Cirese de mai-iunie 2006 (66)
Raspunsuri - Pagina 18
mikiion spune:
quote:
Originally posted by virgi
Dupa parerea mea, pentru varsta lor de 2-3 ani, n-au nevoie de altceva. Asta mi-ar trebui sa aud ca vreodata vreuna din educatoare, profesoara va indrazi s-o umileasca cu ceva. Vai de mama ei!!!
Ea trebuie sa merga la gradi/scoala de placere, sa culeaga informatii. Daca au neplaceri in privinta ei, cred eu ca ar trebui sa mi le cominice mie si nicidecum ei.
Eu cred ca ai gresit ca le-ai dat mana libera educatoarelor. Asta e parerea mea.
Virgi in pedagogie nu exista doar extreme, bataie umilire si lasatul sa faca orice. Exista si o cale de mijloc. Nu-ti inchipui ca aici poate cineva sa tipe la copii sau sa ii umileasca. Exista metode f. discrete care se pot aplica, care directioneaza copilul inspre comportamentul sociabil dorit. Am impresia ca ai avut experiente neplacute cu sistemul romanesc de educatie care sta prost la capitotul pedagogie( v-am mai spus mai demult ca am inca cosmaruri in care sunt in clasa la ora de mate si nu stiu sa raspund?) si nu ai vazut si altceva. Pai daca ar umili copiii sau i-ar bate statul le-ar inchide gradinita de aici.
Eu nu le-am dat mana libera, doar le-am sugerat sa fie mai fermi, pt. ca de pomana as fi eu ferma acasa ( pai altfel as avea o viata de cosmar daca as fi inchis ochii la tot) daca acolo ar fi prea indulgenti. Sa o citez pe mama , care are 35 de ani de invatamant si nu a batut niciodata un copil sau umilit si e de o blandete asiatica «fiti atenti cu copilul asta ca in cativa ani o sa va vanda casa, in fata, la garaj »
Si daca cei de la gradi nu mi-ar zice nimic sau nu ar interveni pai cum s-ar corija? Pai un copil normal cu parinti care lucreaza la timp plin( nu e cazul meu) lasa copilul acolo timp de aproape 9-10 ore si apoi il vede cam 2 ore seara. Pai ce educatie mai poti sa-i faci in acest timp? In week-end?
Si inca un lucru, nu iti inchipui ca educatia de acum nu are urmari. De aia se spune ca un copil nu are cei 7 ani de acasa. Sunt anii in care le formam caracterul, le punem bazele comportamentului. Si repet, nu trebuie sa o umilesti, in nici un caz sa tipi, pt. ca atunci nu ii dai decat un model de comportament agresiv. Pe care ea il poate imita . Doar sa ai un ton ferm, sa te tii pe pozitii si daca o avertizezi ca daca nu se comformeaza de ceva va fi pedepsita( repet nu confunda pedeapsa cu bataia, e vorba de pedepse simbolice). Sa inteleaga ca nu e o vorba in vant. Sau sa o iei efectiv in brate , sa o duci de acolo, sa o duci in masina, fara sa-i spui mare lucru. Adica fara sa tipi. Uneori tacerea e mai eficienta decat vorbele. Si cand se calmeaza sa-i explici cum a gresit. Sunt destul de mari sa inteleaga asta. Nu merge sa-i spui NU, la 2 ani, ca la 1 an. Acum ii spui nu, si apoi ii explici in cateva cuvine de ce e nu. Repeti de 100 de ori( cred ca i-am spus pana acum de 100 de ori sa nu intre dupa birou la calculator si zilele trecute scapase o minge acolo, si se uitala mine neavnd curajul sa intre sa o ia, am fost uimita de asta), dar e mereu NU!!!Daca azi e DA si maine NU atunci logic ca creierasul lui nu va intelege. E spre binele copilului un astfel de comportament, pt. ca la un moment dat tot se va lovi de «viata adevarata» , nu vei putea sa o tii intr-un glob de sticla vesnic, unde toata lumea e la dispozitia ei. Si socul va fi groaznic pt. ea, si poate avea apoi probleme de neadaptare in societate. Pt. ca in acest moment familia ta e lumea ei micuta, societatea ei. Dar ea inevitabil va intra in contact si cu lumea adevarata. Unde nu e toata lumea asa amabila , buna si intelegatoare.
Iar educatia se face in echipa, noi ne-am pus de acord. Chiar ne-am ciondanit de vreo cateva ori inte noi. Pt. ca tendinta e, cand il vezi pe unul ca nu calmeaza situatia sa te duci tu repede sa intervii. Asta e o mare greseala. Pt. ca ii subminezi autoritatea celuilat f. grav.Acum ne-am pus de acord, daca el face o criza, vrea de exemplu sa se urce pe masa, sau sa vina langa aragaz cand fac mancare, cel care il are in grija intervine, si atat. Celalat sta doar deoparte fara sa spuna nimic.
Si nu-ti inchipui ca are multe interdictii copilul meu. Ii facem pe plac in multe chestii, sau mai bine evitam situatiile, deocamdata are doar 4-5 interdictii. Ca nu o sa transform toata ziua in Nu.
Iar de faza cu jucariile, sa stii ca multi copii fac asta. Nu mi se pare un lucru iesit din comun. Mai intreaba si tu pe mamicile cu alti copii cum reactioneaza copiii lor. ( Culmea Marc nu face asa in magazine, dar astept momentul sa inceapa si cu asta. Inca nu e constient ca noi ii cumparam de acolo, si inca ii putem deturna atentia spre altceva, un biscuite de obicei. Daca as putea sa-i cumpar o BALTA, atunci sigur ar face o mare CRIZA daca as refuza. Jucariile nu sunt asa de interesante ca APA.)
Refuza-i de vreo 4-5 ori la rand , fara sa-i cedeze vreunul si atunci o sa vezi ca nu o sa mai fie asa vehementa. Poate va invata sa zica si «te rog» , evental sa negociezi , pt. ca ea e foarte inteligenta si pricepe tot, «azi mergem si luam o singura jucarie» si te tii de cuvant chiar daca protesteaza. Ea deja stie ca nu va tineti de cuvant si ca poate sa-l faca pe tatic sa-i cumpere si a doua jucarie.
Eu imi aduc aminte de ce scena am facut intr-un magazin cand eram mica. Vroiam o masina de cusut. Imi aduc aminte si acum, aveam vreo 4-5 ani cred. Am primit-o peste cateva luni dar nu imediat. Ca eu am avut tot ce exista pe piata in anii aceia '70 si nu pot sa spun ca mi se refuza ceva daca chiar imi doream. Dar insa , in mod normal, respectam foarte cuminte toate regulile pe care mi le impuneau. Si logic ca o asculatam mai mult me mama care nu a dat niciodata in noi, decat pe tata care mai imi dadea cate una la fund( rar insa dupa criteriile romanesti de educatie din acea epoca). Dar apoi repede ne lua orice ne doream din remuscare. Tare proasta modalitate de educatie.
Deci ce vroiam sa zic, scenele astea sunt sa zicem, normale la un copil. El mereu va dori ceea ce nu are.
Hai ca m-am lungit iar, si aveam niste teme de facut, ca m-am trezit la 3 noaptea pt. asta.. Am avut o zi oribla astazi(8-19). Si mi-am adus aminte ce zicea lacri. Despre faptul ca ajungi sa-ti vei copilul doar 2 ore pe zi. Azi am avut o zi din aia. Nu e ceva normal in programul meu, si sper sa nu se mai intample prea curand. Ca de aia am preferat sa ma intorc la studii decat sa lucrez orice 8-17 si sa nu am timp sa-l vad. Noroc ca a avut taticul timp si l-a luat el de la gradi si a stat cu el, ca noi nu-l lasam mai mult de 7 ore acolo. Devine prea obosit si irascibil.
Si oricum hai sa profitam de copii nostri sanatosi frumosi si destepti. Si sa ne bucuram pt. ce avem. Un gand bun pt. tine, Angelica!!!! Mai spune-ne ce o sa faci. Eu iti multumesc ca mi-ai adus aminte de adevaratele lucruri importante in viata noastra si de faptul ca trebuie sa fim fericiti de ce avem. Restul nu are importanta, e doar stress inutil.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2
Virsta Marc
oana.iat spune:
Lacra, te rog frumos sa-mi trimiti si mie pe mail contul in care se pot vira banuti pt Razvanel, cand ai tu timp. Multumesc,
abibrinza spune:
Buna seara livada!
Irina, mult noroc si sanatate!
Hai ca am cautat poze cu jucariile lui Victor, caci pozele mele sunt zero.Cam asa arata jucariile preferate:
http://www.baby-walz.com/SyEngine.php?Act=87108&Do=87267&_SSL=0&pArtikel=359327&pPosition=1
http://www.baby-walz.com/SyEngine.php?Act=87108&Do=87267&_SSL=0&pArtikel=359328&pPosition=2
http://www.baby-walz.com/SyEngine.php?Act=87108&Do=87267&_SSL=0&pArtikel=359131&pPosition=2
http://www.baby-walz.com/SyEngine.php?Act=87108&Do=87267&_SSL=0&pArtikel=359132&pPosition=3
http://www.baby-walz.com/SyEngine.php?Act=87108&Do=87267&_SSL=0&pArtikel=359139&pPosition=8
http://www.reclama.ro/jucarii-educative-copii/micul-mester-83/
http://www.reclama.ro/jucarii-educative-copii/rock-a-stack-1360/
Sper sa le vedeti.
De ziua lui probabil va primi un carucior pentru curatenie, 15 piese de la quelle sau real, un nou cub cu forme si poate o tricicleta noua.
P.S.unde scrie reclama e la reclama
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze
DianaR spune:
Arabela, nu merge nici macar un link... Aia cu reclama scrie cu pauza ca altfel nu se vede, iar la babywaltz se deschide tot prima pagina orice as face.
Edit m-am uitat la babywaltz pe site si e ca un fel de quelle, si acolo aceeasi problema nu poti da linkuri ca tot numa prima pagina se deschide.
Ne gasiti la concursul clipe de viata 2007:
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=16" target="_blank"> Doi pitici intr-un lighean si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=6" target="_blank">A venit primavara1 Vlad alergand in ploaie!
Diana, Vlad(16.05.04)(bebelus si copilas) & Timeea (18.05.06) Filmulete
abibrinza spune:
http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=2465
Fac o incercare, daca nu merge, maine pun poze.
www.flickr.com/photos/11775702@N07/sets/72157602054980121/" target="_blank">poze
abibrinza spune:
http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=3668
http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=3642
http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=2365
Mai caut maine, mai ales puzzle-urile.
Noapte buna,
mikiion spune:
Mi-au placut ce ai arata abibrinza. Cel cu bebe walz. Si moda e foarte frumoasa.
Dar mi se par asa de scumpe. Eu pe aceleasi jucarii dau jumatate de pret. Nu sunt toate modelele, dar am vazut cel putin doua care sunt mult mai ieftine aici.
Eu sunt cam ingrijoarat cu Marc. Gripa si febra de saptamana trecuta l-au cam dat peste cap. A slabit f. mult. I se vad coastele. Nici nu mai e asa vesel ca de obicei. E mofturos si plange din orice. Refuza sa manance cum trebuie. De fapt in seara asta iar a inceput sa manance cu lingurita cereale dar mai mult s-a jucat cu ele decat au ajuns in gurita.
Oricum ne ducem iar la doctor vineri sa-i verifice urechiutele.
Se pare ca si la gradi nu e prea atent si nu vrea sa participe la activitati. Sta singur si abia dupa un timp se joaca cu copiii. Inainte de gripa l-am gasit de mai multe ori jucandu-se cu copiii, sau cu jucariile, si era tot un zambet.
Mihaela
www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
filme2
Virsta Marc
CamiM spune:
salut ciresime!!
Miki imi pare tare rau ca sunteti asa in pasa proasta... multa sanatate lui Marc si sper sa revina cat se poate de repede la normal. Intr-o nota vesela: felicitari pentru cetatenie!! E super!! cand s-a intamplat marele eveniment? Ma bucur mult pentru voi!!
Arabela merci pentru link-uri.. interesante.
Angelica multumim mult ca iti faci timp si pentru livada. Numai bine sa aveti si sa speram ca vii in curand cu vesti foarte bune.
Virgi sper sa nu te superi dar asa ma distreaza cum povestesti despre Luana. mi se pare asa un copil cu o personalitate puternica.. si sper ca in curand o sa gasiti o cale sa rezolvati micile conflicte..
daca poti sa iti cumperi iti recomand cartea asta:http://www.amazon.com/Mighty-Toddler-Essential-Guide-Years/dp/0871319861
faina bicicleta!!
Ramona excelente ideile de jucarii!!
Cami 33+ & Sofia - 8 mai 2006
virgi spune:
Salutare ciresime!
Wapi - M-au cam ingrozit filmuletele vizionate. Se poate si mai rau. Inca nu pot constientiza pericolulul, in jurul meu vad numai copii cuminti, ascultatori. Eu cred ca scoala o va linisti.
Comportamentul ei s-a agravat acum in vacanta, s-a produs o schimbare majora. A fost scoasa din ritmul ei. Acasa se plictiseste, desi incerc sa ma joc cu ea mai tot timpul. O simt ca-i lipseste ceva. Mai avem o saptamana si cateva zile. Nu mi-am imaginat c-o sa fie asa dificil.
Angelica - stiu ca nu spun o noutate, esti deosebita si speciala!
Noi vom fi aici si asteptam cu nerabdare sa ne dai vesti bune.
Mihaela - . Fiecare copil cu personalitatea lui. Totul este sa ai pe cine sa modelezi. Insa cel mai important aspect l-am gasit a fi mediul in care traieste fiecare copil, si nu in ultimul rand preocuparile lui de zi cu zi. Poti fi parinte de weekend fara nicio problema, daca stii sa-i coordonezi activitatea si sa-l implici in activitati extrascolare. Poti sa nu te ocupi deloc de el, si sa ai un copil de nota 10, ca asa e felulul lui.
Voi merge in continuare dupa instict. Am observat ca mai devreme sau mai tarziu toti trec prin astfel de etape.
Oricum de la anul n-o sa mai aibe timp de ele, scoala, pian, ora de sport si vom vedea ce alte activitati ni se mai propun. La toate va trebui s-o duc si s-o aduc eu. Nu de alta dar n-are alternativa. Mai greu cu trotuarele la noi. Asa e modelul pana la 18 ani, te duce si te aduce mama de la scoala si de une mai ai nevoie, pana ajungi sa-ti iei permisul.
Of, imi pare rau de Marc. Noi am avut un episod de otita care s-a vindecat intr-o luna. Dupa ce termini cu tratamentul, va incepe sa manance mai bine.
Cami - treci asa prin livada fara sa spui nimic de printesite.! In seara asta fac comanda pe amazon. Era programat, o sa trec si cartea recomandata de tine. Eu comand lunar de pe amazon, carti si jucarii ( puzzle in special), care nu le gasesc aici.
Arabela - mi-a placut mult trenuletul din lemn. Nu l-am vazut aici, poate-l gasesc pe amazon.
O zi buna va doresc.
mikiion spune:
Virgi sa stii ca cu mediu e o problema aici. Ca imigrant nu ajungi sa traiesti mereu in cele mai bune medii. Pt. ca trebuie sa o iei de la capat, sa iti recunosti studiile sa urci treptat in functii mai bune....Uneori trebuie sa refaci un drum pe care l-ai facut deja in Romania. Ca si cum ti-ai da viata cu 10 ani inapoi si ai reincepe studentia sau perioada de imediat dupa facultate. De aia e dificil sa ai parte pt. copilul tau de cele mai bune medii de cele mai bune scoli sau cartiere....
Voi aveti o mare sansa ca sunteti acolo cu alt statut. Si ca puteti sa-i oferiti ce e mai bun .Are mare noroc Luana.
Despre activitati. Cu Marc o sa incep in septembrie niste cursuri de asa zisa gimnastica. De fapt de dezvoltare motorie si de coordonare . Vroiam de acum dar m-am prins prea tarziu si se terminase inscrierea.
Iar copiii nu merg singuri pe strada si nici nu au voie sa stea acasa singuri pana la 12 ani( in teorie ca am inteles ca nu e chiar asa de strict daca are macar 10 ani). Ori il duci tu ori platesti autobuzul scolar ( cred ca de pe la 6 ani ai acces la el) care ti-l ia din fata casei si ti-l duce la scoala. Si nu ti-l lasa in fata casei daca nu este un adult sa-l preia, daca e sub 12 ani.Mai ales in zonele urbane.
Deci nu vezi copii singuri pe strada ( sub 12 ani vorbesc), cum vezi in Romania si cum am crescut eu. Pai stiu ca ma duceam la balet inainte de clasa a doua si uneori veneam singura cu autobuzul. Iar cand mergeam la baschet, asta am facut dintr-a doua, ma duceam singura fara probleme. Dar am inteles ca nu mai e asa nici in Romania. Nepotul meu de 10 ani nu pleaca singur de la scoala.Si e cat mine de inalt.
Camila noi nu e asa special ca in SUA. E un proces firesc, daca esti imigrant legal. E doar o chestie de timp si de zile petrecute pe solul Canadei. Mai dificil e sa ajungi aici ca imigrant, procesul e lung si costa. Apoi totul e lin.Chiar ma miram cand mai citeam pe la voi la americance( cautam o reteta de cozonac la masina de paine) ca voua va trebuie avocati.
Eu de fapt am intrat ca ieri m-am vaitat si am uitat sa pun intrebarea. Dupa o boala mai dura, voi le dati ceva intaritoare la copii? Ca aici doctorii nu prescriu vitamine .
Azi am stat de vorba cu educatoarea si m-am lamurit ca nu e chiar asa de grav. Adica totusi e calm la gradi. Si am vazut cum s-a cuibarit la ea in brate. Si m-am mai calmat. Stiu ca nu mai il las speriat si diseperat acolo.Cum se intampla in toamna.
Si am primit o observatie: Se catara peste tot!!!!!Parca nu stiam si eu asta....... Mi-e groaza cand va veni vara cum o sa-l duc in parc si cum o sa evit sa se urce pe toboganul pt. copiii mari.
Mi-ar fi placut sa am un copil care vorbeste nu unul care e mult peste varsta lui la motricitate.
Mihaela
filme2
Virsta Marc