salutare la toate mamicile si garvidutele!sunt insarcinata in 37 de saptamani si de o saptamana am aflat ca am toxoplasmoza!cel putin asa mi-a iesit din analizele care le-am facut acum 2 saptamani.eu locuiesc in spania si doctorita la care merg regulat aici mi-a spus ca s-ar putea sa dau nastere la un bebe cu malformatii.s-a mai confruntata vreo mamica cu aceasta problema?ce se poate intampla?ma poate cineva ajuta cu un raspuns?
andrei
la eco pana acum a fost ok?
Doamne ajuta sa fie bine.
eu am avut varicela in sarcina si am avut noroc, BB e bine.
mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)
corina stiu ca exista o analiza care poate data cat de veche este infectia primara-ca inteleg ca asta a iesit la analize, iar daca s-a produs dupa 26 de saptamani cand bb e complet format riscurile sunt mult scazute si sansele sut foarte mari ca bb sa fie perfect sanatos. exista tratament pentru toxoplasmoza si inteleg ca de asemenea scade sansele sa se transmita la fat.oricum banuiesc ca nu esti la prima testare, din cate stiu eu in vest se fac teste in fiecare luna pt toxo, cmv, etc. si daca e asa, adica acum o luna testul tau a fost Igm negativ, poti rasufla usurata.
uite un site http://www.aspbihor.ro/Multimedia/DSPBH%20events/Simp%20Beius_06/Prezentare_Toxolpasmoza_congenitala.ppt care mie mi s-a parut foarte interesant.
Sanatate multa si tie si copilului, sunt convinsa ca totul va fi bine.
a venit toamna...cu un bebe albastru
tudor
!!!
28+
drumul lui bebe
poze