Dureri de crestere?
David (3 ani) de vreo cateva luni incoace se plange cam des ca il dor picioarele,genunchiul in special. Durerea este atat de mare incat il trezeste noaptea din somn si greu il mai linistesc.
La inceput am zis ca probabil s-a lovit in timpul zilei,are foarte multa energie si nu sta locului o clipa,cade si se loveste destul de des.
Dar nu are legatura,am urmarit cu atentie.
Doctorul a spus ca probabil sunt dureri de crestere si ca deocamdata nu necesita investigatii,doar daca persista sau se inrautatesc.
Mie mi se pare taaaaaaaaaaaaare cunoscut scenariul. Eu... la 3 ani incep sa ma plang de dureri de picioare,doctorul spune ca sunt dureri de crestere. Timpul trece,eu cresc,durerile persista si devin tot mai puternice. La 12 ani am fost suspecta de compresiune medulara,am mers la Cluj pt. investigatii,rezultat negativ.
Ca sa nu o mai lungesc,si acum am dureri,mai rar ce-i drept. Nici in ziua de astazi nu stiu cauza exacta,nici nu am mai investigat ce-i drept.
Ce as vrea sa stiu de fapt, durerile ADEVARATE de crestere sunt atat de puternice incat sa il trezeasca din somn?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Stefania,Patricia si David
Raspunsuri
cristina22 spune:
si Andrei a avut episoade dupa 3 ani. La recomdarea medicului i-am dat vigantol pt fixarea calciului, el fiind mare consumator de lactate. Imediat ce am inceput administrarea vigantolului au trecut si durerile.
SANATATE!
cristina si Andrei(am 5 ani!!!)
mirandolina spune:
Multumesc de pont! si baietelul meu are 3 ani si 4 luni si acuza dureri de picioare si maini; la fel mi s-a spus ca sunt datorate cresterii in inaltime...
Kitty spune:
Da, si Raul al meu a avut asa ceva, dar s-a intins pe o perioada lunga de timp. Ultima data stiu ca era in clasa I-a si eu eram gravida si trebuia sa-l duc pe jos la scoala si a trebuit sa sun la invatatoare si la serviciul meu ca intarziem ca nu mai putea pasi si eu in starea mea nu-l puteam duce. A mai fost cand dimineata urla de durere, m-am panicat de multe ori, uneori ma gandeam ca nu se poate sa-l doara asa de la niste dureri de crestere. Acum din fericire a trecut mai mult de un an de cand n-a mai spus ca-l doare.
Sper sa le treaca usor la toti, saracutii, noi mamele le-am lua durerea, din pacate nu se poate!
Kitty, Raul 25.05.1999 si Giulia 12.03.2007
Poze
slideshow
alexpa spune:
eu zic sa-i faci niste analize. nu vreau sa te sperii dar stiu un caz unde durerile au fost intepretate drept o artrita juvenila si de fapt in urma punctiei din maduva s-a dovedit a fi o leucemie. fa-i analize si pentru una si pentru cealalta.
Qamar spune:
tocmai ne luptam cu asa ceva (Bia, 2 ani), desi avem 2 pareri de la 2 medici:
1-ca ar fi sinovita de sold
2- ca sunt dureri de crestere
-am primit Calciu si vigantol (sau vigantolleten)
Durerile sunt crancene, nu poate dormi noaptea (a avut 2 episoade pana acum, unul de 5 nopti si cel mai recent, de 2)....iar eu nu stiu ce sa mai fac. Se calmeaza cu un supozitor cu paracetamol...
Azi am inceput cu Calciu si Vig, dar are si o viroza, si..dupa 30 min a vomitat, banuiesc ca nu s-au absorbit asa repede...
daca mai aveti alte sfaturi, sunt binevenite, eu una ma declar....epuizata...
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Motionless, I stay and go: I am a pause
mamaluidavid spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
Si eu banuiesc ca sunt datorate calciului, in cazul meu,in copilarie durerea trecea cu paracetamol acum beau un pahar mare de lapte dintr-o data si gata durerea.
Am observat ca si la David durerile au coincis cu perioada in care nu a baut mult lapte,el e mare consumator de lactate,in special lapte si branza.
Asa ca acum ii dau lui David sa bea lapte mult,daca durerile o sa reapara o sa cer pediatrului sa facem analize si sper sa punem capat,nu vreau sa sufere o viata intreaga...ca mine,la un scan al oaselor mi s-a spus ca am oasele unei femei de 60 de ani,aveam 22
Stefania,Patricia si David
B.G. spune:
Poti sa citesti si aici despre aceasta problema http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=115423
Oliv75 spune:
Am gasit un link interesant :
http://sanatate.jurnalul.ro/articole/88931/cresterea-nu-doare.html
Daca durerile persista mergi la un ortoped. Multa sanatate va doresc
l_carmen2003 spune:
Anul trecut am deschis un topic cu subiect identic...
Cresterea nu doare asa mi s-a spus...
Daca durerea e la ambele picioare nu iti fa griji, e febra musculara; vezi sa fie bun aincaltamintea, sa nu aiba probleme decat cu o anumita pereche de pantofiori; sa nu aiba platfus... daca e la un singur picior si persista du-l la dr.
Nu vreau sa te sperii, asta e usor de facut... dar intai elimina cele de mai sus si abia apoi fa-ti griji!
Oani23 spune:
Buna! Si fetita mea, de 4 ani are dureri, deseori doar la unul din picioare, pe osul de la genunchi un jos. Am vorbit cu 2 dr, ambii au spus ca sunt dureri de crestere. Spuneau ca aceste dureri sunt reale si f greu de suportat. La legatura cu laptele nu m-am gandit, dar tind sa cred ca e adevarat. Fetita mea aseara s-a plans de dureri si, ce-i drept, nu a mai baut lapte de ceva vreme (a mancat doar cate un iaurt, dar nici ala tot).
La noi episoadele nu tin mai mult de o noapte sau doua.
Oani