Mamici de Martie-Aprilie 2008!!(122)
Raspunsuri - Pagina 16

ursuleata spune:
Burtica mica FELICITARI.
Alina 32+
Vlad Alexandru
http://bd.lilypie.com/mTVqp2.png http://community.webshots.com/user/ursuleata14
AMR 8 SAPTAMANI!!!

ursuleata spune:
[size=4]Ca m-am distrat Ariel cu pataniile tale de ieri. Dar bine ca s-a intamplat asa .
Si o sa va urmez sfatul si voi sta acasa, dar tot ma mai duc o saptamana. [/size=3]
Alina 32+
Vlad Alexandru
AMR 8 SAPTAMANI!!!

clauclau spune:
LA MULTI ANI si de la mine, dragute randunici! Sa avem toate o zi frumoasa cu mult soare si caldura in suflete!
Noi am avut o noapte linistita, mandra mica a dormit foarte bine, s-a trezit la 2.30, apoi la 5 pentru laptic si s-a culcat la loc. Acum doarme din nou.
Randunoiul cel mare cu Razvanel au plecat la pescuit cu noaptea in cap si se intorc diseara, iar eu cu mama si Rebecca o sa iesim azi afara cu caruciorul! Yupiiiiii, abia astept!
Ioana, cred ca ar fi bine sa mulgi 60 ml, mie atata imi aduceau la maternitate pentru masa Rebeccai la inceput pana sa-mi vina laptele si micuta manca aproape tot. Bine, ce sa zic, ea este o mare lacoma!!! dar si bebe tau e la fel, din cate ne-ai zis!
Burtica Mica, felicitari sibine ai venit acasa cu bebica!
Luny, o sa-ti treaca starea asta, stai linistita, e normala la primul bebe. Fetele ti-au spus tot ce era de zis, asa ca eu iti urez sa-ti treaca repede pasa asta proasta pentru ca ai altceva mai important de facut....,trebuie sa nasti!!!!
Naty, imi pare rau pentru aceasta noua incercare, dar ramai in continuare optimista, sigur totul o sa fie bine.
POZE
mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

ursuleata spune:
Luny si criss va pup tare. Acum ma apuc sa citesc ceva.
Alina 32+
Vlad Alexandru
AMR 8 SAPTAMANI!!!

luny spune:
mami.p, tu cum te simti azi, scapasi de bocete?..
Clau, ursu,
LUNY,
in 39+ cu bebe MATEI CRISTIAN - Doamne ajuta-ne, ca mai e asa putin!..
DPN 14.03.2008
Life is to precious to worry about stupid Shit!

mussara2000 spune:
VA UREZ SA AVETI AZI O ZI MINUNATA, PENTRU TOATE MAMICILE, VIITOARELE MAMICI SI TOTI BEBELUSII SI IN VIITOR, SA VA DEA DUMNEZEU UN CURCUBEU LA FIECARE FURTUNA, UN ZAMBET LA FIECARE LACRIMA, PUIUTI SANATOSI SI MULTA SANATATE.
40 saptamni +2 zile il asteptam din clipa in clipa pe al nostru IULIAN

sovietica spune:
quote:
Nu cred insa ca trebuie sa judeci o gradinita sau o scoala care are obligatoriu pretentia vaccinarii; intr-o comunitate de copii ai, totusi, responsabilitatea tuturor...Daca un copil face vaccin, intr-un anumit procent (nu mare) are riscul de a face complicatii; daca nu-l face insa, va fi toata viata vulnerabil la boala respectiva, intr-un procent de data asta f mare.
Naty, unde am judecat eu gradinita sau scoala?
sovi

pozici

underqueen spune:
dragi mamici! am o multime de intrebari pe care ma chinui sa vi le adresez de cand am ajuns acasa, dar cumva nu-mi ajunge timpul.
in primul rand sunt teribil de panicoasa cand e vb. de bebe... mi-e frica sa nu fac ceva gresit...acum m-am mai obisnuit parca...
doi: probleme cu scosul aerului dupa masa: nu il da tot afara si dupa cateva ore de somn se ineaca...inutil sa mai zic ca paralizez cand se intampla asta...
trei: e normal sa stea 3-4 ore noaptea treaz? nu plange mereu, dar cred ca il doare burtica uneori. alteori sta pur si simplu treaz. nu e prea devreme pentru colici?
4: nu reusesc nicicum sa-i dau sa pape si din sanul drept...il prinde foarte rar...iar stangul ma ustura de mor cand il prinde...
doecamdata atat...fug sa pap repede si inapoi la puiut!
-------------------------
inteligenta ma urmareste dar sunt prea rapida
Maria cea mai fericita mamica de bebe (in sfarsit) mancacios si sanatos!!! Tudor Stefan
POZE

clauclau spune:
Maria, hai ca incerc sa-ti raspund eu la intrebari, atat cat stiu, apoi or sa mai completeze si celelalte mamici. Stiu ca e greu la primul bebe si ai nevoie de ajutor. Deci:
- ca sa scoata aerul dupa masa tine-l la verticala chiar si 15 minute, o sa-l scoata cu siguranta. Uneori mai repede, alteori mai greu. Cand doarme, il pui pe bebe pe o parte , nicidecum pe spate si din cand in cand il asezi pe cealalta parte. Asa daca mai scoate din laptic, nu se ineaca cu el, ci i se scurge pur si simplu din gurita.
- pentru colici, nu-i devreme deloc. Apar de la o saptamana. Foloseste inainte de masa cate 15 picaturi de sab simplex ori de cate ori simti tu ca are cate-o criza de colicei. Poti sa-i dai pana la 5 ori pe zi. Sau bonissan, cate 10 picaturi de 3 ori pe zi. Si-i mai ajuta si statul pe burtica si neaparat scosul aerului dupa masa.
Plange bebe, am fugit...
POZE
mamica fericita de Razvanel si de Rebecca!

cory3maz spune:
Draga Maria (Underqueen),
e normal sa te panichezi legat de bebe...asa patesc toate mamicile la primul copil (si nu numai)...si eu mamica neexperimentata ma mai perdeam cu Larisa la inceput...de multe ori la sfarsitul zilei imi faceam o cruce spunandu-mi: "Si azi m-am descurcat cu bebelina"...
Inainte sa-l alaptezi pe Tudor verifica-i nasucul...daca e infundat, e naspa...va inghiti mai mult aer la alaptat...e bine ca nasucul sa fie umed (aerul din camera sa nu fie uscat)...altfel respira pe gura si inghite aer...
Despre metode de eliminat aerul dupa alaptat...citez din Zuze:
1. "iei bebe de subtiori, degetele tale mari sunt pe pieptul lui, celelalte ajung in spatele capului lui si il sustin. il ridici usor, si il "pui" in fundulet pe genunchii tai. nu pus, ci doar sprijinit usor! de fapt tu il tii, nu se sprijina el. si asa, sustinut de sub brate, il rotesti usor dreapta-stanga;scoate si catre trei ragaituri, din 3-4 miscari din astea!"
2. "despre ragait, eu fac asa:
1. clasicul pe umar
2. pe umar sus de tot, ii atarna capul in spatele tau
3. eu in ambele pozitii il presez usor pe spate de jos in sus cu podul palmei, rezultat rapid
4. il tii vertical cu palmele de subtiori si cu degetele ii sustii capul, il sprijini cu funduletul de genunchi si il rotesti stanga-dreapta in jurul axei verticale - eu apelez la asta cand celelalte esueaza sau cand adoarme pe umar, ca un porcusor satul ce e (desi stiu ca ragaitului i se mai spune 'balada porcului satul'...)"
BAFTA CU BALADA!
Cat despre faptul ca bebe Tudor sta noaptea cu ochii pe pereti...e normal...pentru ca nu are format ritmul noapte/zi...incearca sa i-l formezi astfel:
-ziua- chiar daca adoarme, incearca sa nu tragi perdelele sa faci intuneric...lasa lumina sa intre in camera...vorbeste-i mult!
- noaptea foloseste putina lumina, doar veioza...si incearca sa nu vorbesti cu el...alapteaza-l pe tacute, schimba-l pe tacute...e suficient ca-ti simte mirosul si caldura...
Cu timpul intelege ca ziua stam de vorba, ne jucam, dormim mai putin...noaptea e pentru liniste si somn...
BAFTA LA IMPLEMENTARE!
Cory, mamik de Larisik (6 ani) si de
Alexandru-Constantin
Varsta "chiriasului":
http://bd.lilypie.com/1KFFp3.png