Mamici, cum ati nascut (natural) a 2-a oara?

Mamici, cum ati nascut (natural) a 2-a oara? | Autor: Bettina

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici,
Cum a fost a 2-a nastere in comparatie cu prima
Din cate am citit, asadar TEORETIC ar trebui sa fie mai usor...travaliul mai scurt. Dar PRACTIC am auzit ca a 2-a nastere a fost mult mai grea, dureri mai mari.....
Eu nasc in octombrie bb2, pe care am decis sa-l aduc pe lume in apa. Prima nastere a fost normala cu epiziotomie si travaliul a durat 8 ore. Si mi-e tare frica de cezariana

Astept cu nerabdare sa va citesc experientele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sfia Geta spune:

Nu vreau sa te sperii dar in cazul meu durerile de la a doua nastere erau mai mari decat la prima, insa acum EXISTA ANESTEZIE EPIDURALA. In cazul meu a facut minuni, asa ca te sfatuiesc sa discuti cu medicul tau acest aspect pentru ca e pacat sa nu o folosesti in cazul in care vei naste tot natural. Insa trebuie sa te puna la curent cu cateva lucruri, de exemplu trebuie sa ajungi la spital la timp (anestezia se face la dilatatie 4) si sa fii dotata cu anestezicul si cu trusa de anestezie epidurala. In rest eu nu am resimtit in nici un fel dupa nastere efectele anesteziei.
Nastere usoara,
Geta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettina spune:

Geta, iti multumesc ptr raspuns. Problema e ca mi-e tare frica de anestezie, ma gandesc la forceps si deja mi se face parul maciuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Eu am doar un bb-ul,dar am 2 prietene care au nascut a 2 oara si toate au spus ca a doua nastere este "floare la ureche in comparatie de prima " deci eu cred ca daca nasti o data la urmatoare nastere este mult mai usor.Mult noroc si o nastere cat mai usoara .Moto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AdrianaB spune:

Si eu astept al doilea copil in septembrie si de ceva timp ma tot gandesc cum o fi. Sincer: mi-e frica. La prima nastere travaliul a durat 12 ore, doctorita plecata din localitate, sotul mort-copt trebuia sa mearga la servici... De data asta cum o fi oare? Incerc sa ma gandesc ca totul va fi bine, ca Dzeu e mare, ca nu-s eu nici prima nici ultima, dar tot frica imi este. Voi incerca sa vorbesc cu doctorita la urmatoarul consult daca e posibila o anestezie epidurala. Ce imi doresc este sa se nasca copilul sanatos si eu sa fac fata la toate. Uf, ca greu mai e...

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

quote:
Originally posted by Bettina

Geta, iti multumesc ptr raspuns. Problema e ca mi-e tare frica de anestezie, ma gandesc la forceps si deja mi se face parul maciuca

Viata omului, ca oul in mana copilului.

Draga Bettina,
Eu am nascut ambii copii cu anestezie epidurala si n-am avut nici o problema, nici la nastere, nici dupa. Anestezia inseamna o simpla injectie, mult mai putin dureroasa decit contractiile, iar cit despre forceps - poate fi folosit in unele cazuri si la nasterile normale! Nu trebuie sa-ti faci nici o problema cu epidurala, o sa fii ajutata si o sa ti se spuna ce trebuie sa faci, nu e nevoie de nici un forceps! Mie epidurala mi se pare de un real ajutor pentru mamica si nu inteleg de ce nu se practica pe scara mai larga, ci se face doar la cerere si numai daca ginecologul agreaza ideea!
Intereseaza-te, informeaza-te, vorbeste cu medicul tau si in final hotaraste-te pentru varianta care ti se pare cea mai potrivita pentru tine. Multa sanatate, curaj si nastere usoara!
P.S. Intr-adevar, a doua nastere a fost mult mai rapida! ... cit despre dureri nu pot sa-ti spun nimic, pentru ca nu prea le-am simtit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cspeana spune:

La mine travaliul a fost mai scurt foarte puternic a tinut 2 ore dar a inceput de la ora 1.00 si a fost suportabildeci pana la ora 5.oopm am dus-o de la 5.00 la 7.00 am crezut cadar am scapat repede fara anestezie fara nimic,sfatul meu este pe cat se poate de natural fara forceps fara anestezie ,in rest nu te mai gandi ca totul o sa fie bine ai sa vezi si mie mi-a fost frica dar a trecut .
Pupici si sa fie baby sanatos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bettina spune:

Fetele dragutele, va multumesc mult ptr. raspunsuri si incurajari. Nu imi ramane decat sa MA ROG sa am putin noroc. Adica sa fie cada goala sa pot naste in apa. Si daca nu se va putea cred ca voi cere epidurala. M-ati convins

NASTERE CAT MAI USOARA LA TOATE

Mergi la inceput