Imi doresc oameni normali
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amyarabella/amyarabella.jpg)
amyarabella spune:
Ma scuzati ca revin sau nu dar mi se pare strigator la cer sa spui ca parintii vin cu copii in parc cu biciclete sau jucari sa se laude .
Scuze dar mi se pare o expresie tipic romaneasca !
Cum Doamne iarta-ma sa ajungi la concluzia asta...si noi venim cu jucari de nisip in parc pt simplul fapt ca stam la bloc si nici balcon nu avem sa putem pune nisip in el...si mai sunt curioasa oare voi cand erati mici unde va plimbati cu bicicletele fratilor in bucatarie
...
Aici toti sunt o tara de ´´laudarosi´´ caci copii lor si al meu avem biciclete si le afisam zilnic in parc ,facem comparatii ,competitii si mai barfim cate o bicicleta mai ponosita
http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=f01ccec2.pbw
Mami Amy & bebe Stefan
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
pisicuta si matei spune:
amyarabella din pacate ma gandesc eu ca atitudinea unor parinti este tipic romaneasc....de ce sa nu lasi un biet copil sa atinga tricicleta, auzi sa nu o strice ...o poate oare strica prin faptul ca se uita la ea 1 min sau o atinge? evident ca te gandesti ca respectiva persoana o tine pe post de exponat de muzeu...cu siguranta ca asa face si cu prorpiul copil..are grija sa nu o strice sa o mai poata expune la public
...si nu este vorba de a crede asta...ci prin absurd te gandesti la asta..asa ca sa gasesti un oarecare motiv pentru atitudinea exemplarelor de parinti pe care ii intalnesti la tot pasul.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/amyarabella/amyarabella.jpg)
amyarabella spune:
Pai da dar asta este alta poveste care nu trebuie generalizata...Ceea ce spui u se numeste PROSTIE ,normal ca bietul copil curios(pleonasm ) nu ii poate face nimic bicicletei,tricicletei etc.
Si al meu baiat este inebunit dupa masinute,migii si triciclete (cu bicicletele mai mari nu are treaba) ...oricate ar avea tot mai frumoasa este a altuia
Dar mi se pare in continuare aiurea sa spui ca oamenii vin cu chestii in parc sa se laude ...(poate fac asta si din saracie eu stiu nu stiu nu vreau sa fiu eu aia de le ia apararea Dar nu trebuie generalizat)
Aici isi iau unul altuia bicicletele fara nici o problema nu am vazut pe cineva sa reactioneze aiurea.
Iar ca sa iti raspund si strict la ce ai spus dc fac ei asta din rautate si in primul rand din prostie .Parerea mea !
http://s265.photobucket.com/albums/ii222/amyarabella/?action=view¤t=f01ccec2.pbw
Mami Amy & bebe Stefan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ramyteo/ramyteo.jpg)
ramyteo spune:
Si eu am vazut multe de genul asta, dar mai stiu pe cineva care are mama, bunica ,soacra si isi da copiii la camin saptamanal. Mie nici acum nu imi vine sa cred sincer ca doar sunt in relatii bune cu parintii si chiar asa ....sa dormi noaptea fara copii langa tine, nu sti ce face, nu sti cum se simte, nu sti ce mananca... pentru mine a fost un soc sincer, fetita are 4 anisori si baietelul 2 ani si jumatate. Offff
si cate o
Teo
Perlute
O viata traita de pe o zi pe alta
amyarabella spune:
Sper din tot sufletul sa numa intelegi gresit pt. ca sunt de acord cu tine in principiu dar trebuie sa nu generalizam (stiu ca ai spus si u asta )dar parca esti un pic cam rigida la anumite lucruri.
Si eu sunt total contra violentei asupra copiilor si a violentei in general dar de la asta la scuturatul pantalonilor ....mi se pare ca exagerezi un pic ...
Ar trebui sa luam atitudine si sa nu trecem pe langa faze de genul batut copii si sa le scuturam un pic pe cele ce fac asemenea inumanitati.
Eu eram gravida si am facut o faza de genul acesta intr-un parc din bucuresti ...nu m-am putut abtine si m-am dus la femeia respectiva si am intrebat-o daca ei iar face placere sa fie batuta in parc pt ca sa murdarit, binenteles a au iesit scantei pana am amenintat-o ca chem politia...Nu am chemat-o si acum intr-un fel imi pare rau....
Te pup si sper sa nu te superi a te-am contrazis !!!
Mami Amy & bebe Stefan
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
e foarte relativa normalitatea asta!
...m-am ridicat odata in metrou sa ofer locul unei doamne foarte in virsta, si s-a speriat femeia...mi-a multumit de citeva ori si m-a salutat cind a coborit; nu am prea vazut lumea sa se ridice in mijloace de transport sa ofere locul, iar barbatii ce se ridica sunt europeni sau arabi imigranti; daca la intrarea in bloc/local dai peste un chinez e in stare sa te impinga bine, sa fie sigur ca intra inaintea ta...alta cultura, alte forme de exprimare;
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Ana, nu spun ca nu e asa; o fi asa... in Quebec. In Ontario lucrurile sunt foarte diferite, dupa cum presupun ca stii. Eu iau autobuzul zilnic, de luni-vineri; si intotdeauna locul in autobuz e cedat persoanelor in varsta, celor cu dezabilitati, femeilor gravide, mamicilor cu carucior sau copiilor; daca urca o mamica cu copilul in autobuz, i se ofera un loc copilului, fara doar si poate, chiar daca nu si mamicii. Vorbesc aici de copiii mai maricei. Si nu o data am vazut cand i s-a oferit locul cuiva care nimi macar nu a multumit, pentru ca la noi e foarte "normal" sa i se ofere locul.
_
![](gravida.gif)
nicopuscasu spune:
Si eu imi doresc oameni normali, oameni care sa-i respecte pe cei din jur si sa-si invete si copiii sa faca la fel.
Oameni care nu fumeaza in lift, in parc langa alti copii, in spatii inchise.
Oameni care nu se inghesuie in tramvai sau metrou, in special barbatii, isi dau coate si tie branci ca sa apuce un loc jos.
Oameni care respecta locurile rezervate in mijl de transport in comun( cele din fata sau cu abtibild in dreptul lor), care respecta in parcari inscriptiile de handicap sau sarcina.
Imi doresc ca oamenii sa stie sa ofere locul gravidelor si parintelui cu copil in brate.
Imi doresc oameni care sa nu asculte muzica la ore nepotrivite, care sa nu claxoneze la 5 dimineata in fata blocului, care sa nu bormasineze la ora 15 cand mai toti copiii dorm.
Imi doresc sa nu mai aud injurand pe strazi, sa nu mai vad flegme si hartii aruncate, sticle de plastic sau guma de mestecat.
Cat despre persoanele care-si bat copiii...no comment, nu vor diparea niciodata nici din Ro si din nici o alta tara. Nu avem ce sa facem, cum sa-i invatam altfel cand frustrarile lor se rasfrang asupra saracilor copii.
Despre impartitul jucariilor, este cu dus si intors, fii-mea are 1 an si 9 luni si orice as face eu si ta-su nu prea le imparte, sau le da dar urla 5 minute.
Asa ca nu iesim afara cu ele, decat sa provoc scandal, mai bine lipsa. Si sincer, nici eu nu as da orice altui copil. Intr-o zi unul i-a luat suzeta Marei si si-a bagat-o in gura...altul ii voia biberonul etc.
Ei...acum ce sa fac? Sa le impart cu toata lumea? Impart sticksuri si pufuleti sau alte chestii de rontait, dar bibe si suzi, nu.
Normalitatea noastra este usor de definit pt noi, dar altii care nu au educatie si nici chef, nu se sinchisesc de "normalitate".
Pacat si am mai spus-o si o repet, pt generatiile viitoare prevad un viitor deloc roz pt ca parintii de azi nu au rabdarea de a-si educa copiii si nici nu au chef sa-i invete cum sa se comporte.
Si nu ma refer la impartitul jucariilor care nu are legatura cu comportamentul ulterior, ci la alte aspecte, stiti si voi care.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Victoria_mami/Victoria_mami.jpg)
Victoria_mami spune:
Imi doresc oameni care sa nu asculte muzica la ore nepotrivite, care sa nu claxoneze la 5 dimineata in fata blocului, care sa nu bormasineze la ora 15 cand mai toti copiii dorm.
www.nico.stfp.net
[/quote]
Asta mi-a amintit ceva: cand vecinii mei s-au mutat langa noi asta-vara, unul dintre copii, un baiat la vreo 14-15 ani asculta muzica mai tare afara in curte; cum vroiam si eu sa ma relaxez in curtea mea, i-am cerut frumos sa reduca volumul! S-a ridicat instantaneu si a dat muzica mai incet! Venea cineva sa duca copiii la scoala si in fiecare dimi la ora 8am claxona intai de 2-3 ori, apoi intra in casa . Am rugat-o sa inceteze si... degeaba. Eram la inceputul sarcinii si aveam asa o stare de blegeala... stiti voi cum e. M-am plans sotului, care a rugat-o pe vecina sa o roage pe prietena ei sa nu mai claxoneze, ca eu nu am motive sa ma trezesc la 8am si as vrea sa dorm. De atunci nu s-a mai intamplat! Intr-o sambata dimineata, pe la 7am vecina isi curata gheata si era exact sub geamul nostru de la dormitor; am iesit in capot afara si i-am spus ca ala e geamul de la dormitor si... "imi pare rau, dar taaaaare am vrea sa mai dormim putin". Si-a cerut scuze si a lasat gheata unde era.
Joi dimineata sotul meu isi curata parbrizul la masina sa mearga la lucru si a zis ca se astepta sa iasa vecina sa-i spuna sa inceteze, ca o sa ies sa urlu la el... :)))
Diferenta e ca aici exista LEGI bine stabilite si daca eu nu ma pot bucura de propria-mi curte din cauza vecinului... e bai! Ptr. vecin! Si se respecta, ca, deh! unde-i lege nu-i tocmeala!
_ http://bd.lilypie.com/klQFm4.png
inaioana spune:
Amy, ti se pare strigatoare la cer o interpretare gresita a ceea ce am spus de fapt eu si nu ce am spus. Poate ca nu am fost prea coerenta, sa ma explic:
Eu spuneam cu un ton glumetz ca poate acei parinti care vin in parc cu copii incarcati de jucarii, biciclete etc si nu dau voie (EI, PARINTII! si altora sa le atinga, sa se joace cu ele si asa mai departe, poate au venit cu ele sa se dea mari si atat.
Si desi noi nu ne-am lovit foarte grav de problema asta (adica , pe scurt, am intalnit in majoritatea cazurilor parinti de bun simt in aceasta privinta), am intalnit si parinti/bunici care nu dau voie copiilor mei sa se uite la jucariile copiilor lor, le iau si le tin ei in mana si care tin sa precizeze: "bicicleta/jucaria asta e foarte scumpa, i-a adus-o cine stie cine din alta tara/e de la cutare firma, nu vreau sa swe strice" - asta spun ei copilului meu care merge la jucarie/bicicleta.
Ce concluzie sa trag?
Repet, nu vorbesc despre copiii care nu impart jucarii, copiii sunt copii. Desi eu incerc sa ii invat pe ai mei sa imparta si o fac, fiind foarte nedumeriti ca altii nu o fac. Dar cand e vorba de adulti, e altceva.
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si
Katja (30 martie 2004)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/szivarvany/szivarvany.jpg)
szivarvany spune:
Nu credeam ca voi scrie la acest subiect.
Insa azi am fost la cabinetul pediatrei. Pe hol sunt 3 banchete a cate 3 locuri. Cum am asteptam cam 50 de minute, am putut contabiliza lucrurile: 2 barbati pana n 40 de ani stateau pe o bancheta, pe cealalta altii doi, o doamna cu fetita in brate, pe cealalta 2 mamici cu copii sub 2 ani si inca o doamna mai in varsta.
Si sa nu credeti ca vreunul s-a sinchisit sa se ridice, nu cand am intrat noi, ca nu avem bb mic in brate si nici nu eram doborate de boala, dar au venit alte mamici cu copii micuti in brate, altele cu copii de mana. Insa numai doamna in varsta si a oferit locul mamicilor cu puiutii in brate.
Ok, puteau suferi toti 4 de boli urate, care poate nu le permiteau sa astepte asa, stand in picioare. Deci nu am comentat absolut nimik.
Insa cand ne a venit randul, am intrebat pediatra daca intr adevar erau bolnavi sau ... ei bine, nu. Au venit pt analizele obligatorii.
Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada