Dupa cum spuneam si in titlu, as vrea sa ii i-au turta fetitei mele, trebuia din ianuarie..dar am tot stat ca poate ajunge nasa, dar nu poate sa se rupa de servici, lucreaza a Paris.
Asa ca prin urmare cum se procedeaza???Cine o poate face ??
*** AniS ** 6+ ***
1. nasul (daca exista);
2. mama nasei sau sora ei;
3. oricine altcineva (dar nu va fi "nasa", turta nu are semnificatie religioasa, este o serbare a varstei de un an a copilei).
Sa-ti traiasca!!
Andries
Sau nimeni! Dupa cum ti-a spus si Andries, momentul nu are nicio semnificatie religioasa, asa ca nu are nicio importanta cine ii rupe turta sau daca momentul nu se petrece deloc.
La noi i-a rupt-o cumnata, pur si simplu ptr ca am facut in familie: parinti si frate cu sotia, si a rupt cine era acolo.. nu cred ca e important cine o rupe...
P.S In Republica Moldova, de unde sunt eu, nici nu exista asa traditie, nici cu turta nici cu motzul la baieti...
Eu sunt nasa nepotelelor mele. Cand a doua a implinit un an, eu aveam un bebe de 4 luni. Suntem la dinstanta de ele, asa ca nu m-am putut duce si a rupt turat tatal meu, adica bunicul.
Asa cum spuneau si fetele n-are nici o treaba turta cu nasa. Doar o ocazie de a va intalni si simti bine.
Subscriu la opinia generala....turta nu are nicio semnificatie religioasa, ca atare o poate rupe oricine nu musai nasa/nasul.
"Turta", ca si "motul" e un obicei - fara nici-o semnificatie religioasa.
Baietilor mei le-am facut petrecere de 1 an cu copii, le-am dat sa aleaga de pe tava - de "fun" - si nu le-am taiat nimic. La nici una din petreceri nasii n-au fost prezenti. La primul copil, nasa nu mai traia, iar la al doilea nu erau din Bucuresti si nu puteau sa vina. Ne-am intalnit dupa vre-o 2 sapt cu ei la munte