Paste de tot felul
Ma gindeam sa scriem un subiect numai despre paste. Cind eram mai mica Bunica mea le gatea in multe feluri: cu nuci, cu lapte, cu brinza si cu ou etc. Nu stiu retetele astea si nu le gasesc.
Citeodata am putin timp la dispozitie sa pregatesc cina si pastele sint destul de rapid de pregatit si au in general succes la familia mea. Asa ca hai sa pornim o colectie de retete cu paste:
In seara asta am facut paste cu brinza. Am folosit din cea gen Almette (cu ierburi in ea). Am fiert pastele, apoi le-am amestecat cu o cutie de brinza si am mai adaugat niste ulei de masline, brinza feta, parmezan, iaurt.
Alteori fierb pastele, le amestec cu sos din comert si un pic de supa de pui (sau din care am). Le pun intr-un vas din sticla cu capac si le dau la cuptor. La sfirsit adaugam parmezan.
Ambele variante sint gustoase, dar aici se incheie repertoriul meu de paste.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Raspunsuri
Balbina spune:
Bun subiect!
O sa copiez aici tot ce am mai gasit pe DC despre paste, ca sa facem un subiect cuprinzator, cu toate retetele.
Dar deocamdata scriu si eu cum prepar pastele. Cel mai des le fac simplu, cu sare si ulei de masline, sau cu telemea/cascaval ras. De citeva luni le prepar si intr-un alt mod, foarte rapid, si ies absolut delicioase. Deci:
Paste prajite cu morcov si ceapa
1 pachet paste
1 morcov
1 ceapa
ulei
sare, piper
Se toarna putin ulei intr-un ceaun sau o tigaie adinca. Cind s-a incins, se pun pastele si se prajesc in ulei pina se rumenesc. Se amesteca incontinuu. Paralel, se pune un ibric de apa la fiert. Cind s-au rumenit pastele, se adauga peste ele morcovul ras si ceapa taiata marunt. Se mai tine putin pe foc, amestecind mereu, apoi se sareaza, se pipereaza si se toarna apa clocotita, cit sa acopere pastele, cam cu 1 cm. Se acopera cu capac si se lasa pe foc cam 10-12 minute pina pastele absorb toata apa. Incercati-le, sint excelente.
------------------
Numai bine,
Natalia, Vlad si Vanda
Balbina spune:
Salata cu paste-ajutor!!
De la: Forumul desprecopii.com
URL: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63269
Printat la: 10/03/2008
Mesaj:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Natasa
Subiect: Salata cu paste-ajutor!!
Trimis la: 02/12/2005 12:07:26
Mesaj:
Am facut cindva o salata de paste dupa o reteta gasita aici pe forum si nu mai reusesc sa dau de ea. DIn cite imi aduc eu aminte erau mai multe, cred ca atunci m-au ajutat moderatorii sa dau de ele. Multumesc!
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: corina costea
Raspuns la: 02/12/2005 12:50:14
Mesaj:
NATASA eu faceam inainte o salata de paste care mie imi placea foarte mult dar de cand sunt la dieta am renuntat la multe lucruri care imi placeau. Reteta este asa:
-un pachet de paste se fierb si se limpezesc se taie castraveti murati cati doresti in cubulete mici,salam cu sunca,2-3 cremvusti,o mana de mazare fiarta o cutie de porumb si totul se amesteca cu maioneza. Mie una mi-a placut la nebunie aceasta salata poti sa mai pui si gogosari taiati cubulete mici.........POFTA BUNA!
CORINA
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Natasa
Raspuns la: 02/12/2005 12:57:32
Mesaj:
Mersi mult de tot. Suna bine si mi-ai facut pofta!
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: anamaria
Raspuns la: 02/12/2005 14:32:10
Mesaj:
si eu fac salata de paste cam ca si corina, doar ca pt culoare ii pun si gogosari murati.
anamaria, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Viata este ceea ce se intampla in timp ce esti prea ocupat sa-ti faci planuri de viitor! (John Lenon).
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: roandre
Raspuns la: 02/12/2005 16:48:20
Mesaj:
Eu salata cu paste o fac altfel si este f gustoasa!
Deci amestec paste fierte (mie imi plac cele sub forma de melcisiori micuti sau spirale) cu boabe porumb, sunca (salam cu sunca), oua fierte si taiate cubulete, masline fara samburi, muraturi bine stoarse de zeama si tocate marunt si maioneza.
Ingredientele le pun pe toate dupa cat de mult vreau sa predomine un gust si cat de multa salata vreau sa-mi iasa.
Mihaela si Alexia Maria – 26 august 2004
Chiar daca esti pe drumul bun, vei fi calcat daca stai pur si simplu.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Bella
Raspuns la: 02/12/2005 20:34:32
Mesaj:
Eu obisnuiesc sa fac pastele dupa reteta cumnatului meu, italian. Prajesc putin usturoi in ulei de masline(sau de alt fel) si il scot inainte de a se rumeni pentru ca devine amar. In ulei prajesc apoi carnea(de regula piept de pui, bine condimentat) si apoi calesc usor legumele(mazare verde, congelata, brocolli, zucchini, dovlecei, rosii cubulete, pe rand. De obicei, folosesc si o alta tigaie in care prajesc in putin unt unele dintre legume. In timpul acesta fierb pastele, dupa instructiuni, al dente. Imi plac cele sub forma de fundite, arata f. bine in salata si, mai nou, folosesc din cele tricolore. Dupa ce fierb le scurg bine si le amestec cu legumele. Sunt foarte bune si aspectuoase, se pot face multe combinatii. Pun si porumb boabe si uneori si ceapa verde. Se pot face si cu peste din conserva. Pastele pot fi inlocuite cu orez fiert in apa cu sare. Le-am facut de multe ori, in special pentru copii, se pot manca si cu mana. Ulei se pune cat sa se poata cali usor legumele(unele raman aproape crude dar aici sunt f. fragede). Rosiile raman ultimele ca sa nu coloreze celelalte legume si pun si un pic de busuioc pe ele. Sunt bune atunci, caldute sau reci dar nu tinute la frigider, recomand portii facute pentru o singura masa. La inceput puneam mai multe paste decat legume, acum pun invers. Le-am facut pentru mai multe generatii si nationalitati, de fiecare data am avut succes cu ele.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: mamini
Raspuns la: 03/12/2005 13:48:04
Mesaj:
eu pun paste fierte, bucatele de pui prajit, rosii uscate la soare( din ulei), fasole verde pastai oparita, porumb, ardei rosu si ce imi mai cade in mina...
Balbina spune:
Paste
De la: Forumul desprecopii.com
URL: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=67247
Printat la: 10/03/2008
Mesaj:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: bijuarda
Subiect: Paste
Trimis la: 23/01/2006 19:15:39
Mesaj:
Vreau sa ma ajutati cu niste retete de pate si sosuri.Va multumesc.
ange
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: maimutzica
Raspuns la: 23/01/2006 19:35:17
Mesaj:
Uite aici cateva retete: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19235
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=11608
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=29098
--------------------------------------------------------------------------------
Unii oameni ar prefera mai degraba sa moara decit sa gindeasca. Si asta si fac ,viata o demonstreaza zilnic !!!
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: cristiama
Raspuns la: 26/01/2006 08:08:36
Mesaj:
Lauda de sine nu miroase a bine, DAR am facut aseara niste paste suuper.
Tot mancam eu la restaurant un sos roze la paste si aseara am zis sa incer si eu:
- asa ca am fiert paste, Barilla - pacat sa faceti economie la astea
- am prajit cateva ciuperci, am taiat niste sunculita si niste carne de vita gata prajita cubulete
- am facut un sos de smantana, 1 lingura buna de bulion, o lingurita de faina si condimente pt paste
Am pus la cuptor toate amestecate, am lasat totul vam 30 min, am scos, am ras cascaval, am mai lasat 15 min si apoi le-am mancat, toate!!!
cristiama
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Balbina
Raspuns la: 26/01/2006 08:47:27
Mesaj:
Noi de ceva vreme cumparam pastele Poiatti, sint mai ieftine ca Barilla, dar la fel de bune.
Cristiama, tare apetisanta reteta ta, imi face cu ochiul.
Balbina spune:
paste carbonara
De la: Forumul desprecopii.com
URL: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68534
Printat la: 10/03/2008
Mesaj:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: tomecica
Subiect: paste carbonara
Trimis la: 08/02/2006 02:18:05
Mesaj:
va rog sa-mi spuneti si mie reteta pt " paste carbonara". multumesc frumos
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Alyssa
Raspuns la: 08/02/2006 02:25:59
Mesaj:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Initial creeata de tomecica
va rog sa-mi spuneti si mie reteta pt " paste carbonara". multumesc frumos
--------------------------------------------------------------------------------
Uite aici:
http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=4680&hl=carbonara
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Mia.
Raspuns la: 08/02/2006 05:08:20
Mesaj:
Azi am facut,asa:...am fiert pastele,dupa care intr-o cratita separat am calit un pic de bacon(fara ulei)+ceva piept de pui felii mici,peste care am turnat pastele.Separat am amestecat smintina +galbenusuri+patrunjel tocat+busuioc verde tocat,sare,piper alb si putin lapte ca sa subtieze amestecul.Acest amestec se toarna subtire peste paste amestecind repede.Se tine putin pe foc si se serveste!
Poze
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: zapacila
Raspuns la: 09/02/2006 17:41:30
Mesaj:
Reteta de pe culinar este cea originala. Nu se pune la carbonara in veci smantana. Eu am facut si e foarte gustoasa.
Pofta buna!!
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: raalucutza
Raspuns la: 10/02/2006 01:29:19
Mesaj:
TOMECICA hai sa iti spun cum fac eu.....in putin ulei calesc niste sunca si ciuperci.....cam 200 de grame din fiecare!pun spaghetele fierte peste aceste ingrediente-uleiul e bine sa fie de masline.dupa ce le amestec bine pun un sos care il pregatesc din timp-o cutie smantana,un ou,sare ,oregano,o linguritza faina!amestec bine 10 min.trebuie amestecat in continuu ca sa nu se lipeasca!la sf adaug niste cascaval ras!e o nebunie de mancare!noi suntem innebuniti dupa ea!bafta
RALUCA 25+ http://community.webshots.com./user/raalucutza
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: corinadana
Raspuns la: 10/02/2006 02:45:27
Mesaj:
Ralucuta zi mi scoate ma si pe mine din ceata oregano - condimentul?
As vrea si eu sa fac ca tare bunute suna!!!
corinadana mama Ralucai www.ralucaostoia1.exploretalent.com
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: crista-s
Raspuns la: 10/02/2006 07:27:15
Mesaj:
Nu mai luati culinarul drept litera de lege in materie de bucatarie italieneasca. Acolo ca si aici lumea isi da cu parerea, nu e nici un bucatar specializat care scrie acolo ci doar oameni ca si noi care au invatat retete de pe net, de la prieteni/e sau soacre .... Si in Italia ca si in Romania si peste tot in lume "cite bordeie atita obiceiuri" e adevarat cu citiva "pasi" sa zicem obligatorii ( vezi oul care nu tb sa se rascoaca). Sigur ca se poate pune smintina ... exista retete diverse ... important e ca oul sa nu se coaca ( sa il pui crud peste pastele fierbinti si asa el doar se primnde pe paste), deci nu trebuie sa fie o temperatura mai mare de 70 grade celsius. Se pune 1 ou pentru fiecare persoana sau 1 ou la fiecare 2 persoane, iar pastele ( spaghetti )max 100 gr de persoana. Dupa cum spun si ei (iar italienii care sunt tare gelosi de retetele lor traditionale ) "La panna viene consigliata in molte ricette perch#1081;, se aggiunta in piccola quantit#1072;, aiuta l'uovo a non rapprendersi e conferisce ulteriore cremosit#1072; al piatto. " ( trad. mea: multe retete te sfatuiesc sa folosesti smintina, daca e adaugata in cantitate mica, ajuta oul sa nu se intareasca si da cremozitate felului de mincare).
Reteta de spaghetti alla carbonara:
- 400 g spaghetti;
- 150 g sunculita afumata;
- 30 g pecorino romano ( brinza de oaie )
- 2 oua intregi
- sare si piper;
Se taie sunculita cuburisi se prajeste usor la foc micin tigaie antiaderenta de 18-20 cm, pina cind devine trasparenta si a lasat toata grasimea. Bateti ouale intr-un castron si amestecati bine cu pecorino ras si mult piper macinat. Fierbeti pastele in multa apa sarata, scurse le puneti int-un castron mare si adaugatib sunculita si grasimea ei, adaugati ouale si amestcati rapid. Serviti imediat
cama sta ar fii traducerea mea saracacioasa ... a unei retete traditionale pe care o gasiti pe pagina asta
Cristina
Noi doi... si nu numai
"Quando vuoi davvero l'amore lo troverai che ti aspetta."
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: tomecica
Raspuns la: 11/02/2006 19:13:28
Mesaj:
multumesc mult fetelor.
poate mai veniti cu retete italienesti ca sunt specialisti .....
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: anacezara
Raspuns la: 11/02/2006 19:53:16
Mesaj:
Si eu tot dupa reteta de pe culinar fac pastele carbonara si sunt multumita , atat eu cat si restul familiei mele . Sunt tare gustoase .
Mai schimb cateodata un pic reteta , adica pun ouale la prait un piculetz peste sunculita . In rest e OK .
Pofta buna !!!
albumele noastre
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: tomecica
Raspuns la: 12/02/2006 00:18:53
Mesaj:
unde gasesc culinarul despre care tot pomeniti??
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Alyssa
Raspuns la: 12/02/2006 00:37:40
Mesaj:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by tomecica
unde gasesc culinarul despre care tot pomeniti??
luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]
" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE
fotografii si DESENELE ADRIANEI
--------------------------------------------------------------------------------
pai nu-ti dadui io linkul???... :)
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: raalucutza
Raspuns la: 13/02/2006 06:14:55
Mesaj:
oregano condimentul da!ii da un gust special de spaghete italienesti!pupici!
RAALUCUTZA25+ http://community.webshots.com./user/raalucutza
Balbina spune:
creveti cu usturoi si paste (sau orice fructe de m
De la: Forumul desprecopii.com
URL: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72247
Printat la: 10/03/2008
Mesaj:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: adrienne12
Subiect: creveti cu usturoi si paste (sau orice fructe de m
Trimis la: 29/03/2006 06:21:57
Mesaj:
La cererea Sinzianei postez aceasta reteta (una din favoritele lui fiu-meu):
Ingrediente: paste (spaghete, angel hai sau linguini), ulei de canola, 4-5 catei de usturoi, 3 fire de ceapa verde, 1 cutie de half & half (darmerge si smintina),marar proapsatsau uscat, sare, piper, creveti (de preferinta jumbo)
Intr-o tigaie se prajeste usturoiul putin intr-o lingura de ulei, apoi se adauga shrimpii si se prajesc la foc mic pina se auresc putin. Se adauga ceapa prajita,si dupa ce se inmoaie si ea se toarna half & half (sau smintina diluata cu apa). Se drege de sare si piper, apoi se adauga pastele fierte separat si scurse bine. Se amesteca bine in sos si se serveste cald, cu marar proapspat si parmesan.
Pofta buna.
Balbina spune:
paste si pui
De la: Forumul desprecopii.com
URL: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=72655
Printat la: 10/03/2008
Mesaj:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: diaan
Subiect: paste si pui
Trimis la: 03/04/2006 12:05:20
Mesaj:
am paste am piept de pui ce fac cu ele?
adica stiu eu ce sa fac cu ele da as mai schimba reteta...
astept
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: osna
Raspuns la: 03/04/2006 12:09:52
Mesaj:
nu stiu ce paste ai,eu am facut zilele trecute o chestie foarte faina cu pui si paste late:
am calit 2 cepe cu 3 bucati de piept de pui taiat fasii si o cutie ciupercute si am lasat sa se albeasca bine pieptul apoi am turnat o canita de supa de pui si cand a scazut si supa(pieptul era deja moale) am adugat vreo 300ml smantana dulce +1lingura faina si patrunjel verde tocat,sare,piper si am mai lasat cateva min sa se lege sosul,dar sa nu se ingroase prea mult,si am servit cu pastele late.merge foarte bine si cu orez.
sper sa fie o idee!
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: SunSmile
Raspuns la: 03/04/2006 12:30:25
Mesaj:
Una dintre retetele mele:
1.Fierb pastele in apa clocotita cu sare si eventual un cub de "aroma de gaina"(ca sa nu fac reclama)
2. In timpul asta intr-o cratita tefal pun un pic de ulei de masline la incins. In el pun asa: doua cutii ciuperci taiate, o rosie cuburi, un ardei capia taiat fasii mari si un ardei gras taiat cubulete, cativa catei de usturoi taiati fasiutze + multe condimente(busuioc, cimbru, piper verde, oregano), apoi adaug carnea de pui fiarta in prealabil si taiata bucatele (mai mici sau mai mari). Adaug putina supa de pui peste si le las sa se patrunda bine. la final adaug felii de lime si patrunjel proaspat.
Pastele fierte sunt asezate intr-un vas de yena mai incapator si pana este gata sosul de mai sus pun cateva bucatele de unt. Apoi torn soso-amestecatura peste paste, le zapacesc sa fie bine impartit si mai adaug niste fire de patrunjel si busuioc. Pun un capac peste si le las 5 min. Se servesc cc calde!
Scuzati incoerenta!
Milioane de inimi - 2 culori, o #1086;ntreaga natiune - o singur#1075; iubire,58 de ani de glorie - legenda trebuie s#1075; continue!
7 MAI 1986-SEVILLA
10 MAI 2006-Eindhoven
CAMPIONII, CAMPIONII, OLE, OLE, OLEEE
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: osna
Raspuns la: 03/04/2006 12:58:05
Mesaj:
sunsmile suna bine reteta ta.o sa incerc si varianta asta.
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Steluta
Raspuns la: 03/04/2006 17:27:40
Mesaj:
Eu tai pieptul de pui in bucatele mici, il calesc impreuna cu o ceapa. Mai tarziu, dupa ce mai fierbe pieptul de pui, adaug si niste suc de rosii, mirodenii (busuioc, menta, cimbru, etc), sare, piper. Intre timp am fiert si pastele (de obicei folosesc scoici). Dupa ce scurg pastele, le amestec cu sosul cu carne, rad ceva cascaval deasupra si bag cratita la cuptor pentru vreo 5 minute, cat sa se topeasca cascavalul.
Pofta buna,
Steluta.
Balbina spune:
Pastele, cu carne, cu branza....
De la: Forumul desprecopii.com
URL: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87836
Printat la: 10/03/2008
Mesaj:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: dana d
Subiect: Pastele, cu carne, cu branza....
Trimis la: 08/11/2006 15:10:20
Mesaj:
Eu sunt o fana a retetelor rapide si cum pastele sunt baza multora dintre ele, le folosesc cand sunt in criza de timp.
Azi vroiam sa fac niste chiftelute dar pentru ca mi-a fost lene sa prejesc la guguloaie pana ma doare spatele si miros toata a chiftele.. iar apoi sa le mananc inainte de a se aduna o gramajoara... am hotarat sa incerc ceva nou cu carne tocata.
Paste (spaghete in cazul de fatza) cu carne:
Nu stiam nici o reteta si de asta am deschis si subiect aici dar am improvizat ceva:
o ceapa tocata calita in ulei de masline
carne tocata amestec
condimente (sare, piper, delicat, verdeturi uscate pentru ca nu aveam proaspete)
Am calit ceapa dar nu pana sa capete culoare, am pus carnea care s-a desfacut si s-a mai fiert/calit si ea, apoi am pus putina apa de frica sa nu ramana cruda, apoi condimentele si suc de rosii.
E inca pe foc, nu stiu cum va iesi dar am sa va anunt. Urmeaza sa fierb spaghetele cand se apropie ora mesei.
Acum eu va rog sa-mi spuneti daca e in regula sau am gresit pe undeva. Ma tot intreb daca sa pun si usturoi, dar nu pun.
Si puneti si alte retete cu paste, cu carne sau nu.
Fetele mele
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: dulcetica
Raspuns la: 08/11/2006 16:16:16
Mesaj:
Probabil sint deja gata mincate si n-are rost sa mai spun ca merge usturoi,putin vin.
Pofta buna!
dulcetica
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Danelutza
Raspuns la: 08/11/2006 16:21:35
Mesaj:
... eu acum am vazut subiectul. Fac si eu spaghete cu carne, dar usturoi nu pun. De fapt, dupa ce calesc un pic ceapa, bag carnea de vita macinata, aia lasa un pic de apa, o invirt pina dispare apa, in acest fel se si prajeste un pic carnea, arunc apoi un picutz de vin alba, dupa care pun sucul de roshii si doar putzina apa, daca sucul e mai gros. Mai pun sare si patrunjel.
In schimb, cind fac pastele doar cu suc de roshii, pun ceapa la calit, un catzel de usturoi taiat, patrunjel, apoi dupa ce acestea s-au prajit un picutz, pun sucul de roshii si la sfirsit busuioc pentru mincare.
Daniela si micuta Isabella
Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: dana d
Raspuns la: 08/11/2006 20:25:57
Mesaj:
Nu sunt inca mancate dar au iesit foarte bune. Am fiert spaghetele si le-am trantit peste carne, s-a mai cerut niste suc de rosii si piper. Le-am mai clocotit de doua ori si gata. Oricata apa am mai pus tot groasa a iesit, asa ca va fi mai greu de incalzit maine.
Nu am avut intentia sa fac mancarea pentru doua zile, dar daca nu aveam experienta, a iesit mai multicica si m-a scapat de gatit si maine.
Am mai intrebat o prietena si ea mi-a dat alta reteta:
Un fel de tocana cu ceapa, rosii si carne bucati, un fel de tocanita.
Peste asta varsa pastele fierte si o da la cuptor.
Fetele mele
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: dana d
Raspuns la: 08/11/2006 20:31:13
Mesaj:
Multumesc Dulcetica, data viitoare o sa pun si usturoi.
Danelutza, din pacate nu am folosit niciodata busuioc la mancare, o sa fac o proba ca vreau sa-mi deschid orizontul.Nu prea ma pricep la condimente din astea exotice, Eu pun leustean la ciorba, marar si patrunjel la felul doi, telina verde la supa de rosii... si cam atat in privinta verdeturilor. Aaa, mai rar tarhon la chiftelute ca nu prea se gaseste la piata si ca nu prea-i place sotului.
Din pacate nu mi-a trecut prin cap sa pun vin, data viitoare aduc imbunatatiri.
Fetele mele
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: danyce
Raspuns la: 08/11/2006 20:42:16
Mesaj:
Eu pun si usturoi, si oregano, si busuioc.Astea pe langa ceapa, carne tocata si sos de rosii.Spaghetele le fierb mereu separat, asa le si las ca sa-si puna fiecare cat vrea (si din spaghete si din sos).Sunt foarte bune cu parmezan sau cascaval ras deasupra.Cand pregatesc spaghete in felul asta (uneori le prepar cu sos de smantana, ciuperci, usturoi, marar si piept de pui) mai pregatesc o salata din salata verde, rosii, castraveti si vinegreta.
Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo
Povestea Almei
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: Laura T
Raspuns la: 09/11/2006 10:33:40
Mesaj:
O reteta rapida si buna de paste, descoperita de curand: 1/2 pachet spaghete sau alta forma de paste se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Separat se calesc in putin unt cam 2-300g kaiser sau altfel de sunculita afumata. Apoi peste kaiser se toarna un tubulet din acela mic de branza topita (eu folosesc Oke) si se mesteca incontinuu ca sa se topeasca. Se toarna spaghetele fierte (si scurse) peste amestecul din tigaie si se amesteca bine. Se servesc calde cu sau fara cascaval/parmezan ras deasupra.
Laura si bebitele: Bianca (7 ani jumate) si Ramona (4 ani jumate)
poze_cu_fetele_mele
poze_noi
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: madalinad
Raspuns la: 09/11/2006 12:07:26
Mesaj:
eu am incropit de curand, in mare viteza, paste cu ton.
am calit un pic cativa catei de usturoi + 1 ardei tocat, dupa care am adaugat 2-3 rosii taiate marunt. am lasat cateva minute sa scada si am mai pus un varf de oregano, putin piper si o conserva de ton scursa.
bun de tot...
madalina
serban
Ramona J spune:
Multumesc Balbina, am de unde sa ma inspir!
Musetto, suna bine reteta. Am mincat si eu asa ceva pe la restaurant, dar citeodata ei pun prea mult sos. Incerc eu acasa, imi place ca are legume.
Dar retete dulci nu stie nimeni? Ca paste dulci cred ca numai la noi se fac!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ocebine spune:
Se fac si la polonezi...
Un soi de paste late (gen fettuccini) cu mac, zahar si vanilie. Se fierb pastele iar separat se face o amestecatura de mac fiert, cu zahar si vanilie citeva linguri de heavy cream...se toarna peste paste si se amesteca bine.
Anamaria
"Nearly all men can stand adversity, but if you want to test a man’s character, give him power."
Ramona J spune:
Suna bine. Eu sint mare amatoare de mac, sa vad daca si la Dallas se gaseste! Oare trebuie sa-l macin?
The best thing you can do for your children is to love your wife.