Kilogramele....altele....
Buna dimineata!
Mai fetelor, voiam sa va intreb pe voi, patite si nepatite, cum v-ati descurcat cu kg-le din timpul sarcinii ? Eu sunt in luna a 6-a (ps: am facut echo si o sa am o fetita!!!!) si am luat deja 12 kg. Dr-ta zice ca pana la sfarsit o sa mai iau cel putin 10 kg. Eu cred ca e cam mult, dar ce pot sa fac?
In astea 6 luni nu am avut greturi, nu mi-a fost rau , n-am avut ameteli, asa cum mai zicea cineva, daca nu mi-ar fi somn (ca si acum ) si foame mereu , nici n-as zice ca sunt insarcinata . Si nu tine faza cu fructele, adica atunci cand mi-e foame sa mananc fructe, ca trece. Nici vorba! Pot manca un pepene de 3.5 kg (ceea ce fac aproape zilnic), dar la sf. parca as mai manca ceva....
E normal? Sunt multe 22 kg? Voi cat ati luat in timpul sarcinii?
V-am , ciao!
Meisha & BB
Raspunsuri
Kokolina spune:
salut !!!
si eu sunt in luna a 6-a...si am luat vreo 10 Kile pana acum
si mie mi se pare mult, insa daca medicul spune ca e ok, atunci...
sa stii ca si eu am fost stresata de Kg, insa trebuie sa fim optimiste
si sa speram ca le vom da jos
22 Kg?
e mult, normal...dar daca te uiti pe site vei vedea ca sunt mamici care au luat 25, 30, chiar si 40 de Kg si si-au revenit dupa aceea
bafta si "baga" fructe!!!
Kokolina- 23 saptamani
teo1970 spune:
meischa, kokolina,
nu disperati cu kg. astea in plus, ca o sa reusiti sa scapati de ele!
Eu sunt cam gurmanda de felul meu, asa ca in timpul sarcinilor am profitat si am mincat mai mult decit as fi avut nevoie! Rezultatul: la primul am pus pe mine 10 kg. in primele 3 luni si in ca vreo 12 in urmatoarele (de la 55 am ajuns la vreo 77-78 kg.). Cind bb1 avea 3 luni, am hotarit sa-l proiectam pe bb2, eu nu apucasem sa slabesc inca mare lucru (asta a fost unul din motivele pt. care ne-am decis asa repede pt. inca un copil: sa termin si eu o data cu gravidia, si apoi sa pot sa-mi revin la forma initiala) si asa ca am ajuns cu succes la 80 kg.! Acum bb2 are 1a si 3 L si eu am 54 kg.
Din experientas va spun ca nu e bine sa mincati prea mult, mai ales "bombe" calorice, dar daca nu va puteti abtine ... go for it! Important e ca voi si bebeii sa fiti sanatosi!
Va doresc numai bine si sa fiti senine!
Meischa spune:
Pai tocmai,ca in afara de mine, care ma simt bine, nimeni nu prea aproba greutatea mea.
Dar stii ce ma bucur? Saptamana trecuta cand am fost la controlul lunar, am intrebat-o pe dr-ta daca nu cumva am mult lichid. A zis ca e tocmai cum trebuie sa fie. Eu ma gandeam ca poate ma ingras doar eu si fetita mea nu ia in greutate. Insa n-a fost asa...Macar atat...In rest, ce-o fi o fi!
Inteleg ca si tu o sa nasti tot in nov- dec? Ti-au spus deja ce bebe e?
Unde nasti si cu cine? Eu ma "risc" la Cantacuzino...deja am stresat-o pe dr-ta cu intrebarile. Ma bucur ca o sa pot sta cu bb in camera. Chiar mi-a zis ca in dec. n-o sa fie asa aglomerat...Hi, Hi, Hi! De-abia astept!
Meisha & BB
Kokolina spune:
buna
incearca sa nu mananci seara dupa 6(asta in cazul in care stai acasa si apunci sa maninci si peste zi ceva)...
si incearca sa mananci mai multe legume(salate)si fructe
eu de obicei imi fac salate de fructe:portocale, piersici, strugure, mere, grapefruit, banana...etc...amestecate cu o lingurita de frisca
iese o nebunie...te saturi si nu prea se depune
pe deasupra, are multe vitamine necesare lui bb
eu? da, nasc in noiembrie(~24), e baietel si dr. meu e Puia de la Giulesti
te pup
Kokolina -23 saptamani
Danza spune:
Salut Meisha si felicitari pt fetitza din burtica ta!!!
Eu am luat 12 kg in total in timpul sarcinii, restrictii nu am avut, greturi vreo 2 ori, doar ca dupa 17-18 ma straduiam sa nu mai mananc si e fff adevarat ca bagam si eu pepeni verzi si galbeni in mine pana la greu!
am papat si dulciuri, ciocolata si inghetata cat am putut, dar nu seara!
Las' ca scapi tu de kilele in plus. Cunosc multe cazuri printre prietenele mele care au scapat mai usor de cele 20-25 kg puse in timpul sarcinii decat eu de ale mele 12, care dupa nastere de fapt erau vreo 5-6 in plus.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 1 an si 10 luni pe 20 iulie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
ochinegri spune:
quote:
Initial creeata de Meischa
Meisha & BB
40 kg, si n-am mancat mare lucru.
Acum va simtiti mai bine .... prin comparatie.
Le-am dat jos toate 40 kg.
yurika spune:
Felicitari
Cind eram m-am ingrasat 15 kg
Nu trebuie sa te ingrijorezi ,o sa le dai jos repede.
Si eu mincam foarte mult iar la ultimul control doctorii nu mai stiau cite kg are bebe aproximativ 4 kg spuneau ( imi spuneau sa nu mai maninc seara )
Toate cele bune!
Yurika&Mak
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by ochinegriquote:
Initial creeata de Meischa
Meisha & BB
40 kg, si n-am mancat mare lucru.
Acum va simtiti mai bine .... prin comparatie.
Le-am dat jos toate 40 kg.
BRAVOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamamariana spune:
Fetelor... sa va spun ce am patit eu. La prima sarcina am luat 28 de kile (aveam 23 de ani). Cand Ioana avea trei luni, am inceput serviciul si m-am cantarit: dadusem jos 25 de kile. Am mai ramas cu 3 pe care le-am dat jos fara sa simt (ca nici nu prea m-am agitat sa le dau) pana cand Ioana avea un an.
Acum, la 36 de ani la cea de-a doua sarcina am pus 11 kile. Da, ati citit bine - 11 kile. Am venit de la spital cu 6 kile mai putin si celelalte 5 nu le-am putut da pana acum (in 4 luni jumate). Asa ca, eu zic ca nu conteaza cat pui... conteaza varsta la care pui si cat de usor poti sa le dai jos dupa. Eu nu mai am nici o speranta - am incercat o gramada de chestii: regim, fumat, sport - nika!
Sarcini usoare pana una alta,
Mamamariana
Kokolina spune:
da, am auzit si eu varianta asta:daca pui mai multe Kg, dai jos rapid
problema e ca te simti f. greoaie pe timpul sarcinii+edeme+vergeturi...
eu acuma simt ca sunt un balon care sta sa se sparga
e greu......
Kokolina