Cirese de mai-iunie 2006 (66)
Raspunsuri - Pagina 20
![](images/user_woman.png)
LYLY809 spune:
Multumesc fetelor pentru urare...parca nu mai e ca in alti ani, nu prea imi mai pasa de ziua asta...iar tortul l-am facut asa, pentru ca stiu ca n-o sa mai am timp sa fac altele. Caci de luni incep serviciul.
Wapi, reteta este de la "tortul cu branza si fructe", vezi forumul "la bucatarie", topicul "torturi si prajituri". Gasesti retetele enumerate pe prima pagina.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/DianaR/DianaR.jpg)
DianaR spune:
Lacri, mii de scuze, cap sec ce sunt, dar vorba fetelor prea faci torturi toata ziua! La multi ani cu sanatate, sa ne traiesti alaturi de Razacila-stirbulila (sper ca-mi permiti o gluma...).
Luni incepi lucrul? Mult succes! Alex de cand merge la gradi?
Bogdanai, bine ai revenit! Mult succes la serviciu si mai ales mult succes gradinaresei! O sa se adapteze frumos, cu fetele e mai simplu si din ce descri gradinita pare sa ife frumos.
Miki, ca bine zici chestia cu socatul... Si pe mine m-a surprins... De fapt vazusem prin filmele americane, comediile romantice cu taticii care infiinteaza gradinite sau aia cu Schwarzie la gradinita ca dorm pe jos pe unde apuca...
Angelica, va tin pumnii in continuare sa aflati cat mai repede despre ce este vorba! Sper din tot sufletul sa se faca bine Razvanel!
Doroti, deja devine un cliseu ce spun dar esti un om extraordinar!
S-a trezit mandra. Fuuuug!
Ne gasiti la concursul clipe de viata 2007:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank"> Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 Vlad alergand in ploaie!Diana,
Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) &
Timeea (18.05.06) Filmulete
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
quote:
Originally posted by angelica_g
Fetelor, ce cuvinte frumoase si ce ganduri marete ne adresati!... Va multumim nespus!
Lacri, cumplit ce patimesti cu Alec! Sper sa treaca repede, sa nu ramana cu urmari!...
Mikiion, nu te ingrijora... Nici noi nu suntem prea binevoitori cand ne atinge boala.
Sanatate tuturor, pui si adulti!
O buna prietena ne-a facut blog (acesta: http://razvanglinta.weblog.ro/)...
E si membra DC, insa nu stia de ispravile mele prin livada, asa ca as vrea sa-i multumesc si aici... Multumesc mult, Mirela!(AnaMaria).
Anuntul cu Razv a tot aparut prin ziare: unele prezinta cazul franc (evenimentul zile de vineri, 21 martie:
http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/796396/Razvan-are-nevoie-de-ajutor-/)
altelte ma inspaimanta (curierul zilei - Pitesti de miercuri, 26 martie http://www.curier.ro/temp/umanitar.pdf): au nascocit ca Razv e pe moarte, ca se zbate, ca sufera... ufff! cine ne-o cunoste si ne-o vedea zilnic pe strada are sa creada ca suntem niste escroci!
Se pare ca vom pleca la Paris, Necker, insa nu stim cand... Va tin la curent!Aveti grija de voi!
Irina, cu
Robert-Andrei (apr '97),
Razvan-Stelian (oct '03)si
Sara-Maria 9 mai 2006
iti multumesc si eu de multumiri, irina! am facut din suflet Blogul lui Razvan, de cand am aflat nu pot sa-mi scot din minte suferinta lui, si-apoi cum ne mandream noi doua cu burticile prin 2003...
![](gravida.gif)
si inca ceva - am vazut o poza cu razvan mai micut, uitasem asta - a fost si el cretzulin ca bebe si acum i s-a indreptat parul, fix la fel ca la tudor!
PS. pe undeva simt ca trebuie sa-mi cer scuze; (si) eu am trimis mailul la Curierul; am presupus insa ca va aparea asa cum l-am trimis, adica exact ceea ce scrisesi tu! se pare insa ca tentia spre tragism s-a aratat coltzii...
un weekend minunat va doresc la toate si scuze ca mi-am permis sa scriu in subiectul vostru!
Blog: Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
![](bonjovi.gif)
si
![](chitara.gif)
poze cu frumosii mei (si nu numai
![](icon_smile_wink.gif)
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Burtocika/Burtocika.jpg)
Burtocika spune:
Angelica, nu-ti face probleme de ce-o sa zica lumea ! Oamenii sunt si buni si rai, iar cei care vor zice despre voi ca sunteti escroci, probabil o vor folosi ca scuza ca sa nu va ajute; cei care vor sa faca un bine unui copil, o vor face, pt ca bine zicea Doroti (parca), cine zice asta nu stie ce inseamna sa fii parinte si sa-ti fie copilul bolnav, iar tu sa te simti neputincios !!!
Lyly, La Multi ani cu intarziere, daca intru asa de rar nici nu mai stiu care cand se serbeaza ... Si eu ma simt la fel ca tine, se apropie si ziua mea si sunt atat de amortita si prinsa in iuresul zilnic incat nu-mi mai doresc nimic ... Intai vine ziua sotului si cand l-am intrebat ce si-ar dori de ziua lui mi-a raspuns TIMP LIBER !!! Asta este din pacate ceea ce mi-as dori si eu, nici un alt cadou nu m-as face mai fericita decat o saptamana in care sa nu ma gandesc la nimic, sa lenevesc fara nici o treaba sau sa colind magazinele ...
Cu gradinita, avem emotii dar speram sa fie bine ... Nu mi se pare totusi normal sa doarma pe jos, chiar si pe saltele, e totusi curent pe jos, iar Gongutza mea are rinichii sensibili si trebuie s-o feresc de orice infectie. Cat despre spatiu comun pt masa, activitati si somn, iar nu mi se pare ok, copilul trebuie sa invete de la inceput ca activitatile sunt diferite si fiecare se desfasoara instr-un spatiu propriu, ca acasa (unde nu accept sub nici o forma sa manance in alta parte decat in bucatarie, de exemplu). Dar, ma rog, fiecare tara cu cultura ei (cea americana nu este printre favoritele mele )
Boghi
poze Gongutza
www.arta-goblenul.forumgratis.ro" target="_blank">hai sa discutam despre goblenuri
adriana spune:
Lacrimelu, la multi ani
, sa te bucuri de Alecu si sa fii iubita de sotioru... tortul ala m-a innebunit.. de fapt tot ce e dulce
Angelica, multa rabdare si Dumnezeu sa-ti ajute cu Razvanel.. Mai pui poze si cu Sara
?
Bogdana, bine ai revenit
Doroti
Am si eu 2 intrebari:
Cat dorm ciresele voastre pe zi?
MAi e vreuna care sa vorbeasca pe limba proprie?..
A mea spune maxim 20 de cuvinte.. si daca o pun sa repete ceva, imi zice hotarata: No, no!
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mikiion/mikiion.jpg)
mikiion spune:
adrianasi Marc ma ingrijoreaza , incerc sa nu ma gandesc la nimic rau. Dar nu cred ca are nici 20 de cuvinte in vocabular. Dar ma pot «lauda» ca e in stare sa stea pe bicicleta in picioare pe sea fara sa se tina. Si ce-i mai important bicicleta e din aia care se si balanseaza...deci acum e de fapt gen balansoar.La circ cu el, asta daca nu mor eu de inima pana atunci. Si am descoperit azi ca poate urca singur scarile tinandu-se doar putin cu o mana de perete.
Si revenind la limbaj: spune cow, chat, cal, sheep, au revoir dar si bye bye, banana( dar nu ca in romaneste, inca nu m-am prins in ce limba e asta.), rata la el face ca in engleza quak quak iar broasca tot cam asa dar in rom ouak ouak., dar suna la fel in gura lui. Si culmea culmilor. Ieri m-am trezit ca spune «habre» adica deschide ( in spaniola)pt. ca asa l-a invatat Dora ( nu stiu daca in Romania e la moda, aici e obsesie nationala desenul asta animat, si la voi in SUA). Am ajuns la concluzia ca el prinde de la tv , prinde si de la gradinita ( dar nu imi dau seama prea clar ce spune, ca abia ma descurc cu franceza normala, pt franceza de bebelusi nu am luat cursuri). Si sunetele de animale , dar astea nu sunt cuvinte. Cel mai mult imi place cand pune mana la gurita si ca o trompa si face ca elefantul. Tot de la Dora a aflat cum face balena, si acum toate masinile si trenurile fac TUUTUU.
Doar cu atat ma pot «mandri» si eu.
Noi mereu am dormit prost. Dar in zilele de gradi - 4 pe saptamana- il culc si la 8 sau 8.30. Adoarme f. repede ca e obosit si pt ca acolo nu doarme mai mult de o ora la pranz.Pana pe la 7 dimneata. Noapte ne mai necajeste, ca daca se simte putin ud, trebuie sa-l schimbam scutecul, se foieste pana il schimbam mai nou si apoi adoarme la loc. Nu mai spun de episoadele de boala....
Cand e acasa toata ziua doarme mai mult la pranz, chiar 3 ore uneori dar il culc mult mai tarziu seara.
Asta e preferatul lui acum . Se cheama pocoyo:
http://www.youtube.com/watch?v=qjkBxBkXJww
Am primit si eu o veste proasta. M-am dus cu el la doctor, marc e sanatos. Dar cum am luat si eu gripa am zis ca n-ar fi rau sa ma vada si pe mine. Pt. gripa mi-a zis sa iau aspirina. Asa ca trec eu pe leacurile mele babesti cartofi cu spirt la gat....
Insa mi-a spus ca inima mea bate neregulat si ca am aritmieAdica o mostenesc pe mama care e cardiaca.
Cred ca sunt prea obosita, ca mama tot asa face, i se declanseaza crizele pe fond de oboseala. Si ma consum cu toate prostiile. Asa ca de azi o sa devin nesimtita si o sa am grija mai mult de mine ca Marc sa aiba parte de mama lui. Nici macar testul de supraveghere a diabetului nu l-am facut , am depasit aproape un an termenul
Sorry ca m-am descarcat in fata voastra dar m-a deprimat rau chestia asta.
Si despre stilul de gradinita...Eu am amintiri f. frumoase despre gradinita de stat a nepotelui meu. Aveau o camera speciala de dormit cu paturi frumoase.....Le-am spus celor de aici despre asta si m-au intrebat de unde atatea bani!!!!!!
Iar de curent. Eu nu inteleg de ce, dar aici nu e curent pe jos!!!!Si nici la geamuri daca stai intr-o casa buna!!!!Poate pt. ca nu sunt casele din beton ci din prefabricate delemn? Nu stiu. Dar acasa Marc sta numai pe jos.
Iar la gradi, ei manaca la niste masute mici de pitici, la aceleasi masute pe care ei si coloreaza picteaza etc. Azi l-am urmarit ce face , ca am ajuns in timpul gustarii de dupa-amiaza. Si nu am vrut sa-l opresc din mancat. si am vazut ca nu sunt lasati sa se ridice. daca unul se ridica cu mancarea in mana atunci educatoarea il ia cu blandete si il pune la loc. Si culmea ca dupa o astfel de scena Marc a ramas pe scaun!!!!!Cred ca conteaza puterea exemplului celorlalti copii. Se pare ca manaca bine acolo.
Partea proasta e ca l-am gasit zgariat pe obraz sub ochi. Nu e grav. A cazut afara in zapada, si cum e cam inghetata zapada( nu a trecut de 1 grad plus de o saptamana ziua, ca noaptea e si -8) s-a zgariat. Si mi-au facut raport de constatare in care au descris lovitura , mi-au scris cum a reactionat el, cine il supraveghea in momentul acela, ce ingrijiri i-au dat....M-a cam impresionat cata birocratie pt. o lovitura destul de minora.
Iar m-am lungit,lasa ca vine vara si dispar in parcuri sau la piscina, sper sa vina pana in august vara asta ca incep sa ma indoiesc.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
adriana spune:
Nu tre sa dispari, stim si noi Dora, cred ca e ceva cu desenul asta, ca se bucura ceva de groaza cand vedea genericul... Si ea spunea "Oooo, man!"
Doctorul de aici spunea sa n-o mai lasam deloc la TV, asa ca am taiat portia de desene la toti, si la ai mari si la bebe... pana nu incepe sa vorbeasca adio tembelizor
Oricum, noi nu aveam tv in Romania, aici am insistat ca sa invete limba.. dar e deja prea mult..
Imi pare rau de analize, lasa ca tu ai avantajul ca nu esti in Ro, in Canada poate e mai bine decat in Ro... nu te mai gandi le rele..
Eu zic sa-ti faci putin timp si pentru tine, sa mergi sa faci testul ala...ca sa te simti bine, ca eu sunt sigura ca e ok
Mamica de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006
virgi spune:
Salutare ciresime!
Lyly - La Multi Ani! sa fii fericita, iubita si sanatoasa. Stiu ca nu-i usor, dar astept sa ne spui ca s-a rezolvat problema cu dintisorul. Indiferent ce masura luati, important este sa-l scapati de durere.
BogdanaI - bine ai revenit in livada. Multumesc pentru mesaj.
Succes la gradinita! Poate asa treci mai des pe la noi, trebuie sa ne spui cum s-a acomodat si ce activitati fac.
Adriana - Luana doarme la pranz cam 3-4 ore, timp in care toate telefoanele sunt inchise, pe usa pun o sigla in limba lor " nu deranjati, doarme bb", iar eu incerc sa nu ma duc nici la baie in acest timp. Orice miscare o poate trezi.
Am observat ca 2 ore de somn la pranz nu sunt suficiente, si continuam cu o dupa-amiza plina de maraieli. Cand doarme mult, pot lucra cu ea in liniste, se concentreaza mai bine, e vesela pana la ora culcarii.
Mihaela - e cam devreme sa ne dai astfel de vesti. Incearca sa ai mai multa grija de tine. Am avut si eu o perioada agitata cu multi ani in urma, dupa o sesiune m-am dus sa-mi fac un control la inima. Mi-a facut electrocardiograma si n-am sa-i uiti in veci cuvintele" Esti prea tanara sa vorbim despre boli de inima". Mi-a recomdant sa ma plimb mult si sa fiu cat de calma pot. I-am ascultat sfatul cu sfintenie si-n ziua de azi. Daca cineva imi da motiv sa ma enervez, prefer sa-l evit toata viata mea, decat sa-mi supar inima pentru 5 min.
Eu sunt stilul nu ma cert, dar ne vedem mai rar sau deloc. Poate nu-i unul foarte sanatos la suprafata, dar imi face viata usoara.
Astazi am fost cu familia pe munte. Luana a urcat singura un traseu de o ora si jumatate. Trasesul avea scari din lemn in zonele periculoare, n-a trebuit s-o tin deloc de mana. Alerga de la o floricica la alta, am cautat-o pana-n varful muntelul pe Alba ca Zapada si ne-am intors dezamagiti ca nu i-am gasit casuta. N-am vazut nici macar un pitic, insa am ascultat pasarelele si am cules flori. Cand am ajuns acasa a mancat mai bine ca niciodata si acum doarme dusa.
Lya spune:
Lacri,La multi ani si din partea noasra!Tortul m-a lasat fara cuvinte si as vrea si eu cateva secrete.......din ce "material"faci frunzele???
Ii dorim multa sanatate lui Razvan.O cunoastem si pe Anamaria si o felicitam pt blog.
Postarile tale Irina ma fac sa plang,......cat puteti sa suferiti.Suntem alaturi de voi si ne rugam ca Dumnezeu sa vegheze asupra voastra.Sa ne ti la curent.
Noi abea ne-am externat din spital.Joia trecuta am fost la doctor pt ca tusea.....din nou,dar nu avea febra.In urma analizelor si a radiografiei mi-a spus ca are bronsita si mi-a dat Zinnat.Vineri am inceput cu zinnat-ul si sambata a inceput cu febra 38,5 iar sambata 39,1.a cedat la nurofen repede iar dupa cateva ore a facut 38,1,dupa care a avut frisoane si imediat dupa frison convulsii.Tocmai ce-i pusesem un novocalmin si eram cu el in brate cand a inceput convulsiile.........am crezut ca mor si mai eram si singura in casa.Imediat am sunat la 112 pt ca ma pierdusem,nu stiam ce sa fac in si dupa cateva minute a si venit salvarea.Duva convulsii statea cu ochii inchisi si era cam moale...deja avea din nou 39,1 .mi-au spus ca nu e necesar sa am internez cu conditia sa nu mai urce febra de 38,5 dar nu am reusit sa i-o mai scad desi i-am pus un nou novocalmin,i-am facut baie calduta,sosete cu otet,apoi impachetari asa ca am fugit la spital si am ramas acolo pana joi.......deja se complicase in pneumonie desi era sub antibiotic.I-a facut EEG si e normala,peste 10 zile mergem din nou la neurolog sa vada daca ii face si RMN sau nu pt ca are circumferinta capului la limita superioara si pt ca vorbeste destul de putin pt varsta lui,nu leaga cuvinte .
Din septembrie pana acum a fost bine 3 sapt,in rest racit si din iauarie a avut doar raceli complicate.
Am fost internati la grigore alexandrescu in conditii jalnice,15 patuturi in salon,mamicile dormeam cu ei in patut,era o caldura insuportabila,cred ca peste 30 de grade,Erik dormea dezvelit si in maieu sau dezbracat si invelit cu un cearceaf si transpira fff mult,schimbam cateva maieuri pe noapte,ziua statea in pantaloni scurti sau pampers si maieu de vara.Dupa 3 zile era f bine la plamani.....dar luase un microb si a inceput sa verse,sa faca febra din nou,a refuzat sa manance si sa bea ......i-a pus perfuzie si urmatoarea seara deja a fost mai bine.la 30 de persoane intr-o incapere te poti astepta la orice....dintre care majoritatea brunete needucate care urlau la copii,ii lasau plangand si mergeau la tigara,ii bruscau.......una avea 2 gemene de 1,3 ani si inca o fetita de 2,3 ani,dar erau cei mai cuminti copii,doar unul plangea.......fara cuvinte,tot timpul plangea cel putin un copil .
Virgi stiu ca Luana a facut convulsii,am inteles ca sunt predispusi sa mai faca.Voua v-au facut ceva investigatii dupa convulsii??Si ce recomandari ati mai primit???Mie mi-a dat o microclisma cu diazepam si mi-a spus sa-i pun daca mai face febra peste 38,5.Diana tu ce parere ai??
Aaaaaa,in nas i-a iesit pneumococ si mi-a dat in urma antibiogramei sa-i dau 7 zile ciprofloxacin .....a mai iesit sensibil, dar slab la alte 2.Antibioticul asta e nasol rau,nu se da sub 18 ani are diverse efecte secundare,.......dar ce pot sa fac pt ca si pneumococul asta e urat si da pneumonii.
DianaR,ce parere ai???
Sanatate la copilasi si sa auzim doar vesti bune acum ca a venit primavara.
virgi spune:
Lya - imi pare rau sa aud ca ati trait un astfel de episod. Legat de convulsii, Luana le-a facut cand termometrul a atins 40,8. Inafara de o educatie stricta facuta noua, sa n-o mai scapam in convulsii, n-am primit nimic altceva. Dupa 38,5 trebuie actionat cu orice mijloc il ai la dispotie, in special baita sau comprese cu apa calduta. Cand copilul are febra un parinte trebuie sa stea de veghe in permanenta sau sa tinem copilul in spital.
Si eu stau cu teama si ma rog sa nu avem urmari, asta a fost unul din motivele pentru care am intrat in panica cand nu vorbea. Acum are momente cand spune o propozitie foarte corecta, gen: Mami, spala vasele, si momente cand foloseste doar un cuvant si restul trebuie sa inteleg eu.
Va doresc multa sanatate si nu mai aveti parte de astfel de evenimente.