noaptea dintre azi si maine
Raspunsuri - Pagina 20
Elise spune:
ruxij, asa e.
Oricum, evolutia subiectului a fost cam ciudata... de la noaptea mea de "party in pijama" acum a ajuns la nevasta.
Nu cred ca ar fi bine sa afle.
In primul rind, pentru ca nu-l vad eu pe L. asa din floare in floare - daca ar fi fost genul, ar fi stiut cum sa se poarte in situatiile astea, n-ar fi accentuat drama si nu s-ar fi panicat atit. Sint convinsa ca a fost la fel de surprins ca si mine de evolutia lucrurilor.
BIne... in fond, e barbat. Dar e un barbat bun. Si cald. Eu nu l-as lasa pentru o aventura. Nici macar pentru o poveste - pasagera - care depaseste faza de aventura si trece la cea de corazon. Se poate intimpla, daca nu oricui, atunci aproape oricui.
Sincer vorbind, citi sau cite dintre noi nu sintem absolut deloc vulnerabili? Dar deloc? Si bagam mina in foc ca orice ar fi nici NU putem deveni vulnerabili?
Eu cred ca sint destul de putini oameni care sa fie in mod sincer atit de siguri... sint putini oameni care n-au nici un coltisor de suflet descoperit. Sau nu l-ar putea avea. La un moment dat. Nu trebuie sa fii un mare monstru fara inima pentru asta.
Ma rog, ideea e ca NU, nu consider ca ar trebui sa stie.
Asa cum am zis, nu il vad pe L. cu vreo mare viata paralela in restul timpului. Si partea cu ginditul la altcineva e rezolvabila, in timp.
Elise & BBLisa
blue eyes spune:
Pentru ca avem nevoie sa stim ca mai putem iubi-cum am scris mai sus-, pentru a sti (sau imbata cu apa rece-depinde de la caz la caz) ca totusi contam pentru cineva.
In mesajul anterior am uitat sa mentionez ceva foarte important. Desi eram indragostita de el, am decis sa fac stanga imprejur din respect pentru sotia lui; mie acea doamna nu mi-a facut niciun rau, eu de ce sa-i fac ei rau? Ah, ca m-am indragostit eu de sotul ei, asta e altceva, e problema mea; indragostirea te paleste si nu pune intrebari. Intrebarile mi le pot pune eu insami. La fel si domnul cu pricina. Am avut norocul sa intalnesc un om deosebit, cu experienta de viata - cu 21 de ani mai in varsta, sa avem un raport sincer si sa luam impreuna taurul de coarne. Ceva de genul "No, bine, ne-am indragostit; asta e, s-a intamplat. Si acum ce facem? Cum o scoatem la capat?"
Acum suntem prieteni, desi sentimentele mai sunt ancorate profund in suflete. Rezistam si continua fiecare pe drumul sau.
Scuza-ma, Elise, nu era intentia mea sa prezint povestea mea in cadrul celei pe care tu o traiesti si impartasesti pe forum acum; era un paralelism si poate chiar te ajuta sa stii ca nu esti singura femeie intr-o asemenena situatie.
Cadoul potrivit pentru o femeie? Descopera-i feminitatea!
Cadoul potrivit pentru un copil? Lasa-i copilaria!
balanta spune:
Blue-eyes nu cred ca ai sa te superi pe mine daca am sa fac o mica paranteza la ce ai spus. Nu cred ca sunt persoane anti-Elise ci persoane care isi dau pareri pana in momentul in care li se intampla ceva similar.In felul ei Elise a riscat postand problema ei care din greseala a aparut de la blog aici,dar tot ea trebuie sa fie lucida ca nu toata lumea care posteaza spune chiar ce gandeste sau cum ar proceda in situatii similare.
Si ai drepate nu se iese din situatii de genul asta usor cum de altfel se intra uneori foarte greu chiar daca la prima vedere, superficial privind,ai crede ca e in puterea noastra sa discernem raul de bine.
Coltofeanu...trebuia sa scrii cu majuscule.Corectitudinea e relativa ca si adevarul de altfel, totul e momentul si unghiul din care privesti.Am cautat mult timp sa gasesc, in afara de biblie o carte despre moraliatate. Nu cred ca exista.Fiecare are un sistem de valori propriu adaptata la IQ lui si expierenta lui de viata.
Adina,vulnerabili suntem tot timpul.Depinde cand ne prinde vulnerabilitatea... cu garda jos.
Elise spune:
blue_eyes,
e bine macar sa aflu ca nu sint singura care a trecut prin asa ceva.
In cazul tau a fost o evolutie fericita.
Noi am discutat foarte tirziu aceste lucruri, pentru ca foarte tirziu le-a si admis fiecare, pentru el. Si a mai trecut si un timp destul de lung de suspiciuni reciproce: daca numai eu sint cel "valurit", vorba lui Bufnila?
Chestiune de incredere...
Elise & BBLisa
blue eyes spune:
elise, am scris in acelasi timp aceeasi idee.
Balanta, nu ma supar; nu am de ce. Dar sunt sigura ca sunt multe care nu o suporta pe Elise si acum ar fi sarit pe ea, daca nu ar fi fost VIP pe forumul asta.
balanta spune:
blue eyes,atat cat am putut citi mi-am format parerea ca atunci cand pari o victima indiferent ca esti maritata sau nu, ca esti fidela sau nu , victima sa fii, e ok, ai pareri de partea ta. In caz contrar...
Si daca nu esti VIP tot asa e ?
Elise spune:
nu sint "VIP pe forumul asta"... si eu ma asteptam la alt tip de reactii. Da'chiar ar fi degenerat intr-o polemica retroactiva si fara sens, pentru mine. Eu sint cam "adrift" de ceva timp, cum scrie si sub nume, in stinga....
Balanta, n-am postat eu gresit - eu am postat la bloguri si mi-a fost mutat subiectul aici. Adica la bloguri era offtopic, probabil. Ma rog, nu m-a deranjat... la urma urmei putea sa apara si afisat pe blocul meu, asta e, imi asum ce scriu.
Elise & BBLisa
blue eyes spune:
Balanta, in orice comunitate, fie si virtuala, conteaza cati simpatizanti ai de partea ta. Elise are multi admiratori, pe care i-a castigat prin simpatia si inteligenta ei. Presupun ca sunt si cei care stau cu mainile in solduri si o vad spargatoare de familii, femeie maritata incurcata cu om insurat.
In fine, eu zic: viata e ca un curcubeu, care are culori de la deschis pana la inchis, dar pe ansamblu e frumos. Si apoi curcubeul iese dupa ploaie.
balanta spune:
da, Elise mi-am dat seama dupa ce am trimis mesajul ca de fapt tu l-ai postat acolo unde ai vrut dar...eroare, am gresit eu din viteza.
Elise,raspunsurile ti le vei da tu singura.Ti-am mai zis tie sau poate altcuiva...te astept pe mail la 46 ai tai.
blue eyes spune:
Vad ca editez cam fiecare mesaj in seara asta; o fi de vina oboseala, o fi de vina ca am deschis usita camarutei interzise?
Ma duc sa bag un film si sa calc.
O noapte linistita tuturor.