Cand facem primele analize?
Am fost ieri la doctor, iar in urma ecografiei a reiesit ca am o sarcina de doar 3 saptamani. Mi-a dat analize de facut, dar spunand ca pot sa nu ma grabesc, pentru ca orium, sarcina e foarte mica.
Deci vreau si eu sa intreb: sa mai astept, asa cum sugera el, sau sa le fac cat se poate de repede?
Voi cam cand le-ati facut?
Sara, burtica noua...
Raspunsuri
aldaesme spune:
Buna,
In principu primele analize, mai ales cele genetice ar fi fost bine sa le faci inainte de a ramane insarcinata.
Nu e absolut nici o problema daca nu le-ai facut, aveai doar o siguranta mai mare in ce priveste dublu si triplu test care urmeaza ceva mai incolo.
Altfel, celelalte analize, sange, urina, etc., eu le-am facut exact cand am fost la doctorul de familie si i-am spus ca sunt gravida, adica tot la trei saptamani iar la patru saptamani am discutat rezultatele.
E important sa faci mai ales sangele cat de repede, daca nu l-ai facut de curand ca sa vezi cum stai cu vitaminele si metalele, pentru a le putea suplimenta eventual.
E foarte important de asemenea sa stii la ce ai si nu ai imunitate si asta foarte devreme altfel nu stii de ce trebuie sau nu trebuie sa te protejezi ce ai sau nu ai voie sa mananci.
o zi buna,
esme
madaluta spune:
In general medicii prescriu analizele dupa 7 saptamani dupa ce se vede la echo activitatea cardiaca.
Madalina
28
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )
SARA_HS spune:
Va multumesc pentru raspunsuri... as mai astepta, pana revin in tara, peste o luna... deci ar fi 7-8 saptamani de sarcina. Medicul de familie mi-a spus sa merg tot atunci si sa ia sarcina in evidenta.
Mi-e groaza cand o trebui sa ma invoiesc de la scarbici sa merg la doctor... nu as vrea sa spun inca de sarcina... nu stiu cum as putea sa mai lipsesc, macar o ora, dupa un concediu de o luna ( toata luna martie plec in concediu de odihna)....
Sara, burtica noua...
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=sara&year=2008&month=10&day=21&babycount=1
cata_myky spune:
buna tuturor.eu tocmai am facut un test de sarcina.pozitiv.dupa calculele mele am 5 saptamini.pot sa fac eco?se vede ceva?si inca ceva pot inepe sa iau acid folic?am asteptat atita sa ramin ca acum totul mi se pare un vis si nu vreau sa se intimple ceva
miki
CD27 spune:
Buna Sara,
Trebuie sa faci analizele cat mai repede posibil, eu le-am facut in saptamana 7 si am lipsa de fier, de claciu, colesterol mare si alte chestii...nu ma pricep, asa ca dr a stiut ce sa-mi recomande sa iau cat mai repede, ca sa aiba si bebe ce 'manca'![]()
Cat despre serviciu, nici acum nu am anuntat, am 10s, am incercat sa-mi fac programarile cat mai devreme dimineata, le-am zis ca nu ma simt bine (de fapt au vazut si ei
)si ca trebuie sa fac o serie de analize. Si asta le spun in continuare
, mai ales ca urmatoare eco o am intr-o zi in care suntem ff ocupati la munca si am exact in mijlocul zilei, dar ma scuz eu cumva ![]()
Le spui ca nu te simti bine si trebuie sa faci analize si ca nu ai vrea sa-ti iei concediu medical doar pentru niste analize, hi hi, sigur o sa accepte decat sa-ti iei medical ![]()
Multa sanatate