Alaptatul Help line! (8)
Raspunsuri - Pagina 16
guzghina spune:
Cele doua biberoane de ieri au dus iar la refuzul sanului. Este clar ca trebuie sa le arunc pe toate, sa nu mai existe aceasta alternativa. De ieri nu i-am mai dat, i-am suplimentat doar cu ‘furtunasele’ (nici nu mai stiu cum sa le zic..), si rezultatul este ca accepta din nou sanul. Concluzia este ca nu trebuie sa mai puna gura pe biberon.
Am observat si eu ca, daca astept sa I se faca foame tare, nu mai am cu cine ma intelege. Daca il pun la san cat e linistit sau adormit suge mai bine.
Ama, pe mine nu m-ar deranja sa stau cu sanul in gura lui non stop, cu conditia sa suga. Dar cand vad ca se arcuieste, ma impinge si refuza sanul atat de inversunat, cand il vad cat de tare plange cand da cu nasul de el, crede-ma, ma apuca asa o jale si o deznadejde, ca imi vine sa zic ‘gata, pana aici’. Erau nopti in care aveam sanii beton si ca sa-l fac sa manance stateam efectiv cu sanul in gura lui (am stat o data o ora jumate), il ciupeam, il strangeam de obraz, il gidilam si el nimic, dormea dus. Sau cand era treaz urla dupa biberon. Cred ca nu mi-am dorit si nu-mi doresc nimic mai mult decat sa stea atarnat non stop de tzatza mea si sa il vad cum creste cu lapte numai de la mine.
Multumesc pt sfaturi.
ama1357 spune:
nu ar fi o idee rea sa arunci biberoanele sau mai bine laptele praf nefolosit cu conditia sa nu mai cumperi altul!
Chuny spune:
Sper sa fie cineva care ma poate ajuta : ma doare capul, stomacul, iar baietelul meu vad ca face o gastroenterita : temperatura, diaree si vomita. In caz ca fac si eu gastronterita, o mai pot alapta pe cea mica ? O sa faca si ea ? Daca fac temperatura, ce fac cu fata ?
Multumesc anticipat de raspunsuri.
Sibylle
Mamica de ANNA : 23 iunie 2008 si Vladimir : 17 octombrie 2006
Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir
ama1357 spune:
din cate stiu poti continua cu alaptatul astfel tu care esti mai tare si faci anticorpi ii poti transmite fetei anticorpi si ea sa nu faca deloc sau doar o forma lejera a bolii!
in caz de febra iei medicamente care se pot lua in timpul alaptarii aici se numeste tachipirina, este o forma de paracetamol... in ro nu stiu sa-ti zic...
bea foarte multe lichide, diarea deshidrateaza mult, si mai ai de facut si lapte... fermenti lactici cat mai multi si un telefon la medic...
Chuny spune:
Mersi de raspuns. Continuam, continuam, dar ea e destul de apatica si mai mult doarme.
Cum va descurcati voi cu pusl la san ? A mea bea intr-un ritm destul de haotic : noaptea face pauze si de 4 ore ( uneori o trezesc ca nu mai pot eu de durere), iar ziua are o perioada in care cere la o ora. Cum se regleaza lactatia in cazul asta ? Trebuie sa golesc sanul daca ea doarme ? stiu ca nu ar trebui sa o trezesc, dar am oroare sa ajung iar la pompa de muls. Nu o sa pierd laptele daca ea bea in ritmul asta, mai ales ca are doar 8 zile?
Cam multe intrebari, dar pur si simplu vreau sa imi reuseasca. Si desi am citit destule, se spune ca alaptatul e diferit de la persoana la persoana si trebuie sa gasim singure solutia. Insa eu acum nu stiu ce sa fac ?
ama1357 spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Mersi de raspuns. Continuam, continuam, dar ea e destul de apatica si mai mult doarme.
Cum va descurcati voi cu pusl la san ? A mea bea intr-un ritm destul de haotic : noaptea face pauze si de 4 ore ( uneori o trezesc ca nu mai pot eu de durere), iar ziua are o perioada in care cere la o ora. Cum se regleaza lactatia in cazul asta ? Trebuie sa golesc sanul daca ea doarme ? stiu ca nu ar trebui sa o trezesc, dar am oroare sa ajung iar la pompa de muls. Nu o sa pierd laptele daca ea bea in ritmul asta, mai ales ca are doar 8 zile?
Cam multe intrebari, dar pur si simplu vreau sa imi reuseasca. Si desi am citit destule, se spune ca alaptatul e diferit de la persoana la persoana si trebuie sa gasim singure solutia. Insa eu acum nu stiu ce sa fac ?
deci:
asa e copii nu trebuie sa se trezeasca... ii lasi sa doarma pana se trezesc singurei sau tinand cont ca sunteti la inceput pune-o sa doarma cu tine (nu e adevarat ca se invata in pat! crede-ma!) si cand simti ca te doare ii pui sanul pe langa nas sa vezi ca o sa se puna pe treaba asa in somn!!!
acum este si cald se poate intampla sa-ti ceara sa suga nu pentru foame ci pentru sete, deci chiar si la mai putin de o ora de la masa si sa suga putin timp... important este ca tu sa bei destule lichide (cam 8 pahare pe zi... culoarea urinii sa fie galbena deschis, daca e inchisa la cuolare, atunci inseamna ca ai baut putin... daca bei lapte sau mananci supe poti bea mai putina apa plata) si iarasi foarte important e sa o pui l san cand vrea ea, si cat vrea ea... in primele 6 saptamanai se regleaza lactatia, iar apoi la fiecare puseu de crestere o sa mai ai de tras cate o zi 2...
rabdare multa
Chuny spune:
Pai cand o trezesc oricum fac asa cum spui tu, numai ca trage cam fara apetit. Si de aseara mi se pare ca trage doar pt sete, nu ajunge sa bea si laptele mai consistent. Sunt impotriva dormitului in pat cu bebe mic si nu din frica ca se invata prost. Ea doarme in cosuletul ei si langa patul meu, asa am contact permanent cu ea fara nici un risc.
Intrebarea mea era ce fac cu sanii plini si durerosi ? Ii golesc de tot sau doar putin cat sa nu doara ?
ama1357 spune:
quote:
Originally posted by Sibylle
Pai cand o trezesc oricum fac asa cum spui tu, numai ca trage cam fara apetit. Si de aseara mi se pare ca trage doar pt sete, nu ajunge sa bea si laptele mai consistent. Sunt impotriva dormitului in pat cu bebe mic si nu din frica ca se invata prost. Ea doarme in cosuletul ei si langa patul meu, asa am contact permanent cu ea fara nici un risc.
ideea nu era de risc, idea era ca alaptand in pat poti dormi si tu si ea mananca linistita din san pana adoarme si lasa sanul...
quote:
Intrebarea mea era ce fac cu sanii plini si durerosi ? Ii golesc de tot sau doar putin cat sa nu doara ?
ii poti mulge, daca de tot sau numai un pic, asta depinde de cat a trecut de la ultima masa... daca stii ca urmeaza sa se trezeasca peste 30 minute atunci doar un pic, dar daca a mancat dintr-un san si a adormit satula atunci poti mulge mai mult din al doiela san!
alinusha06 spune:
si eu zic ca trebuie sa ii mulgi sau macar unul din ei si il opresti pe urmatorul pt urm masa,dar sa stai asa nu e o solutie prea buna.
daca un vot ne veti da va vom invita la o cafea cand premiul il vom ridica
http://www.reclama ilegala - conmsidera acesta un avertisment/concurs/participant/Oprescu-florentina-233.html click pt un vot va rugam mult. multumim
Flori mami de Bianca (29.05.2006)si acum de Madalina (04.03.2008)