cat de des se mareste taxa la gradinita?
am nevoie de sfatul si ajutor vostru fiindca sunt intr-un impas. as vrea sa-mi spuneti cam cat de des se mareste pe an taxa la gradinitele particulare la care sunt copiii vostri si cum vi se comunica acest lucru? sunteti consultati ori pur si simplu vi se aduce la cunostinta acest lucru? ati putea sa-mi spuneti si tariful gradinitei?
la gradinita Sarei vor sa mareasca a doua oara taxa intr-un an scolar, marirea fiind destul de importanta. nu mi se pare corect si as vrea sa-mi fac o idee daca asta se intampla frecvent si la alte gradinite ....
Raspunsuri
anca_vlad spune:
la noi taxa nu se mareste in timpul anului, daca in septembrie 2006 am platit 700 ron/luna pentru program lung in septermbrie 2007 800/ron pe luna asa voi plati pana in septembrie 2008.
POZE VLADUT
"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca
ingridnen spune:
desi Cristi nu e la gradi particulara, stiu ca taxa se stabileste in toamna pentru tot anul scolar...
Ingrid si Cristi 5 ani
caramel spune:
La noi la gradinita s-a marit deja taxa de la 01 martie cu 150ron.
Ne-am infuriat foarte tare, dar n-am avut ce sa facem.De asemeni, de la 01 iulie sau august se va mari din nou(la reinscriere).
Ne-am gandit ce putem face, dar pentru ca suntem multumiti de gradinita platim si inghitim.
Nu stiu daca la vara vom putea face fata unei noi mariri, dar atunci vom mai prospecta piata, pentru ca deja a devenit printre cele mai scumpe de la noi din sector.
loryi1974 spune:
Doar la inscrierea in noul an si nu este foarte substantiala,cam cu 40-80 lei.Bineinteles ca ne convoaca si ne spune de ce mareste taxa.In plus,avem incheiat un contract anual.
capcaunul spune:
In mod normal la inceputul unui an scolar se semneaza un contract in care, printre altele, se specifica taxa, modalitatea de plata si eventual conditiile in care aceasta se poate modifica si cum se modifica.
Cum normalitatea este, inca, o exceptie in Romania, se prea poate ca o gradinita cu care nu ai un contract semnat, sau care are un contract redactat de ochii lumii, fara precizari in clar privind taxa, sau mai rau, in care scrie negru pe alb ca respectiva gradinita isi rezerva dreptul de a modifica unilateral cuantumul taxei, sa mareasca taxa dupa bunul plac al patronului.
caramel spune:
Sau, la contract se poate incheia un act aditional in care se specifica noua taxa, de cand intra in vigoare si pana cand e valabila.
In mijlocul anului ce poti sa faci?semnezi si asta e.Ne sacrificam pentru copil, pt. ca ii este bine acolo.
mamabuna spune:
La gradinita unde merge fiica mea taxa se modifica anual (de la 1 Septembrie). Ne-au invitat saptamina trecuta la discutii sa discutam despre copil, despre programul peste vara al gradinitei si despre taxa. La noi discutiile sunt individuale.
Week-end placut tuturor si o primavara frumoasa.
Giova spune:
la noi scumpirea gradinitei s-a anuntat printr-un alt act aditional si s-a facut cu 2 luni inainte de inceperea anului scolar 2007/2008. a fost destul de mare scumpirea, sper sa nu fie la fel si din toamna.
_
Gio si
Marco (6 ian. 2006)
poze si filmulete Marcowww.dropshots.com/giova2" target="_blank">(1),www.dropshots.com/ioana_purdea#" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova#" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)