Hipospadias(5)
Raspunsuri - Pagina 13
yonacr spune:
roaxana la inceput dupa operatie era cu jet si pe gaurica din virf si pe cealalta, dupa ce am fost la bucuresti mama mea mi-a ziz ca nu mai a vazut sa curga prin alta parte, iar eu o singura data am reusit sa prin cind face pisu si nu pot sa-ti spun sigur daca mai se prelingea nitel pe cea de-a doua gaurica, fapt este ca nu mai e cu jet.De decalotat tot nu reusesc imi este frica.
nawel spune:
Buna fetelor!
Am si eu o intrebare care ma macina.Dupa interventie,ce mai este de decalotat,daca se foloseste pielea preputului care e in exces,ca o caciula,dupa cum spunea Roxi?
Poate am eu o lipsa de imaginatie acum,dar,dupa cum vad eu la Alex,varful e in afara si doar in partea de sus e acoperit de preput,care ,in mod normal,ar trebui sa acopere cu totul varful.
Sau pe langa reconstructia uretrei,se aranjeaza si preputul in jurul varfului?
Poate ma lamuriti voi.
roxana c. spune:
Nawel, da, pe langa uretroplastie ii mai face si plastie de preput, adica ii aranjeaza si pielea aceea care-i in exces. La Calin era exact asa cum descrii tu, capul putei afara si pielea stransa deasupra.
Am reusit sa vad pe unde face pipi, si nu face prin varf, incerc sa explic pe unde: pe varful putei este o cuta, iar gaurica trebuia sa fie pe la mijlocul cutei asteia, cred, dar este in partea de jos, exact unde se termina respectiva cuta. Acum....nu stiu ce sa zic, nu stiu ce va spune dr, el spusese sa=i faca o corectie, urma sa vada in toamna exact.
Cele care au copii cu hs balanic, unde era gaurica aia, ca ma obsedeaza? Si din copiii operati, la voi e exact in varf?
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
filofteia spune:
Buna fetelor, am reusti sa ma mai adun si eu pe acasa si va pe toate si baieteii vostri.
Roxana, la noi gaurica nu este chiar in varf, dar fiind un hipospadias mai greu doctorul a fost multumit de rezultat, de altfel si noi. Scopul meu a fost sa poata face pipi din picioare si a fost realizat cu succes. A fost mai greu pana l-am invatat sa-si aranjeze putza, pentru ca jetul este si un pic deviat spre stanga, gaurica nefiind chiar in varf, dar este bine, reuseste cu succes. Daca va dori o alta operatie o va face cand va fi adult. Asta este opinia mea.
In ce priveste decalotarea, eu abia cum, dupa 4 ani reusesc cat de cat. Ma intreb cat o sa ma mai lase, pentru ca ne apropiem vertiginos de varsta cand ne va fi rusine ...si asa se cam spala singur.
Nawel, depinde si de cata piele a dispus doctorul pentru refacerea preputului. La unii copii este suficienta, la unii nu.
Sheannamp spune:
Initial creeata de tudoricasilv
Buna ziua tuturor,
Sunt mama lui Tudor,un baietel de 7 luni cu hipospadias balanic ce urmeaza a fi operat de dl.conf.dr.Basca.
Va rog,daca ati trecut prin aceeasi experienta,sa-mi spuneti si mie cat dureaza vindecarea si daca operatia este traumatizanta pentru copil.
Este necesara si o a doua operatie sau nu?
Va multumim,
Adriana si Tudor
nawel spune:
Multumesc fetelor de lamuriri.Deci se face o plastie a preputului.
V-am intrebat si am cerut lamuriri ptr.ca noi ,inainte de a afla ca Alex al nostru are hs,hotarasem se recurgem la circumcizie.Acum nu stiu cum se procedeaza.Ideal ar fi sa sa le rezolvam pe amandoua odata,tot va fi sub anestezie generala.Dar ,din cate am mai citit si eu,e bine sa se pastreze acea pielicica in eventualitatea in care e necesara o a doua interventie.Voi ce spuneti?
Adriana,hs balanic ,la dr.Basca,are nevoie de o singura interventie.L a a doua operatie,doamne fereste,se ajunge numai in caz de complicatii,cum ar fi fistulele.Si baietelul meu are hs balanic si e de o varsta cu al tau.Cand o sa-l operezi?
?
filofteia spune:
Nawel, daca doriti circumcizie, vorbiti cu dr. Basca despre asta. In occident de la sine se practica circumcizie, doar daca nu vrei trebuie sa vorbesti cu dr. (este invers). Cand am facut noi operatia eu aveam informatii numai din occident, asa ca nici nu ne-am pus problema ca nu va avea circumcizie...am fost placut surprinsi sa nu aiba, pana atunci tati nici nu spusese ca lui i se pare aiurea sa i se faca circumcizie, dar la cum arata penisul lui Adi nici nu mai conta la acel moment.
roxana c. spune:
Sunt la servici si profit de faptul ca am timp ca sa va urez PASTE FERICIT alaturi de cei dragi, sanatate multa si sa reuseasca operatiile la toti copiii care urmeaza sa fie operati din prima , fara probleme.
Maine plec din oras si nu cred ca mai pot intra.
Ma enerveaza ca n-am emoticoanele acelea cu oul , dar ....asta este, puneti-l voi si ptr mine.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)