Religia in invatamantul de stat?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

quote:
Originally posted by dodo

quote:
Originally posted by capcaunul

quote:
Originally posted by ham
Din trei milioane de ortodocsi care s-au rugat la Dumnezeu sa castige la 6 din 49 , de ce a ales El un musulman?

Pentru ca Einstein a spus foarte raspicat God does not play dice, fara sa specifice insa ce face Allah in tot acest timp.

Vreau sa cred ca era un spirit de gluma(?!), doar nu o sa incepem acum cu Allah al meu, Dumnezeul tau si God-ul lui..
Nu stiu prin ce concurs de imprejurari a cistigat un musulman, insa acela stia ca face un pacat jucind jocuri de noroc, care sint interzise musulmanului. Ca a preferat sa "inchida okii" si sa joace, e treaba lui personala...
Pe de alta parte, eu am ales ca baiatul meu cel mare sa mearga la o scoala particulara unde are si ore de religie pt. ca asa am dorit noi, nu ne-a impus nimeni, si scoala primeste si ea fonduri de la stat, la fel ca scolile de stat. La scolile de stat nu se preda nici o notiune de religie, tocmai pe principiul ca cine doreste treaba asta are alte pirghii de rezolvare(scoli private ce studiaza religia, "scoala de simbata/dumunica" care se tine in locasele de cult sau in clase inchiriate din scoli, unde simbata nu se preda, alte activitati organizate de diversele confesiuni etc.), nu exista nici un simbol religios expus.
Este o stare de normalitate, zic eu, de ce nu ar fi si in RO, ca doar religia a fost introdusa in scoli de curind, nu e o treaba intzepenita de zeci de ani, care nu se poate schimba si doar RO e o tara democratica, nu? Ca la un subiect referitor la o tara ne-secularizata, in speta Arabia Saudita, am citit diverse mesaje cu trimitere la amestecul religiei in legile de guvernare din acea tara si sfaturi ca cetatenii sa ia atitudine, etc, tot felul de mesaje democratice, acum dati-mi voie si mie sa va pun si eu o intrebare: voi, cei care aveti parte de democtatie adevarata-n RO, de ce nu va exercitati dreptul democratic de a nu studia religia-n scoli si de a va scoli copiii intru aceasta in alte moduri?-Stiu ca exista ore de predare organizate de biserici (cel putin la adventisti stiu ca sint, prietenii nostri isi duc_copiii la o asemenea scoala) si-atunci se rezolva si treaba asta. Ca n-au parintii timp???Eh, daca au decis ca vor sa aibe copii, atunci trebuie sa-si faca timp si pt. ei, nu sa lase pe umerii scolii/profesorilor si sarcinile lor de parinti? Corect?

Sper sa nu vorbesc prostii, dar din cate stiu nu e nimeni obligat sa studieze religia nici in Romania. Parintii pot face o cerere prin care sa solicite pentru copiii lor sa nu faca religia. Si nu e nimeni de alta religie obligat sa studieze religia ortodoxa. Fiecare poate merge la orele la care se preda religia lui.

Eugenia si Nicolae mic (18 iulie 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by eugcem
Si nu e nimeni de alta religie obligat sa studieze religia ortodoxa. Fiecare poate merge la orele la care se preda religia lui.

A, multumesc, Eugcem!
Pai, avem asa: matematica, romana, cunoasterea mediului, informatica, engleza, abilitati practice, educatie plastica, educatie fizica si religie ortodoxa.
Imi e foarte clar ca, la ora de religie ortodoxa, nu se preda religie protestanta.
La care din orele ramase il sfatuiesti pe copilul meu sa mearga, pentru a-si insusi religia protestanta?

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eugcem spune:

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by eugcem
Si nu e nimeni de alta religie obligat sa studieze religia ortodoxa. Fiecare poate merge la orele la care se preda religia lui.

A, multumesc, Eugcem!
Pai, avem asa: matematica, romana, cunoasterea mediului, informatica, engleza, abilitati practice, educatie plastica, educatie fizica si religie ortodoxa.
Imi e foarte clar ca, la ora de religie ortodoxa, nu se preda religie protestanta.
La care din orele ramase il sfatuiesti pe copilul meu sa mearga, pentru a-si insusi religia protestanta?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Cand mai eram eu in scoala am avut un coleg protestant si unul catolic. Cel catolic, fiind singur la noi in clasa astfel, nu venea la ora noastra de religie ci mergea (la el la biserica, banuiesc)la ora de religie predata de un preot catolic la un loc cu elevi din alte clase si din alte scoli.. Deci la o solutie in genul asta ma gandeam. In cazul tau concret, cred ca ar trebui sa intrebi la scoala, mai mult nu stiu ce sa iti spun :(

Mergi la inceput

Am intrebat la scoala. Nu se ofera nimic la schimb elevilor care nu doresc sa invete despre ortodoxie.
Ti se pare normal ca un copil sa stea pe hol sau in curtea scolii, haihui, in timp ce colegilor lui li se preda religie ortodoxa intr-o scoala laica de stat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

quote:

Am intrebat la scoala. Nu se ofera nimic la schimb elevilor care nu doresc sa invete despre ortodoxie.
Ti se pare normal ca un copil sa stea pe hol sau in curtea scolii, haihui, in timp ce colegilor lui li se preda religie ortodoxa intr-o scoala laica de stat?

Uaaa Denizel, asta e ca si cum te'ai indigna ca unii copii fac desene pe asfalt in timp ce colegii lor fac hepatita!

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

quote:

Eu ma gandeam ca macar ora de religie ortodoxa e ultima din zi,astfel copilasii care nu o frecventeaza pot sa plece linistiti acasa.
Mi se pare ca nu duce la nimic bun chestia asta cu religia in scoli(o anumita religie) tocmai pentru ca cei care nu frecventeaza aceste ore sunt putin ´´iesiti din decor´´ ca sa zic asa.Stim cum sunt copii si stim cat de dificil este cand intervine propozitia ´´El este altfel´´ intre ei.

Concluzie: lipsa de organizare in invatamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:

Mai sa fie,eu as propune unei astfel de "scoala laica de stat" sa le ofere copiilor care nu frecventeaza "religia" vizionarea unui film cu Harry Potter !

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by b.nica

quote:

Mai sa fie,eu as propune unei astfel de "scoala laica de stat" sa le ofere copiilor care nu frecventeaza "religia" vizionarea unui film cu Harry Potter !

bnica, nu ma mai mir ca faci haz de un fapt neconstitutional si abuziv care are loc intr-o tara a Europei secolului 21.
De altfel, nu e prima data cand amendezi parerile care nu sunt in ton cu discursul tau patriotard in care, nu-i asa, e la loc de cinste si formularea 'sfanta si milenara credinta ortodoxa, pentru care, secole de-a randul au luptat sfintii nostri domnitori' .

Persoana pozitiva fiind , incerc sa gasesc ceva bun in mesajul tau :-)).
Si, am gasit! Un episod Harry Poter, echivalentul lectiei de ortodoxie? De acord! Absolut de acord!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

Denize, iti pierzi timpul degeaba. Discutia asta e un fel de "neverending story".

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Criss, din pacate, am constatat ca e cam asa, cum zici tu .
Da' nu puteam sa plec peste doo ore in vacanta de summit , daca nu puneam toate lucrurile la punct .

Mergi la inceput