Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

I-ai pus prea adanc sau o fi tot seceta de vina.Nu trebuie pusi adanc, doar cat sa-i acopere pamantul.Pune unul intr-o galeata mai mare si cand rasare un pic muta-l cu tot cu pamant in gradina.Intr-un an am uitat cativa bulbi intr-un sac si cand i-am descoprit erau deja incoltiti bine, numai ca fiind in beci, rasarisera din ei niste chestii alb-galbui.I-am pus in pamant si si-au revenit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc, poate mai incerc.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiMus spune:

quote:
Originally posted by GeorgetaR

Multumesc LiMus, intr-adevar nu au decat gard viu dar arata interesant. Sa ne tii la curent cu evolutia lui. Eu sunt interesata mai degraba de flori, mi-ar mai trebui cel mult niste buxus, dar din ala gata tuns sub forma de bila, cu toate ca ma gandesc ca, dupa ce creste, cine-mi mai tunde mie "bila"?

Nu ai pentru ce GeorgetaR.
Am fost un pachet de nervi aseara.
Dupa ce am muncit 3 zile ca un catār, totul arata OK si imi dadea sperante de super reusita, "catelul" meu de vreo 60 de kg, a sarit gardul si mi-a rupt mai mult de jumatate din lastari (saracu' nu a facut-o intentinat, il zgandareau cainii vecinului din spate, asa ca n-am putut sa-l pedepsesc decat cu o cearta si un pic de lucru cu el sa priceapa ca acolo e forbiden).
M-a linistit un vecin (om cu multa experienta in domeniu) care mi-a zis sa am rabdare ca isi revin. Sper din suflet.
Maine imi sosesc lacramioarele de la Gardener. Si Bakker-ul mi-a transmis ca la sfarsitul lunii imi sosesc si cele comandate la ei (albe si roz).

Spor la treaba.

Mergi la inceput

Aoleu, sper sa-si revina. M-am uitat si eu putin la pozele de pe site, cred ca si aici se folosesc ulmii astia ca gard viu. Ba chiar nu stiu daca nu sint la fel cu cei de la mine din curte.

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca daca vreti tufe ca in pozele de pe site, ele vor trebui tunse la un moment dat. Altfel nu arata la fel de frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by olympia

Daniela , aceia sunt!!! E ciudat ca se numesc crini de o zi, tufa se dezvolta asa de bine incat sunt foarte multe flori su nici nu-ti dai seama cand se scutura .Bine ca i-ai gasit.Fulva,deci...

Da, si mie mi se pare ciudat ca li se zice "de-o zi", eu ii stiu demult, din gradina unor prieteni...nu mai puteau scapa de ei si nici frigul nu-i dadea gata...aveau pina tirziu, in toamna...
Cica ( spuneau ei) mai degraba trebuie sa ai grija cu ei sa nu-ti napadeasca gradina ... si sa fii pe faza sa ii "distrugi" sistematic fiindca sint acaparatori...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by BraveGirl

Intreba cineva care e treaba cu bulbii (imi cer scuze dar sunt pe fuga, asa ca nu mai citesc din urma). Sunt 2 tipuri de bulbi: De primavara (lalele, narcise, zambile...) care se planteaza toamna. Ei au nevoie de cateva luni de frig ca sa inflreasca primavara.
-de toamna (crini,...) care se planteaza primavara si infloresc vara tarziu sau toamna.
In comert se gasesc bulbi care deja au radacini si chiar a inceput sa dea si tulpina. ei nu sunt morti. se pun in pamant cu radacinile in jos (radacinile sunt multe, un manunchi), iar tulpinita e alb-verzuie si in functie de floare e unica sau cateva fire.
Sper ca ati inteles ce vroiam sa spun.

==========
Corina
Albumul meu

http://tt.lilypie.com/gqapp2.png

Da, Corina, am inteles. Eu intrebasem. Multumesc pentru ajutor.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by olympia

Georgeta, cele rosii sunt dalii.Am de vreo trei feluri(rosii, lila si roz tepoase)Din pacate de cate ori scoatem bulbii toamna nu tinem cont de culori, asa ca anul trecut s-au mai amestecat intre ele.Acum am plantat o parte din ele, dar habar n-am ce culoare(am vreo 3 saci cu bulbi.Si nu stiu de ce nu le creste tija destul de lunga.Florile cresc mari dar pe o codita destul de scurta.

Eu iubesc daliile. Bunica mea avea un "cimp" intreg in curte...de toate culorile ( nici nu se mai straduia sa le puna pe culori, la pastrare peste iarna...)

Si, fiindca mi-am adus aminte de bunica mea, m-am ambitionat si-am cautat pe gugl pina am gasit florile alea de le ziceam io cavaleri ( eu si cu toata zona Moldovei, cred) dar de fapt li se zice circiumarese sau, si mai frumos...(mult, mult mai frumos!) Zinnia Elegans, pe care tot la ea le-am vazut, in arii extinse, in jurul casei si din petalele careia mi-am facut (bineinteles) celebrele "unghii lungi" din petale colorate, dupa care imi beam "ceaiul" cu vecinele de-o virsta cu mine ( 7 ani si un pic), scuturind "chic" din degetul mic sa se vada "unghiile" proaspat lipite :))...
Ce vremuri...

http://images.google.com/images?q=zinnia+elegans&ndsp=20&um=1&hl=en&client=opera&rls=en&start=40&sa=N

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

Noi am fost la biblioteca, am venit cu vreo 4-5 carti despre gradinarit. Sa vedem ce se lipeste de mine!

Nu ne uita! "Lipeste" si la noi oares'ce!

Povesteste-ne. Eu sint ochi si urechi!

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Tot io.

Stiu, am postat de prea multe ori dar ...ce sa fac daca nu stiu sa folosesc multi-quote in acelasi mesaj...
Voiam sa-l intreb pe LiMus, ceva...

LiMus, crezi (sau stii) daca ulmii astia pot fi modelati si pe o poarta, arcada, adica sint flexibili, pot fi condusi?
Cit dureaza frunzele?

www.helpsonia.com

Mergi la inceput