Durerea unei pierderi de sarcina (64)
Raspunsuri - Pagina 7
almiona spune:
Va pup cu drag pe toate, colegele mele langa care eu mi-am alinat suferinta.
Imi doresc foarte mult ca de data asta sa mearga totul bine, sa mi se implineasca si mie visul. De asemena vreau ca prin acest lucru sa pot da speranta tuturor femeilor care au trecut prin intamplari nefericite ca ale mele. Sa le demonstrez ca la un moment dat soarele iese pe strada tuturor , chiar daca nu atunci cand ne dorim noi.
De cate ori mi s-au intamplat acele lucruri nefericite, adica cele 3 pierderi de sarcina, am cautat cu disperare pe forumuri sa gasesc inca o persoana macar , care sa fi trecut prin aceleasi intamplari ca si mine, dar care sa fi reusit pana la urma sa duca o sarcina pana la sfarsit. Aveam nevoie disperata sa ma agat de ceva pt a iesi din starea de depresie profunda in care ma afundam.
De aceea stiu ca daca imi va fi bine de data asta voi mai putea ajuta si alte colege de suferinta si poate le voi putea aduce un dram de optimism.
L 58, ma bucur mult pt tine ca ai ajuns la medic si ca ti-a dat o directie si speranta. E mare lucru si sunt convinsa ca va fi foarte bine. Iti tin pumnii si te apreciez pt optimismul tau.
Michelle, in fata suferintei tale nu am cuvinte, insa dupa parerea mea trebuie sa avem puterea de a ne bucura de celelalte lucruri din viata noastra, de oamenii care ne inconjoara, de fiecare clipa care ne-a fost daruita sa o traim pe aceasta lume, chiar daca viatza noastra e umbrita de aceste pierderi. Stiu ca este usor de spus, dar greu de facut... Esti o fata atat de sensibila... Eu sunt convinsa ca va fi bine si ti se va implini dorinta. Te rog din suflet nu iti pierde speranta caci este cel mai de pret lucru pe care trebuie sa il avem in viatza.
Consi si eu am fost azi la Fundeni sa imi recoltez sange pt anticorpi.Maine ma voi duce sa ridic rezultatele si sa vb cu d-na dr Uscatescu care mi se pare o persoana extraordinara. Eu data trecuta , dupa ultima pierdere de sarcina mi-am mai facut analizele de anticorpi si au iesit ceva pb cu anticorpii lupici. Parca asa se numeau. Dar dr Uscatescu era in concediu atunci si asistenta mi-a spus sa revin imidiat ce o sa reusesc sa raman din nou. Nu mi s-a spus insa daca acela a fost motivul pierderilor. Sper ca maine sa aflu mai multe.
Va pup pe toete, toate si va doresc ca aceasta sa fie una dintre cele mai frumoase primaveri din viatza voastra!
http://tt.lilypie.com/KgGAp2.png
yubi spune:
toate fetele.Nu am mai intrat ,pt. ca am vrut sa ma mai linistesc putin,iar acum cred ca o sa mai incerc o data,dar trebuie sa fac pauza vreo 3 luni.Vroiam sa stiu,daca voi a-ti facut ,,genotipul,, sau ,,cariotipul,,si daca v-a ajutat cu ceva aceasta analiza.Eu stiam ca doar daca ai 3-4 avorturi spontane se recomanda - cariotipul.Eu am pierdut 3 sarcini,dar fiecare a avut alta cauza si doar ultima a fost avort menstrual (din cauza ca endometrul a fost prea subtire),deci nu prea vad sensul unei analize genetice.Voua v-a fost recomandata aceasta analiza?
Ninia81 spune:
Michelle, imi pare rau ca esti tot suparata. Din pacate nu stiu ce sa iti zic in legatura cu petele acelea...eu nu am avut asa...dar pot sa spun ca niciodata nu am avut un ciclu lung...tot timpul m-a tinut 3-4 zile si atat.Ai grija de tine si tin pumnii sa fie bine pe 10!
Teo, cand ne pui poze cu Mihnea?
Yubi, bine ai revenit!
Almiona,
Fetelor, eu zic ca trebuie sa realizam ca EXISTA UN Dumnezeu CARE NE VEDE SI NE AUDE RUGACIUNILE SI EL DECIDE CAND ESTE MAI BINE PENTRU NOI.(Sper sa nu sune prea stufos dar eu sincer am ajuns la concluzia asta)
va pup fetelor si bucurati-va de viata ca este asa de frumoasa!!!! Traiti-va momentele de fericire si atunci toate vor merge ca pe roate!!!!!
Va pup si va doresc o saptamana minunata!
Ninia
http://dw.daisypath.com/sj4jp2.png
http://tt.lilypie.com/k8fVp2.png
Idaira spune:
quote:
Originally posted by yubi
toate fetele.
Nu am mai intrat ,pt. ca am vrut sa ma mai linistesc putin,iar acum cred ca o sa mai incerc o data,dar trebuie sa fac pauza vreo 3 luni.
Vroiam sa stiu,daca voi a-ti facut ,,genotipul,, sau ,,cariotipul,,si daca v-a ajutat cu ceva aceasta analiza.
Eu stiam ca doar daca ai 3-4 avorturi spontane se recomanda - cariotipul.Eu am pierdut 3 sarcini,dar fiecare a avut alta cauza si doar ultima a fost avort menstrual (din cauza ca endometrul a fost prea subtire),deci nu prea vad sensul unei analize genetice.
Voua v-a fost recomandata aceasta analiza?
Eu am facut-o,si te sfatuiesc si pe tine sa o faci mai mult pt linistea ta mentala. Nu mi s-a parut relevanta,mi-au numarat cromozomii si mie si sotului si au ajuns la concluzia ca eu am 23XX si sotul 23XY,ca nu avem nici o anomalie cromozomiala.
Spui ca fiecare sarcina pierduta a avut o cauza distincta? Cum stii asta?!
Idaira spune:
Revin,din nou cu aceeasi rugaminte, pt ca vreau totusi ca datele mele sa fie trecute:
- aprilie 2006 sarcina oprita din evolutie la 8 sapt
- martie 2007 avort menstrual
- decembrie 2007 avort menstrual
Eu tot nu stiu cum se pot face modificarile de pe sufletistele@gmail.com
yubi spune:
quote:La prima sarcina - aprilie 2003, a fost avort terapeutic la 5 saptamani (gradul 2 de disgravidie ;la gradul 3 sunt sanse mici sa-ti mai revii,chiar daca se face intrerupere de sarcina).A doua sarcina -mai 2006, s-a oprit din evolutie pe la 5-6 saptamani.A treia sarcina (luna trecuta) a fost avort menstrual (3 sapt.)La ultima sarcina ,endometrul a fost prea subtire( 7 mm) si nu s-a putut prinde. Cu o luna inainte am avut un chist hemoragic ,din cauza caruia am avut endometrul foarte subtire si probabil ca nu a avut suficient timp sa se refaca.Mi-am facut vreo 6-7 ecografii endovaginale si de aceea stiu cum a evoluat endometrul.Ramanem cu speranta ca ,data viitoare o sa fie bine .
Originally posted by Idaira Spui ca fiecare sarcina pierduta a avut o cauza distincta? Cum stii asta?!
jasmine30 spune:
Yubi, eu te sfatuiesc sa faci cariotipul. Si eu am pierdut 2 sarcini, aparent cauze diferite, in sensul ca primul a fost avort menstrual la 5 saptamani, iar a doua sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani. Medicii m-au sfatuit sa fac acriotipul pt ca avorturile spontane repetate pot fi cauza unor anomalii cromozomiale. Eu am decis sa fac toate analizele posibile inainte de a incerca pt a 3-a oara sa raman insarcinata. Eu asa cred ca e bine. Si oricum eu nu am intalnit pana acum un medic care sa recomande tot setul de analize. Eu mai fac si analize de capul meu ca sa fiu impacata ca am incercat tot ce se putea...
yubi spune:
quote:Acelasi lucru l-am facut si eu inainte de a incerca sa raman insarcinata a treia oara.Am facut toate analizele ,cele care nu se faceau in Craiova ,le-am trimis la Bucuresti.Eu analizele le-am luat de pe internet,pt. ca doctora mea a zis sa fac doar complexul TORCH.Am vrut sa fac si cariotipul , dar doctora a zis ca nu este necesar pt. ca nu am avut avorturi spontane si doar o sarcina oprita in evolutie .Am discutat cu mai multi medici si majoritatea mi-au zis ca efectuarea cariotipului nu o sa ma lamureasca deloc pt. ca nu sunt suficiente date ,care sa duca la concluzia unei pierderi de sarcina.Daca endometrul ar fi fost normal ,putea fi o anomalie genetica ,care sa duca la pierderea sarcinii,dar din moment ce sarcina nu s-a prins din cauza endometrului,nu pot sa dau vina pe anomalie genetica.Sunt foarte multe femei care pierd sarcinile din cauza anomaliilor genetice si pana la urma fac bebei sanatosi.Adevarul este ca nu prea am incredere in acest cariotip ,care se face la noi,in afara faptului ca iti numara cromozomii,nu iti spune mare lucru.Analiza genotipului ar trebui sa fie mult mai complexa ,din cate am inteles ar trebui facut ADN-ul cromozomial,ca sa indentifici o eventuala nepotrivire ,,genetica,, intre parteneri.Daca o sa ma conving ,ca ma ajuta cu ceva, o sa fac aceasta analiza,dar sa o fac doar pt. ca ,,doar pe asta nu am facut-o,, nu are sens.
Originally posted by jasmine30
Yubi, eu te sfatuiesc sa faci cariotipul. Si eu am pierdut 2 sarcini, aparent cauze diferite, in sensul ca primul a fost avort menstrual la 5 saptamani, iar a doua sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani. Medicii m-au sfatuit sa fac acriotipul pt ca avorturile spontane repetate pot fi cauza unor anomalii cromozomiale. Eu am decis sa fac toate analizele posibile inainte de a incerca pt a 3-a oara sa raman insarcinata. Eu asa cred ca e bine. Si oricum eu nu am intalnit pana acum un medic care sa recomande tot setul de analize. Eu mai fac si analize de capul meu ca sa fiu impacata ca am incercat tot ce se putea...
alinushca spune:
yubi, daca nu ai probleme majore cu banii, pentru linistea ta merita facute. ai dreptate, aparent au fost trei intamplari diferite. endometru mic inseamna nevoie de progesteron, niste hormonale nu strica. ma bucur ca vei incerca din nou. timpul trece repede. in octombrie am avut un avort menstrual si in ianuarie am ramas din nou. succes mult!
almiona, sa fii sigura ca o sa demonstrezi ceea ce ai de demonstrat si pentru alte fete care cauta o speranta de genul asta. si eu sper la fel. si atunci or sa mai fie inca 2 exemple in lista noastra.
am fost la eco si este totul bine. am auzit si inima. nu a durat mult "auditia" dar a fost ... foarte foarte.... daca s-ar opri in evolutie tare ar mai durea. dar sa nu ne mai gandim la d-astea.
seara buna!
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081021/k/2cd9/preg.png
yubi spune:
ALINUSHCA ma bucur pt. tine , ca este bine bebe.Trebuie sa fie bine,incearca sa nu te mai gandesti la prostii.Cele care reusiti,sunteti un exemplu pt. noi.Asa vedem si noi ca pana la urma se poate,trebuie doar sa nu ne descurajam.Tu ai facut ,cariotipul?