Copiluti de mai-iunie 2005 (68)
Raspunsuri - Pagina 17
Tdi spune:
Prezent si noi...Alyssa tot cu alergie, azi dimineata era mai bine dar dupa cateva ore arata iar jalnic fatzuca ei. La 3 suntem la pediatrul nostru, sper sa rezolvam.
Vad ca tot mai multi copilasi se imbolnavesc :((...le dorim multa multa sananate!
Danelutza, imi pare rau ca s-a imbolnavit Isa, si mai sunteti si singure acasa. In legatura cu piciorusul, poate n-ar strica sa-i faceti o radiografie in viitorul apropiat daca intr-adevar o doare! Multa sanatate la amandoua!
Oana lui Alex, daca copilul e in conditii bune, adica ne-moelsit excesiv, mananca si se joaca, nu ai de ce sa-ti faci griji chiar daca ar avea o saptamana de febra 40. Vezi ca paracetamolul si nurofenul au ambele acelasi efect, adica scaderea temperaturii, banuiesc ca nu i le dai simultan ci alternat la 4-6 ore. Noi am avut 1,5 ani show de bolesnite, in fiecare luna a facut Aly cam o saptamana de febra tot peste 40, ii dadeam antitermic si ii scadea cat de cat dar dupa 2 ore iar era la 40 si tot asa, a avut si convulsii de 2 ori, a 2-a oara nici nu ne-am mai dus la spital pentru ca in afara sa o terorizeze nu-i facusera nimic asa ca ne-am invatat lectia si am oblojit-o noi cum am putut mai bine. Partea buna e ca trec toate, isi fac imunitate si se vor imbolnavi din ce in ce mai rar. Pupam si sanatate!
Monu, voi cum mai sunteti?
ChrisDun, moama ce neamuri sexi aveti! Le-as trimite eu lor un psiholog acasa, sau protectia cupilului!
Mai stie cineva ceva de LOREEN, ELISOR, GUSTA...???
onixone spune:
tdi: vrei sa iti spun ceva:cand am ajuns la urgente o data mai demult dr i-au dat in acelasi timp lui alex si parcetamol si nurofen 2,3 din fiecare.Si d atunci asa ii dau.Multumesc ca mi-ai spus.Eu am vazut la dr cum i-au dat si asa mi-au spus si mie.De acum ii dau alternat.Merci inca o data.Acum e mai bine, iar a scazut febra, imi cere inghetzaa intr-una, el care nu manca nici daca ma vedea pe mine.De mancat a mancat bine ieri seara, se joaca, mai e marait din cand in cand,a baut mult lapte ieri vreo 5 canute...si mancat a mancat doar seara solide.Azi o inghe , o canuta de lapte si imi cerea acadea...Eheeee pana aici i-am zis!!!Acum fac o ciorba de cartofi cu tarhon.Sa vedem daca merge.
Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR
www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex
mygirl spune:
La multi ani mamicilor ptr 8 martie, sa aveti o primavara frumoasa si numai bucurii de la copilasii vostri!
Aurasa, LA MULTI ANI PENTRU MICUTUL ALEXANDRU!
Multa sanatate la copilasii bolnaviori, din pacate intram si noi in categoria asta. Martea trecutra am ajuns iar cu Alex la urgenta, nici n-am mai inteles bine ce diagnostic i s-a dat, faringita sau laringita. De data asta ma scapat de internare, ne-a dat antibiotic, antihistamic, si prednison cu precizarea sa-i dam numai dc este neaparat nevoie. A luat saracuta la siropuri saptamana asta cat n-a luat in aproape 3 ani, si tot nu e bine. Cand in sfarsit scapasem de febra si nu-i mai dadeam antiteric decat seara, ieri iar s-a ridicat temperatura la 38,7(am actionat imediat cu antitermic, sa nu mai creasca). Doctora spune ca e posibil sa fie vreo viroza peste ce a avut, va veni azi sa o vada si sa o asculte. Stiu ca nu e de speriat fata de ce probleme au avut alti copilasi, dar tocmai ptr ca nu am trecut prea des prin asta nu stiu cum sa intervin si ma panichez repede.
Multumesc fetelor care mi-au spus cum sa intervin in caz de sufocare, in fiecare seara a tinut-o pe Alex la aburi si s-a simtit mult mai bine dupa, mai ales in prima seara am scapat de cortizon prin metoda asta.
Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)
Tdi spune:
Oana, nu stiam sincer de alternarea asta, se pare ca fiecare tara cu sistemul ei...aici se da paracetamol oricand daca are febra sau il dor dintii sau capul de la raceala, etc...nurofenul (ibuprofen) e antiinflamator si se da daca are pe langa febra si vreo inflamatie (rosu in gat sau in urechi), asa rezolva 2 iepuri de-odata. Faza e ca sunt toxice pentru ficat de aia nu trebuie exagerat cu ele, trebuie facut pauza cateva ore intre administrari ca organismul sa aiba timp sa le elimine, tot asa mi s-a spus ca supozitorul e de preferat siropului pentru ca se absoarbe mai rapid si nu rece prin bariera hepatica (help, sa ma impuste careva daca zic prostii).
babygirl spune:
Gabi...cred ca ai dreptate. Oricum, ciudat sentiment..Nici nu m-am bucurat, nici nu m-am intristat. Mihai a fost chiar dezamagit si ma intreba stramband si gura:" Esti fericita acum..Tu te-ai linistit?" A fost o repetitie buna pentru ce ar putea urma la momentul potrivit. Cum spunea si Nelia, ar fi fost pacat sa nu fie asa cum ne dorim amandoi. As spune acum nu "cum ne dorim noi" ci "cand ne dorim noi"..;)
Chris...credeam ca-s singura care-i deteste pe toti din familionul celalalt. La noi insa s-a simplificat f mult situatia. Cu unii mi-am impus sa fac pace si sa fiu mai ingaduitoare, iar cei care ne-au facut rau i-am scos din viata noastra. Peste cativa ani lucrurile se vor aseza in favoarea noastra...O sa incerc zilele astea sa-ti scriu un PM.
Danelutza, eu cred ca ei stiu foarte bine ce-i bine si ce nu. La Ema am observat ca nu suporta sa o cert, iar daca o fac, musai sa ma pedepseasca si ea. Cand totul este in regula, n-avem treaba cu pipi/kk. Ei bine, daca sunt eu mai agitata, daca o cert sau daca nu-i dau ce vrea, incepe sa ma solicite pt orice activitate pe care ar putea sa o faca singura, ca de obicei, iar cand este prea nervoasa pe mine face pe ea. De multe luni n-a mai avut comportamentul asta, dar zilele astea chiar am certat-o puternic pt bubitele pe care si le face pe nas si langa gura. De doua luni are rani. Zilnic se zgandareste.
monu spune:
Tdi, nu cred ca gresesti. Antonia pentru ca a luat atatea medicamente antibiotice si siropuri de febra are deja ficatul un pic marit. s-a vazut la analiza de sange. deci adevarul e pe undeva.
, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista
Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.
denisa73 spune:
Buna mamicutelor! Nu am mai avut timp de net caci am picat seara moarta de atata sapat.Cristian merge la gradi ii place foarte mult,acum parca s-a mai potolit ceva dar nu foarte mult.Inca scuipa, musca si bate.
Noi suntem binisor,am fost la dr. avem 1700g si ceva problemute mici.O infectie urinara,o secretie vaginala si albumina in urina.Stie cineva cum sa scapi e albumina din urina?Ca restul o dreg cu pastilute.Noi mai avem inca putin de sapat in gradina si pe urma ne apucam de plantat,daca mai putem...Peste 2 sapt ne ducem la control.Va pupic dulce!
31 si Cristian - 31 mai 2005 "CEL MAI DULCE PRINT"
babygirl spune:
Aduc un bol plin cu cereale cookies nestlee pt fii-mea, i-l pun in fata si ma servesc cu un pumn.
Ema"Nu,nu, nu-mi lua cerealele! Sunt ale mele!"
Ma prefac suparata si le asez inapoi in farfurie apoi ma asez pe scaun cu capul in palme.
Ema:"Iti dau, iti dau si tie, dar nu fi suparata" si imi aduce una bucata pe care mi-o pune in palma.:))
Ema:"Una iti dau. Numai una"
Eu ma uit la "bulina"dulce si incerc sa-mi acopar rasul cu o fata trista si niste lacrimi inexistente. Ma tanguiam.
Ema:"Nu! Nu!Nu! Iti dau mai multe, dar nu mai plange"Isi umple pumnii cu cereale si cand ajunge langa mainele mele nu poate sa le dea drumul la toate, asa ca lasa sa-i cada din mana jumatate doar.:))
Eu reintru in rol si ma prefac ca plang.
Ema vine si-mi varsa in palme toate cerealele pe care le-a putut lua.
MA bucur in sinea mea,dar n-apuc sa-i multumesc caci aud replica
Ema: "Ti-am dat prea multe!!!"
andutzy spune:
Adina, mortala bulina!
Monu, ma rog si pt voi sa citesc mesaje mai bune despre sanatatea fetelor!
Denisa, ma bucur ca ai mai scris despre voi. Nu imi vine sa cred ca ai ajuns la 31 de saptamani, ce repede trece vremea. Gabitza si tu parca tot cam atat ai, nu?
Azi nu m-au mai sunat de la gradinita, de fapt au si zis ca incearca sa nu mai cedeze la tentativele lui de ipresionare. O sa merg diseara cu Horia cu masina sa-l iau. Ma gandesc cu mare emotie cum o fi dormit el acolo, daca a mai plans, offff...numai mama sa nu fi. Si daca nu m-au sunat inseamna ca nici raceala nu s-a accentuat, care iar e o treaba buna. E casa goala dar si cand e el, parca sunt 100 de copii...
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
Danelutza spune:
Mai fetelor, Isabella are 2 ore jumate de cind doarme, vad ca nu prea are febra, de fapt i-am bagat un supozitor si i-am dat o lingurita de sirop, inainte de a adormi. La prinz a mincat doar un biscuite in schimb a baut foarte multa apa. Am spus s-o las sa se odihneasca, ca asta noapte am stat de veghe amindoua. Miine mi-am anulat intilnirea cu terapeutul, o zi fara masaj la mina n-o sa-mi faca rau, macar s-o vad pe ea ca se simte bine. E o vreme de kko, ploua, bate vintul si nu vreau s-o scot din casa, doar daca va fi soare.
Acum am pe foc o ciorbica de pasare, poate maninca si-i vine pofta de mincare.
Oana lui Alex aici nu se dau deloc medicamente, iar supozitorul de paracetamol se poate da la 4-5 ore diferenta. Sirop de tuse de trei ori pe zi cite 5 mg, dar si asta pe o perioada doar de trei zile.
Andra ce-a facut Dragos, a dormit singurel la prinz ?
Sper totusi sa nu fie nici o boala a copilariei, o sa aiba timp sa le faca cind o merge la gradinita, macar va fi colectiva . Vad ca in afara de febra si lipsa poftei de mincare, nu are alte simptome.
Teddy sigur nu face alergie si de la par de pisica ?
Adina, Isabella face asa cu alunele, imi da doar una, dupa care pleaca cu farfuriuta si-mi spune, "gata, mama", adica nu mai are si nu-mi mai da. Cit despre faptul ca-si rupe bubitele, cred ca ar trebui sa vorbesti serios cu ea, eu sint mai sadica cu Isabella, daca ar face asa, as ajuta-o si eu si i-as spune ca asa e urita, dar daca ea vrea, mami o ajuta la rupt bubitele. N-a fost cazul, dar a functionat inca de pe vremea cind minca iarba si pamint. Ii spuneam nu si minca, cind i-am dat eu cu pumnul nu a mai vrut.
Mygirl sanatate Alexandrei.
Denisa sanatate multa, dar ai voie sa iei pastilute ?