Ce va aminteste de copilarie ?
Unele mirosuri, produse care va amintesc de copilarie... vreti sa impartasim ?
In cazul meu :
Guma Prof. Baltazar (adoram mirosul)
Guma Gumela (tare)
Guma tigareta (moale daca aveam noroc)
Casata (un fel de inghetata de cofetarie cu trei culori)
Braga (sint din Galati )
Piine neagra proaspata (cu coaja !)
Kavit 9 (mincam cam multe)
Lapte praf mincat cu lingurita (si acum ma surprind facind astfel)
Miros de cofetarie (unde nu erau prajituri)
Crema Nivea in cutie de tabla tinuta la frigider (si acum am, iar colegii mei de lucru se intreaba ce cauta acolo)
Sana (un fel de iaurt acru, era si cu arome)
Bomboane tari cu pudra de cacao pe ele si cu ceva moale inauntru
Colac de plaja care mirosea a "colac" adica a plastic
Bomboane CIP (daca are cineva sa dea de veste !!)
Gumita straina (5 lei ciunga)
Seminte negre (1 leu cornetul)
Ah da, mirosul rechizitelor noi - incomparabil, mai ales coperta carnetului de note
Suc galben acidulat cu gust de ...ceva
Sifon cu sirop de visine sau de petale de trandafir
Zahar vanilat (bun nene de mincat gol-golutz)
Telefonul public cu 25 de bani
Mirosul incomparabil din camera de musafiri de la tara (naftalina, cozonac, busuioc si ulei de la icoana)
Daca imi mai amintesc de ceva, dau de stire !
Adina si Gabriel
Raspunsuri
Annie80 spune:
mirosul de mare...de plaja, de nisip, de fructe proaspete , de flori de vita , cand mergeam cu tati meu (D-zeu sa-l odihneasca) cand ma lua cu el la munca si colindam via, la fel si mirosul din centrala mamei (a fost telefonista) si mirosea a...nu stiu ce, ceva amestecat cu cerneala si....,
off topic: 1) de ce tii crema la frigider, e vreun truc s noi nu-l stim [:-O]
2) bomboanele cu pudra de cacao si crema inauntru = Amandine, prefelate mele
------------------------
Someone's pleasure is another's pain!
Alergic at stupidity.
Liliann spune:
mie imi aminteste de copilarie primavara : pasarile cantand, miros de frunze uscate arse, cam astea....nu stiu cum sa explic, simt ca sunt din nou copil atunci cand vine primavara
magduta-sv spune:
Lista ar putea continua:
- gustul Apei Aurora ( acidulata cu aroma de lamiie), suc Brifcor si Cico, (Pepsi la mare si rar la unele restaurante)
- mirosul de carbitde la pocnitori de Paste
- mirosul de salcimi din orasul bunicilor mei
- guma de la mare Tip i Tip , iar de la tutungerieguma cu Lolek si Bolek si pernutele de potocale la 25 lei pachetul( atunci)
- deodorantele luate " pe sub mina": Roua, Farmec 16, Anotimpurile
- mentosanele si bomboanele Olimpice
- samponul de urzici/ou
- Inghetata Polarmi-e tare dor de ea-impachetata ca untul si cu care ma ungeam toata fata
- batoanele cu vanilie si cacao si diversi coloranti gen ciocolata de casa
- eternele prajituri Laura si inconfundabilul miros de savarine umplute cu frisca "adevarata"
- mirosul de butelii cind stateam la cozi la masina, cu capacele numerotate pe asfalt
- mirosul inebunitor de la posta de cerneala pusa in calimare de sticla alaturi de tocuri
Ma mai gindesc si revin!
[url"=http://community.webshots.com/user/magduta1"]TOMI[/url]
trischa spune:
eu cänd am ocazia cumpär si acum unt impachetat in härtie indiferent de ce gust are.ii spun ,,unt comunist,,
magduta-sv spune:
Revin cu mirosuri:
- de plante medicinale din balconul bunicilor puse la uscat( ador mirosul florilor de tei) si al ierbarului din scoala
-copertilor noi de plastic de carti si caiete
- prajitura Boema - puteam savura citeva exemplare lejer
-de vata de zahar cind mergeam la circ sau la bilci
- fructelor verzi furate din copaci: zarzare, corcoduse, caise
Mi-e dor de copilarie!
anaisanais spune:
Eu simt si acum mirosul din ziua de 15 septembrie: un miros de rece si de miere de multe flori, care se amesteca usor cu mirosul de coperti noi, de vinilin albastru sau visiniu, de creioane proaspat acutite, cu miros intepator, si de mirosul sandwich-ului de la scoala( piine cu unt si cu salam), infasurat intr-un servetel de hirtie, alb, alaturi de un mar ionatan.....
Si-mi mai aduc aminte primii stropi de ploaie, vara, in ultima saptamina de scoala, stropi care cadeau pe pamintul deja uscat de pe terenul de fotbal de la scoala unde invatam eu( era un pamint rosiatic, prafos si astringent!ca miros)!
Tisina spune:
Mirosul de plastilina imi aminteste de gradinita (ador cand picii mei se joaca cu plastilina, parca suntem cu totii la gradinita )
Fumul de carbuni imi aminteste de soba bunicilor
Leusteanul imi aminteste de mine si de mama cand eram eu mica si stateam cu capul la ea in poala si ea ma mangaia prin par, iar mainile ii miroseau a leustean
Ica 1975 spune:
quote:
Initial creeata de ungureaa
Unele mirosuri, produse care va amintesc de copilarie... vreti sa impartasim ?
In cazul meu :
Guma Prof. Baltazar (adoram mirosul)
Guma Gumela (tare)
Guma tigareta (moale daca aveam noroc)
Casata (un fel de inghetata de cofetarie cu trei culori)
Braga (sint din Galati )
Piine neagra proaspata (cu coaja !)
Kavit 9 (mincam cam multe)
Lapte praf mincat cu lingurita (si acum ma surprind facind astfel)
Miros de cofetarie (unde nu erau prajituri)Crema Nivea in cutie de tabla tinuta la frigider (si acum am, iar colegii mei de lucru se intreaba ce cauta acolo)
Sana (un fel de iaurt acru, era si cu arome)
Bomboane tari cu pudra de cacao pe ele si cu ceva moale inauntru
Colac de plaja care mirosea a "colac" adica a plastic
Bomboane CIP (daca are cineva sa dea de veste !!)
Gumita straina (5 lei ciunga)
Seminte negre (1 leu cornetul)
Ah da, mirosul rechizitelor noi - incomparabil, mai ales coperta carnetului de note
Suc galben acidulat cu gust de ...ceva
Sifon cu sirop de visine sau de petale de trandafir
Zahar vanilat (bun nene de mincat gol-golutz)
Telefonul public cu 25 de bani
Mirosul incomparabil din camera de musafiri de la tara (naftalina, cozonac, busuioc si ulei de la icoana)
Daca imi mai amintesc de ceva, dau de stire !
Adina si Gabriel
Adina cam in astea ma regasesc si eu, poate ptr ca sunt tot din Galati, sau ptr ca mi-e dor de copilarie ?
Noi
Ce faci te si face.
Mindy spune:
Mirosul de cojoc, de haine puse la naftalina.. imi amintesc de bunicii mei, de copilarie.
Laptele de pasare - care abia cind am crescut mare am descoperit ca e bun rece. Cind eram mica nu apuca sa se raceasca :)
caramele, pufuleti, halva, mar invelit in zahar ars pe batz...
si cam tot ce ati amintit
X-ray spune:
....m-ai facut sa "bazai"...
eu imi aduc aminte de copilaria la tara,primi mei 7 ani de viatza si vacantele cu bunica mea careia i-am zis atata timp "mamica"....
imi aduc aminte de copilarie urmatoarele:
-superstitiile.la tara acolo trebuia sa ti cont de o groaza de lucruri drept urmare si acum martea e proasta intotdeauna la mine,ma intorc din drum cand imi trece calea o matza neagra,tin o ata in dinti cand cos ceva pe mine...ar mai fi atatea
- posturile, cum tineam cu sfintenie,mancam muraturi cu mamaliga(acum fac mofturi ca vreau mancare chinezeasca),mi-e dor de eugeniile de pe vremuri,erau de post si mancam 4 odata
-mirosul de lana, era iarna in casa de la fuiorul bunicii care torcea mereu seara sa ne faca ciorapi de lana pana adormea cu el in mana si eu si cu fratele meu il luam incet din ,ochelarii de pe ochi si o ajutam sa se intinda in pat....
- mirosul tamaioarelor,asa se ziceau la noi in zona,(eu sunt din valcea de origine),erau niste flori mititele mov si fff parfumate pe care le culegeam repede cand apareau ,isi pierdeau mirosul cand canta pentru prima oara cucul.acum cand le miros numai la copilarie imi e gandul...
- prunele uscate
-tzuica fiarta cu boabe de piper,tot timpul furam cate o gura de la cine bea,precum si vinul fiert cu scortisoara
-cozonacii,ce cozonaci facea bunica...
-biseptolul bulgaresc,pompa maicamea in mine imadiat ce raceam,habar nu am de unde il lua...
-tigarile facute din matase de porumb uscata ne prosteam prin gradina cand eram mici,sa fim in rand cu toata lumea
-gustul rosiei adevarate pe care o luam din gradina si o mancam asa nespalata,rosie ce a crescut cu balegar de vaca si ploaie de la mama natura..
-mirosul de iarba proaspat cosita
-turta dulce ce mai mancam
-nuga
-orez sau fidea cu lapte
-mamaligutza cu branza si smantana
-
-si cate ar mai fi....poate mai editez mai incolo,acum sunt in oala cu melancolie inecata....
alina mamica bulinei www.youtube.com/watch?v=54C4rgga0L0" target="_blank">Elisa (20 iunie 2007)
povestea noastra...