Suflu la inima !

Suflu la inima ! | Autor: Tethys

Link direct la acest mesaj

Buna la toata lumea.

Am si eu o intrebare pentru voi... daca ma puteti ajuta...
Deci, saptamana asta, la controlul cardiologic facut baietelului meu de 2 ani si jumatate i s-a gasit suflu la inima. Fusesem trimisa la acest control cardiologic de catre medicul de familie; dupa ce acesta ii facuse un control pentru vaccinul DTP si i-a gasit suflu la inima . Cardiologa mi-a zis ca acest suflu este destul de puternic si dupa cum suna e mai vechi... I s-a facut EKG-ul si o radiografie... Mi-a zis ca, daca si saptamana viitoare cand vom merge din nou la control ( si cu rezultatul radiografiei ) suflul va fi tot atat de puternic, va fi necesara o echografie Doppler pentru a afla cauzele.
Intrebarea mea este urmatoarea: cat de grav este un suflu la inima si care ar putea fi consecintele lui? Eu m-am panicat deja dupa cele ce am mai citit pe aici, pe net, dupa felul in care mi-a vorbit cardiologa, etc. ... La ce ar trebui sa ma astept?
Multumesc anticipat pentru raspuns!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

si bebe-ului meu i s-a gasit suflu la varsta de o luna si i-am facut ecocardiografie Doppler, fara EKG si radiografie, si nu era nimic grav, ceva care trece cu varsta (foramen ovale permeabil). Si pediatra mi-a zis ca la orice suflu e bine sa fie facuta o eco Doppler.
nu stiu de ce te-a amanat atat cardioloaga cu Dopplerul, daca tot te-a speriat. Si suflurile astea nu scad sau cresc asa in intensitate de la o saptamana la alta. Un doppler e neecesar oricum.
daca EKG-ul e bine, nu cred ca e asa de vechi sau asa de grav
Eu stiu ca un suflu poate fi dat si de o anemie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tethys spune:

Multumesc de raspuns Alexpa . Si eu ma gandisem la anemie ca si cauza... Gasisem pe net cate ceva despre cauzele, in general, unui astfel de suflu... Si imediat m-am gandit la anemia feripriva pe care o avusese acum cateva luni in urma...si care a fost tratata cu Ferrum Haussman si "regim alimentar", bineinteles.
Despre EKG nu mi-a zis nimic cardiologa... ca ar fi iesit bine sau rau ... Iar, pe moment, nici nu mi-a mai dat prin cap s-o intreb... ca a inceput sa-l consulte... si sa ma sperie cu ceea ce imi zice...
Acum o sa vad... dupa ce iau rezultatul de la radiografie ce va mai spune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

fata mea a avut un zgomot la inima, da' nu stiu daca pe romaneste ii zice "suflu" - i l-au gasit imediat dupa nastere. si noi am facut ecografie si au gasit 2 gauri mici de cate 2mm care s-au inchis pana a facut 6 luni. intre timp nu a trebuit sa facem nimic special cu ea. unii zic ca sa nu il lasi sa planga, etc, dar doctorii ne-au zis clar NIMIC SPECIAL.
mie mi-au explicat asa: inima e formata din muschi care se unesc intre ei, la unii copii nu se termina complet acest proces insa se repara dupa nastere, la unii mai devreme la altii mai tarziu.
da' sa nu te panichezi, foarte multi copii au asa ceva. la noi in familie a avut si sora mea si sora sotului, ei i s-a inchis la 10 ani. om fi avut si noi poate dar acum 30 si de ani nu se faceau atatea investigatii.
sa nu te panichezi, da? aa, si eu nu as zice in familie si mai ales la prieteni. mie mi-au facut capu tambal si parca incercau sa ma sperie unde nu eram eu speriata

mult noroc!
mami de Laura

Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Nu cred ca putem compara...fetita mea l-a avut pana pe la 1 an+gaurica mica. Asa au prematurii-cei mai multi.
Tb sa-l cauti pe dr. Dumbrava-cardiolog Budimex. Este cel mai bun! El ii face ecografia la Diagnosis. O sa caut nr de tel al lui sa ti-l dau...Dar pana atunci incearca sa-i faci o programare la Diagnosis la dr. Dumbrava.(poti merge la Budimex-nu miercurea dar calit aparatului conteaza!)
Cu prietenie,

Norica si Simona

Mergi la inceput

Multumesc frumos fetelor pentru raspuns .

Alra mersi de incurajare ... Si eu, prima data, cand mi-a zis dr. de familie ca i-a gasit suflu si mi-a dat trimitere la cardiolog, am cautat pe net cam ce ar putea sa insemne asta... Ca eram speriata sa nu fie ceva grav ... Intradevar, explicatiile gasite pe net ma mai linistisera un pic... ca nu era chiar ceva atat de grav... ca sa am motive de supersuparare... ca se intampla la copii aflati in crestere, in dezvoltare... Daaaarrr cardiologa la care m-am dus mi-a vorbit atat de "grav", de "serios"... incat m-a speriat din nou. Eram confuza... intre ceea ce citisem eu pe net despre lucrul asta... si modul de "abordare" a problemei d.p.d.v. al d-nei cardiolog ... Era diferenta...

Simonadinca mersi frumos pentru amabilitatea ta . Dar, eu sunt din Iasi nu din Bucuresti... Oricum, medicul meu de familie mi-a zis ca d-na cardiolog la care m-a trimis este foarte buna... Asa ca... vom vedea ce ne mai spune in continare... Sper sa nu ma mai sperie ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

quote:
Originally posted by cryna77

Multumesc frumos fetelor pentru raspuns .

Alra mersi de incurajare ... Si eu, prima data, cand mi-a zis dr. de familie ca i-a gasit suflu si mi-a dat trimitere la cardiolog, am cautat pe net cam ce ar putea sa insemne asta... Ca eram speriata sa nu fie ceva grav ... Intradevar, explicatiile gasite pe net ma mai linistisera un pic... ca nu era chiar ceva atat de grav... ca sa am motive de supersuparare... ca se intampla la copii aflati in crestere, in dezvoltare... Daaaarrr cardiologa la care m-am dus mi-a vorbit atat de "grav", de "serios"... incat m-a speriat din nou. Eram confuza... intre ceea ce citisem eu pe net despre lucrul asta... si modul de "abordare" a problemei d.p.d.v. al d-nei cardiolog ... Era diferenta...

Simonadinca mersi frumos pentru amabilitatea ta . Dar, eu sunt din Iasi nu din Bucuresti... Oricum, medicul meu de familie mi-a zis ca d-na cardiolog la care m-a trimis este foarte buna... Asa ca... vom vedea ce ne mai spune in continare... Sper sa nu ma mai sperie ...

ce sa zic, noi daca avusesem in familie nu ne-am speriat asa insa am avut reactii ciudate de la prieteni cand am povestit.
cineva mi-a zis sa nu o las sa planga ca ea are gauri la inima - prostii scoase din propria burta caci doctorii mi-au zis sa nu fac nimic special, au si subliniat asta.
alta a fost mai interesanta, m-a intrebat cum de pot sta eu asa linistita stiind de gaurile fi-mii ca ea nu ar fi om daca copilul ei ar avea asa

iara cu internetu, noi ne cam ferim... pe la 2 saptamani ne-au chemat inapoi la spital cu fata ca sa ii refaca o analiza caci ii iesise pozitiva analiza la o boala metabolica rara 1:250 000, alergie la proteina. atunci tati a stat si s-a documentat bine si nu a mai dormit noptile pana am primit rezultatul celei de a doua anlize, negativ bineinteles!

Vacanta cu Laura in Romania: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=116326

Mergi la inceput

Da Alra, ai dreptate cu net-ul... ca e cu "doua taisuri"... depinde de ceea ce cauti si ceea ce gasesti... ca sa ai o idee cat de cat... La momentul respectiv nu aveam alte surse de informatie ... Mersi pentru raspuns .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna,

Si eu te sfatuiesc la fel sa nu intri in panica foarte tare. Asteapta sa vezi rezultatul ecografiei. Si eu am trecut printr-o experienta destul de ciudata cu acest suflu sistolic. M-am dus cu baiatul meu (avea vreo 5-6 ani pe-atunci) la medic pentru o adeverinta ca e apt pentru karate. Dr. care l-a consultat atunci (nu era medicul lui de familie in localitate) mi-a zis ca i se pare ca aude suflu sistolic. Mie mi s-a parut cam ciudat, il mai ascultasera diversi medici si nimeni nu mentionase asta. Ma rog, cert e ca tipa era foarte serioasa si mi-a zis sa astept sa-i faca ecografie cardiaca. Am intrat in panica, venisem ptr. o adeverinta necesara pentru karate si ajunsesem la ecografie cardiaca...Ma rog dupa vreo 2 ore de asteptare a facut ecografia, dr. nu mi-a zis nimic, mi-a spus doar sa astept-desi o tot intrebam, vroiam sa-mi zica doar daca e ok sau nu. Mi-a zis doar s-o astept sa discutam - iti dai seama ce era in sufletul meu. Dupa inca vreo ora vine cu adeverinta la mine (eu credeam ca e trimitere pentru analize cuplimentare) si imi spune ca poate merge linistit la karate ca e suflu sistolic fiziologic, care apare la majoritatea copiilor in perioada de crestere. Pur si simplu nu-mi explic de ce nu mi-a spus imediat ca e bine si m-a fiert inca o ora aiurea. Cand am vorbit cu medicul meu de familie mi-a zis razand ca nu trebuia sa ma panichez ca asa e dn dr. respectiva, mai putin comunicativa.
Sper ca si la voi sa fie ceva nesemnificativ si ecografia cardiaca sa fie foarte buna!
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Dc pana acum la varsta asta nu s-a vazut nimic io nush ce sa mai zic. Parerea mea e ca dc era se auzea de la nastere, dar poate acum la control...a fost racit zilele trecute, a mancat inainte de control, era f cald acolo, ....nush chestii din astea pot sa suflu de moment...toti oamenii au asa ceva, sau a luat ceva medicamente, sau pur si simplu avea emotii.

Si Sara a avut la nastere, apoi a disparut la 2 luni. Am tot fost mereu la control. Dc te ajuta cu ceva mergi la IOMC, dr. conf. cardiolog Ioana Anca fff buna si un om de nota 20...singurul doctor pe Sara l-a indragit. Si noi de altfel. Eu n-as sta asa sa tot astept mergi si faci un eco, un ekg la ei ca au sectie speciala de cardio.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput

Multumesc frumos pentru incurajare Ana71 . Offf, doctorii astia... cateodata... te pun pe "spini" ...

Kikineata... daca ai fi citit bine ce am scris ai fi vazut ca... eu nu am stat asa... chiar degeaba! I-am facut EKG-ul, i-am facut radiografie (trebuie doar sa iau rezultatul!), am consultat si doctor cardiolog! Si sunt din Iasi, nu din Bucuresti ... Daca ai fi citit cu atentie... ai fi vazut ca am scris asta ... Fetele din Iasi (multumesc Alexpa ) m-au indrumat deja spre o d-na doctor f.buna care se ocupa cu ecografiile! Mai trebuie doar sa iau maine legatura cu ea... atat... Ar trebui sa fii mai atenta la ceea ce citesti inainte de a da un raspuns... "criticativ" ... Oricum eu iti multumesc pentru ca totusi mi-ai raspuns .

Mergi la inceput