-ala de ne-a facut taxele anu' trecut l-am luat pur si simplu din flyer-ul ce ne-a sosit prin posta. Noi am cautat intotdeauan unu care sa ne ia putin avand in vedere ca avem doar doua salarii si nici o alta sursa de venit, full time/permanent employment, nu exista nici o complicatie si nici un shpir de unde putem deduce bani. Cei ce au nevoie de contabili experimentati sunt cei ce sunt self employed sau au firma lor proprie, acolo se vede diferenta intre un contabil bun si-unu' de Doamne-ajuta. Stiu un amic care pe vremea cand era real estate in Canada (acu' s-a-ntors definitiv la romanica) a dat si 600$ fee la contabil sa-i faca taxele, dar i-a scos 6000 in plus la taxe, asa ca... la el conta sa gaseasca pe cineva bun.
Daca sunteti caz de-asta de unde puteti scoate ceva la taxe, atunci cel ma ibine mergi pe recomandare, nu pe ziar sau alte balarii. Cauta pe cienva care a lucrat si a avut rezultate bune cu espectivul contabil.

Mergi la inceput