este normal ce face educatoare?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

In Franta nu poti sa fii educator daca nu ai o facultate terminata. Dupa asta mai faci doi ani si dai si un examen extrem de greu ... pt ca nu oricine e capabil sa faca meseria asta. Cred ca Ro e o tara de "supracalificatzi" ... adica asa se cred ei.

Mess ,eu cred ca daca simti ca nu e omul potrivit si, mai ales, daca si copilul iti transmite asta, atunci asa si e. Poate gasesti o alta gradi unde va fi copilul fericit.

Sibylle saptamana 25

Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

daca ai facultatea (oricare ar fi ea, chiar si de litere) in primul rand, pentru sistem, esti necalificat pentru meseria de educatoare.

pentru tine personal esti supracalificat, pentru ca nu se cere facultatea pentru meseria asta (mai nou se cere colegiul, dar pana acum cativa ani era suficient si liceul pedagogic).

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess4u2000 spune:

Scuze, de-abia acum am intrat sa va citesc. Urmeaza sa vorbsc cu o vecina a carei fetite se afla in grupa cu baiatul meu si sa pun cap la cap anumite lucruri. E cam nasol ca ea nu pare prea deranjata de ceea ce se intampla acolo. Probabil ca educatoarea ii pedepseste mai mult pe baieti, fetele poate sunt mai cumintele. Azi am fost sa dam cadoutele pt.8 martie si am impartit zambete si noi si ele ( adica toate doamnele de pe acolo). Ea, educatoarea e foarte amabila si zambitoare, dar eu stiu cum se comporta ea cu copiii? O sa mai adun informatii de la alte mamici si poate chiar de la ingrijitoare.
Nu stiu daca e frustrata, pur si simplu cred ca nu e potrivita pentru meseria asta. Poate o cataloghez prea devreme, mai ales ca nu o cunosc suficient. Voi mai vedea.
Multumesc pentru sfaturi.

Camelia 21+ si Mik( 03.04.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

[quote]Originally posted by Ramonika

si DA, ESTI SUPRACALIFICAT pentru meseria de educatoare daca ai facultatea. esti si "necalificat" pt a fi educatoare, daca putem spune asa. faptul ca ai terminat litere nu inseamna ca stii sa lucrezi in meseria de educatoare. cu literele esti calificat pentru meseria de PROFESOR.

Ramonika, aici in UK daca ai terminat Literele (sau istorie, sau chimie) ai... o diploma in Litere (sau istorie, sau chimie). Ca sa poti lucra ca profesor trebuie sa mai faci un curs de un an pentru Teacher Training, fara el NU POTI lucra intr-o scoala decat la learning assistant. De fapt si in Romania (cel putin acum 12 ani cand am terminat eu facultatea) nu erai profesor calificat decat daca ai facut Modulul Pedagogic (care includea psihologie scolara, logica, metodica si pedagogie si bineinteles practica pedagogica, un anumit numar de ore asistate si de ore predate). Acest modul nu era obligatoriu, puteai absolvi literele si fara el, dar asta insemna ca NU puteai preda in invatamantul pre-universitar.

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

La noi o educatoare care a terminat o facultate e incadrata ca institutor (ceva intre educator/invatator si profesor). De studii se tine cont si la salariu. Printre educatoarele tinere sunt foarte putine cele care nu au terminat o facultate. Noi am fost anuntate ca in curand, pentru a putea lucra ca educatoare, se va cere sa avem obligatoriu facultate (nu de oricare, una care are legatura cu meseria noastra).
Sa revin la subiect... mess4u, n-ati avut sedinta cu parintii? De obicei sedintele sunt ocazii ca parintii sa se cunoasca intre ei si sa schimbe impresii.

Mergi la inceput

dark - se subintelege ca daca ai facut modulul pegagogic te califici ca profesor

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

s-a deviat mult de la subiectul initial...
ramonika, scuza-ma ca-mi permit sa-ti spun, dar am impresia ca tu asociezi profesiei de educatoare doar "maimutareala" , "imitarea iepurasului" si faptul ca-i inveti pe copii "toate prostiile alea"care pentru ei sunt normale, dar pe care tu le consideri o "umilire".Pentru a face toate astea, nu ai nevoie nici macar de un liceu, poti sa fii chiar analfabet( ca doar la gradinita nu se invata numeratia decat pana la 10, iar alfabetul se invata doar la scoala) Din fericire, a fi educatoare inseamna mult mai mult de atat..si nu am sa fac acum o pledoarie pentru aceasta profesie, pentru ca nu ma pricep sa vorbesc elogios in niciun context, cu atat mai mult in acesta... Sincer, din moment ce ai plecat din sistem, din moment ce ai recunoscut de atatea ori ca nu ti-a placut meseria asta, din moment ce nu ai copii, deci nu stii cu ce "se mamanca" treaba asta...nu inteleg de ce postezi in sectiunea asta a forumului?!Nu crezi ca parerea ta este subiectiva, totusi?
Inca ceva si am plecat de aici...daca facultatea te face supracalificata pentru a fi educatoare, studiile postuniversitare pe care le ai nu te fac si pe tine supracalificata pentru jobul pe care il ai acum?( acum cateva zile in profilul tau personal aparea si ocupatia actuala, acum vad ca nu mai e)

" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"
poze cu noi si bebe
www.totsites.com/tot/stefan-baby" target="_blank">pagina de Stefanut(26.06.07)
de ce iubim bucurestiul

Mergi la inceput

moko - cine e subiectiva oare? ce job scria la profilul meu?, ca eu nu stiu... daca te intereseaza, sunt asistent manager pentru directorul executiv al unei mari companii, care are in subordine si resursele umane (am facut master in RU), asa ca nu ma consider supracalificata, dar deh... unii vorbesc fara sa gandeasca...
ai lucrat tu in gradinite sa vezi cum e?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moko spune:

quote:
Originally posted by Ramonika

moko - cine e subiectiva oare? ce job scria la profilul meu?, ca eu nu stiu... daca te intereseaza, sunt asistent manager pentru directorul executiv al unei mari companii, care are in subordine si resursele umane (am facut master in RU), asa ca nu ma consider supracalificata, dar deh... unii vorbesc fara sa gandeasca...
ai lucrat tu in gradinite sa vezi cum e?

draga mea, intamplator sau nu, da, am lucrat 5 ani in gradinite, si am lucrat cu drag si vocatie...asa ca stiu cum e!!Si, poate tocmai pentru ca sunt "supracalificata", stiu ca nu-i frumos sa jignesti pe nimeni. cred ca o persoana educata poate purta o conversatie civilizata in orice conditii si cu oricine.
eu am terminat aici, cu scuze pentru initiatoarea subiectului...daca simti nevoia sa-mi dai o replica, o poti face pe privat!

" despre 3 lucruri nu te grabi sa vorbesti: despre Dumnezeu, pana nu-ti intaresti credinta in El, despre pacatul altuia pana nu-l cunosti pe al tau si despre ziua de maine pana nu se lumineaza de ziua!"
poze cu noi si bebe
www.totsites.com/tot/stefan-baby" target="_blank">pagina de Stefanut(26.06.07)
de ce iubim bucurestiul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela03 spune:

Am vazut in gradinita cum copiii ajung sa imprumute cate ceva din felul de a fi al educatoarei lor... mai tarziu al invatatoarei si al altor oameni importanti din viata lor, pe care ii iubesc si ii admira. Avem influenta asupra dezvoltarii acestor copii, ii ajutam sa se formeze ca oameni. Noi formam caractere. Ma simt cu atat mai grozav cu cat medici, avocati, directori si asistenti manageri isi lasa copiii cu incredere in mainile mele, spre a-i educa, in conditiile in care serviciul lor nu le permite sa-si petreaca decat foarte putin timp cu proprii copii in timpul saptamanii. Sunt tratata cu respect de acesti oameni, unii vin si se sfatuiesc cu mine, cu deosebita modestie, in probleme legate de educatia copiilor lor. Nu zic ca nu sunt printre cele care practica meseria mea si persoane care ne fac de rusine, asa cum sunt si printre toti ceilalti (auzim adeseori despre medici care lasa oamenii sa moara pentru ca nu li s-a dat spaga, nu? sau despre cazuri de malpraxis, si totusi ce importanta e meseria de medic si cat efort presupune).
Mai sunt si debutante care practica meseria cu stangacie si pe care e bine sa le intelegem, daca sunt dispuse sa invete, sa accepte un sfat sau un sprijin din partea celor cu rezultate bune in munca lor. Nimeni nu s-a nascut invatat. Imi amintesc cat de speriata am fost eu in primul an de lucru (am inceput ca invatatoare), si... daca stau sa judec tanara de 20 de ani de-atunci cu mintea mea de-acum imi dau seama c-am facut si greseli, mai aveam multe de invatat.
Azi educatoarea cea tanara a baiatului meu l-a pus in genunchi cu mainile sus, pentru ca n-a invatat-o nimeni ca e umilitor pentru un copil sa il tratezi astfel, ii afecteaza stima de sine. Voi avea maine cu ea o discutie prieteneasca, in pauza de cafea, si sper sa nu se simta jignita. Asa am fost noi invatate in perioada comunista ca trebuie tratati copiii, pentru ca la randul nostru asa am fost tratati... si ni se pare normal.
Sunt licentiata cu 10 si am facut, de asemenea, master in RU... si lucrez in continuare cu copii pentru ca am acordat mare importanta rolului meu de mama... si imi place sa lucrez cu copii.
Parerea mea... nu functiile, nu diplomele, nu banii ne fac valorosi, ci ceea ce suntem noi ca oameni. Pentru mine e importanta nobletea sufleteasca a unui om, sistemul de valori pe care mi-l impartaseste. La fel ii invat pe copilul meu si pe ceilalti copii care imi sunt lasati in grija.
mess4u, sanatate copilului tau si iti doresc sa-ti rezolvi problema fara prea mari incidente.

Mergi la inceput