am luat postinor dupa un contact sexual neprotejat (prima pilula la 10 ore iar a doua la 12ore) si ... surpriza! testul a iesit pozitiv. am fost la mai multi medici ginecologi. unul mi-a spus ca sigur am ramas inainte si ca ar fi riscuri pt copil iar cel care mi-a facut ecografie mi-a zis ca am ramas atunci cand am luat postienorul, adica cu 3 saptamani inainte si ca nu sunt riscuri pt copil.eu nu cred ca am ramas inainte dar cine stie. acum am 8 saptamani de sarcina si sunt un pic stresata. va rog ajutati-ma. ati mai auzit de situatii similare sau vi s-a intamplat?
Buna Anca,
Daca stii ca ai 8 saptamani dupa ce ai efectuat o ecografie, atunci stii cand a fost conceput bebe si faci un calcul rapid si vezi daca a fost inainte sau dupa Postinor. Exista un risc de sarcina ectopica, din ce am citit eu, dar si asta e simplu de vazut la eco. Peste vreo 3 saptamani poti deja sa incepi sa faci niste eco prin care se masoara anumiti parametrii ai lui bebe, de asemenea niste teste (gen triplu test) si atunci poti vedea dc e ceva in neregula.
Uite ce am gasit pe net:
'Before you take this medicine your doctor will check that you are not already pregnant by asking questions about your periods, or performing a pregnancy test or internal examination if pregnancy is suspected.
If you should become pregnant despite taking this medicine, see your doctor who may need to check that the pregnancy is not ectopic (where the baby develops somewhere other than the womb). You should report to your doctor any unusual cramping pain or vaginal bleeding.
Postinor-2 should not be given to pregnant women. However, if you become pregnant despite taking Postinor-2 then experts believe that this medicine is unlikely to cause abnormalities to the developing child if it is taken within 72 hours of unprotected sex and if you are not already pregnant when you take it.'
Iti doresc sanatate si sa fie asa cum vrei tu
O prietena a ramas insarcinata in aceleasi conditii si a nascut o fetita sanatoasa!Iti doresc o sarcina fireasca si numai bine!
Raluca
in asteptarea micutei Anais
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=51e87b128f6d33e1755853&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank">povestea noastra