PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (80)
Raspunsuri - Pagina 20
Genie spune:
Eugenia, ai pus punctul pe I. La mine chestia asta e o mare problema. La sfarsitul lunii iulie, cand face Antonia 2 ani va trebui sa ma reintorc la serviciu. In prima faza am zis ca voi apela la mama, care inca lucreaza dar mi-a promis ca se retrage din activitate pentru a sta cu ea. In ultima vreme insa am simtit ca inca nu e pregatita sa renunte la activitatea ei total, intr-un fel ma simt aiurea ca o presez cu chestia asta. La gradinite m-am gandit si eu dar ar insemna sa stea program lung, de la 8 la 6 si parca mi se pare prea curand. Mai ales ca ea e foarte atasata de mine si nu stiu cum ar reactiona atata timp departe de casa si printre straini. Iar sa apelez la o bona sincer nu am incredere, doar sa fie printr-o cunostinta si cu recomandari mai mult decat solide. Deci singura varianta pentru moment ramane tot mama, daca se decide sa ma ajute. De fapt ea a zis ca face lucrurul asta dar eu simt ca inca ar mai vrea sa lucreze. Asa ca e destul de complicat si la noi. Oricum intre varianta cu bona si gradinita privata parca inclin spre gradinita. Macar acolo se joaca cu alti copii, are activitate, eventual o poti si supraveghea daca gradinita e dotata cu sistem video. Asa acasa e mai greu sa descoperi daca bona se ocupa exclusiv de copil sau se uita la telenovele si lasa copilul sa planga, spre exemplu.
Ramoon spune:
quote:
Originally posted by doniro
Mamica la care te referi cred ca e Bulinutza, cel putin eu asa stiam; ma bag si eu in seama pt ca avem si noi ceva experienta... Daria are "picior valg", adica atunci cand merge se sprijina pe partea interioara a talpii. Deci calca cu toata talpa in interior. Se vede super aiurea, cateodata am impresia ca ii atinge glezna de pamant... Am fost prima data cand avea 7 luni la vestitul Conf. Dr. Burnei, cel mai tare din parcare; prima data a zis sa o lasam in pace ca nu are nimic, dupa aia ne-a zis sa ii punem totusi niste ghete din ghips pt 2 sapt. Dupa astea 2 sapt ne-am dus la control, era la fel si ne-a zis sa ii luam ghete ortopedice si sa revenim cand face Daria 1 an. Asa am facut, la control a zis ca e "muuult mai bine" (aiurea, eu stiam prea bine ca era la fel), dar totusi sa mai poarte pana face 2 ani si sa revenim atunci. Acum suntem la a doua pereche de ghetute, sigur nu se va schimba nimic, dar nu vreau sa imi trag palme ca nu am incercat. Sunt curioasa ce o sa ne zica la vara, asta daca mai mergem tot la el...
Daca ajungeti la ghetute, sa stii ca le poti lua prin Casa de Asigurari, dar e ceva de umblat; iar comanda e de obicei onorata in cca 1 luna.
Uite cum arata GHETELE Dariei .
[/quote]
Doniro, mersi mult pt raspuns si poza!
Tot asa calca pe interior si Timeea.
Ea s-a nascut cu piciorusele spre exterior, adica tinea labutele spre ext. la 7 luni am fost si noi la ortoped si mi-a zis sa- fac masaj cum zicea si Babee numai k noi am dat din lac in put k acum calca asa...in fine, mi-a zis s-o mai las pana la 2 ani si un pic si apoi sa merg din nou, dar mi-e k dak stau pana atunci poate o sa fie tarziu. La noi totusi nu e asa grav, se vede numai cand e cu picioarele goale si nu chiar asa nasol k am mai vazut la baietelul unei prietene, exact cum zici tu parca atinge cu glezna, ei la noi nu e asa grav...
oricum ghetutele arata ok, imi imaginam unele nasoale care se vad de la o posta k-s orto.
am auzit k se deconteaza de catre Casa de Asig.
Si Daria cat le poarta? mereu? sau numai cateva ore pe zi? si acum cum e? nu e mai bine? eu auzisem k trebe purtate pana la 3-4 ani
cred totusi k o s amai merg la un orto sa mai am o parere dak si asta zice tot asa atunci e clar! dar nush de ce ne mai amana, k eu stiu k cu cat mai repede cu atat mai bine...
daca apare si Buli poate imi zice cum a fost la ei. si scuze k am botezat-o.
pup
www.dropshots.com/ramoon" target="_blank">poze Timeea
Ramona si Timeea (04.08)