Intoarcerea la munca dupa mai mult de 5 ani...
Raspunsuri - Pagina 3
pisi_ella spune:
Si eu, multumesc! DE fapt, nu stiu la care Pisi se referea Ioana, caci amandoua suntem Pisi Nu mai conteaza...cred ca a vorbit cu amandoua!
Va pup!
nelia spune:
5 ani, zici, da? Dar 9 cum suna!?! Intotdeauna se poate si mai rau! Uite, ca sa te consolez si sa-ti dau curaj, iti spun ca eu am 7 ani de cind stau acasa (am mai facut si mai fac ceva scoala printre picaturi, dar nu se pune) si voi mai sta inca doi cu baietelul, care are trei luni si jumatate acum. Abia in toamna 2009 pot sa ies si sa-mi caut de lucru si ala sa fie timp partial, pentru ca vreau sa fiu cu copiii dupa-amiaza, de la 3 pina ii culc. Sint lectii de facut, au activitati, nu am ajutor, daca si eu lucrez ca sotul 9-10 ore pe zi (cu tot cu drumul dus-intors), cine se mai ocupa de ei!?! Si daca vrei sa te incurajez si mai mult, uite ca eu am 40 de ani, sint intr-o tara straina, cu limbile stau cum stau, adica stiu eu ceva, dar practica ma omoara, nu am lucrat nici o zi aici (am lucrat de acasa un timp, dar nu am iesit si deci tot nu se pune)... deci, cum am spus, se poate si mai rau! Nu avem pe nimeni aici cu noi si nici nu are cine sa vina, doar eu si sotul. Dar eu spun ca daca vrei sa muncesti, pina la urma s-o gasi ceva si pentru noi. Si eu ma gindisem cind am citit mesajul tau la un post de secretata, asistenta sau ceva de genul acesta, limbile straine odata invatate nu ai cum sa le uiti chiar de tot, iti lipseste practica, exercitiul si de aceea ai senzatia ca nu mai stii nimic sau sa lucrezi intr-o gradinita particulara, acum toti vor sa-i invete de mici limbi straine si au nevoie. Se poate sa fie part-time, pentru ca doar nu stai tot timpul sa-i inveti engleza si sint in general dimineata orele, deci cind si copiii tai sint la gradinita. Stiu ca e greu, si mie mi-e groaza, dar ca in orice altceva, inceputul ei greu, dupa ce iti intri intr-un ritm te vei intreba oare de ce ti se parea atit de imposibil. Ia gindeste-te cind ai facut copiii, nu ti se parea la fel de greu si imposibil ca tu sa le faci pe toate cind tu nu stiai nimic? Si cu toate acestea ai crescut si cresti inca doi copii si sint sigura ca o faci foarte bine. Curaj!
Uite, m-am gindit si ar fi bine sa incepi cu o scoala, niste cursuri care sa nu dureze mult, ca sa-ti faci iesirea din casa si intrarea undeva, nsite cursuri de birotica de exemplu, unde ai putea invata si calculator (stai linistita, asta se invata repede) si alte lucruri care ti-ar fi utile mai tirziu, in cautarea unui servici sau dupa ce gasesti unul. Stiu ca poate cuvintul secretara nu suna bine, dar eu ma refer la un post de asistenta, in ziua de astazi aceasta nu inseamna sa raspunzi la telefon si sa facei cafeaua. Poate fi interesant sa faci intr-o firma, mai ales daca aceasta e mare si internationala: ai sansa sa cunosti diversi oameni de afaceri, sa intri in contact cu ei, sa exersezi limbile, sa lucrezi cu calculatorul si dupa aceea nu se stie ce-ti va placea sa faci, dar e o rampa de lansare. Nu spun acum ca vei gasi post intr-o firma mare si internationala de la inceput, dar cu timpul, daca iti place si iti doresti, sint sigura ca se poate.
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
kover spune:
eu miine incep al doilea servici,pe linga cel de casnica.in iunie ar fi 4 ani de cind am intrerupt munca.am emotii asa de mari ca ce va fi cu baietii?cel mare va trebui sa doarma la camin,cel mic inca nu a fost "dezlipit" de mine.loc de munca nou.sa vedeti ce factura va veni la telefoane.schimbari majore in viata noastra.si: pisi_ella,eu la primul interviu la care am fost(am aplicat pe ejobs)am picat interviul,dar nu m-am agitat ca doar nu e singurul loc de munca.mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://s266.photobucket.com/albums/ii248/botcarola/
pisimuky spune:
I've got the job !!!
Azi m-am prezentat la un interviul pentru postul de secretara la o firma foaaarte serioasa. Initial mi s-a cerut sa imi imaginez ca sunt deja pe post si trebuie sa fac o cerere pentru o rezervare la hotel pentru managerul firmei ( in engleza ) si, de asemenea, sa traduc niste propozitii. Apoi am fost chemata la o mica discutie iar dupa asta am fost rugata sa "prestez" pe computer. Ce vreau sa zic este ca am obtinut jobul asta, inca nu-mi vine sa cred ( desi mi-am dorit foarte mult sa reiau activitatea profesionala, acum ma simt de parca as fi luata ca din oala). Discutia a fost purtata in engleza si mi-am si negociat deja salariul cu ei, de luni incep serviciul. Elise, chiar m-am gandit la tine, cand ziceai "ce atatea emotii ca doar nu te ia de nevasta ! " si am fost foaarte relaxata. Asa ca... se poate ! Pisi_ella , iti doresc mult succes si tie !
kover spune:
pisimuky:felicitari si acomodare usoara cu noul statut.eu luni dupa-masa(dupa prima mea zi de lucru) am facut o criza de plins si ma intrebam unde mi-a fost capul cind am decis sa ma duc la servici.mi s-a imbolnavit cel mare,totul era nou,multe informatii,aveam impresia ca nu voi face fata,eram coplesita de evenimente.lucrurile s-au sedimentat intre timp.e spre bine.dar inca sint in perioada de reorganizare si readaptare.e mai greu decit mi-am imaginat.tare imi lipsesc copiii.mamica de Robert(23.11.2004) si Kristian(01.09.2006)http://s266.photobucket.com/albums/ii248/botcarola/
pisimuky spune:
Kover, multumesc ! Abia acum am vazut mesajul fiindca n-am mai avut timp de net... veneam rupta de oboseala de la serviciu Daca serviciu mi-a trebuit.... Si la mine, situatia e oarecum la fel, multa informatie asa, deodata, dar am inceput sa ma obisnuiesc, numai ca nu-mi prea place programul de lucru, abia pe la 17,30 ajung acasa. Am fost obisnuita cu program muult mai lejer... Deocamdata asta e, am intrat in hora, trebuie sa joc. Ideea e ca am intrat intr-o firma care promite mult referitor la cariera mea. Mult succes iti doresc si tie ! Pupici ! Pa !