Raspunsuri - Pagina 3
alayna spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
-la sfarsit sting focul#351; si las orezul sub capac si el absoareb toata zeama care a mair ams in oala si se umfla frumos si astfel ramane intreg
Asta e alt secret pe care l-am aflat acum,nu intelegeam de ce nu se umfla bobul frumos
Eu il fierbeam,stingeam focul si in secunda urmatoare il si puneam in farfurii sa mancam
Intotdeauna in oala unde-l fierb pun apa,dupa ce am luat tot orezul,sa se inmoaie ce e prins sa pot spala bine oala rspectiva
Si cand treceam la actiune,dupa cateva ore,vedeam orezul mareee,frumos si crescut,triplu parca de cum lasam
Mersi pentru pont,asa am sa fac,am sa-l mai las cateva minute in oala,sub capac,la caldurica (cam 10-20 minute????)
Aaa,am dezvaluit mistrul orezului prins de oala si golomoatze,ca de pireu...era din cauza focului,aragazul meu e cu trepte si cand incepea sa fiarba,il tineam vreo 5-10 minute la foc maxim,la ultima treapta,la 6,apoi dadeam focul mic la 1 sau 2
Acum il tin din prima la treapta 5 si dau la mic la treapta 1 ,de exemplu dupa ce fierbe un pic
Coffee should be black as the devil,hot as hell,pure as an angel,sweet as love
silar spune:
Fetele imi spuneti si mie unde gasesc orez basmatic??
Eu nici nu stiu cum arata punga, cum se numeste firma care-l produce
Please
Anuska spune:
Sotul meu a spus ca a mancat undeva un orez cu boabe care nu erau lipite, care avea in compozitie si fasole verde bucatele mici, ciupercute, morcovi, ardei, porumb boabe s.a.
Ca e fff bun si sa-i fac si eu asa. Eu am incercat ceva gen sarbesc, dar nu mi-a iesit asa cum vruia el, boabele tot s-au lipit!
Deci, daca stiti dati-mi si mie o reteta cap-coada... Cu ce fel de orez, daca se spala sau nu, ce legume (eventual pot pune mix congelat?) samd....
Multumesc!
*********************************
Poze cu familionu'
Povestea nasterii Anei 17.03.2000
Povestea nasterii Teodorei(bb2) 8.10.2004
philip spune:
eu cred ca asta-i cel mai bun orez, eu m-am indragostit de el si numai de asta fac. e putin mai scump dar iese super, il fac cu tot soiul de legume, spanac, creveti etc. intotdeaua calesc ceapa in ulei de masline, adaug ingredientele si orezul, apa, cuburi de delikat, dau in clocot dupa care dau focul mic si pun capacul, fierb 20 de minute inchid si mai las acoperit macar 5 minute. yummy!
http://en.wikipedia.org/wiki/Jasmine_rice
philip&andreea
Dbunny spune:
Noua nu ni se lipeste orezul, absoarbe toata zeama si se umfla frumos. secretele:
La o cana de orez folosesc 2.5 aproape 3 cani de supica.
Pun carnita la foc cu putin ulei, adaug orezul, amestec, adaug supica Fierbinte si condimentele, sau verdeturile, sau ce doriti.
10 minute foc puternic apoi amestecati, apoi inca 10 minute la foc moale acoperit.
dupa ce-ati luat de pe foc cratita, mai lasati 5 minute cel putin orezul acoperit sa 'transpire'.
Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
bb_yasmi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alot Fetelor incercati si o idee de la o incepatoare entuziasta in ale bucatarelilor, eu! Chiar in seara asta am asistat o amica indianca la bucatarie in timp ce pregatea un orez kashmiri. Ea mi-a zis ca basmati-ul care de felul lui nu e lipicios, nu se nici prinde de fundul oalei daca il fierbi la foc mic de tot, cu capacul pus pe oala. sa fie etansh. Defapt va zic prepararea de la inceput. Se pune in oala un pic de ulei care se incalzeste bine, peste el se toarna 3 cani de apa (la o cana de orez)si se pune sare. Orezul se adauga cand apa fierbe, dupa ce a fost spalat bine si a si stat in apa vreo 10 minute. Eu am incercat si mi-a iesit frumos tare. Ana Talia calatorii www.flickr.com/photos/11072826@N02/1037562319/" target="_blank">tot Taliuta mea |
am incercat si eu si mi-a iesit!!! multumesc frumos!!
mie mi-a iesit cu orez normal.
.................................................................
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!
.................................................................
Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!
..................................................................
mami Lavi si bubulina IASMINA ALISSA 31.10.2007
miky_mamica spune:
Eu una fac o supica din carne si legume ( neaparat 1 ceapa, 2 morcovi, 1 ardei, etc), spal 1 cana de orez - ies cam 3 portii la final si il las 10 min in apa calduta ca sa mai iasa amidonul. Il pun intr-o cratita Tefal ca sa nu se lipeasca si cam 3 cani de supica. Il pun la cuptor la foc mare vreo 6-7 min si pe urma il potrivesc de sare si delikat si inca 15 min la foc mic. Il mai las in cuptor cateva minute si deja am o garnitura excelenta pt friptura. Mmmmmmmmmmmmm
Miky mamica lui LUCA GABRIEL (29.12.2007)
Avem 6 luni si jumatate
Poze cu Luca Gabriel
Prima baita
Luca la 1 luna
BOTEZUL 1 Martie 2008
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Luna75 daca spal orezul basmati - la mine se lipeste sigur interesant ca pe ambalajul pungilor de basmati exista cateodata indicatia a nu se spala! dar vas special pentru fiert orez (acela electric) are cineva? cum iese orezul in el? Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil. |
Eu am asa ceva, nu ma vad traind fara rice cooker, in conditiile in care al meu mananca orez zilnic, de cateva ori pe zi.
Nu-s ce m-as face daca ar trebui sa fierb zilnic orez pe aragaz.
E super, orezul e gata in 50 minute, imi place ca iese f pufos, eu adaug putin unt , si condimente speciale ptr orez alb.
secretul e ca trebuie spalat in multe ape inainte, si lasat intr-o strecuratoare la uscat inainte sa-l pui in rice cooker.daca e umed bobul, se lipeste, daca e uscat iese perfect.
cam dureaza toata trebusoara asta, offf...
am sa fac si eu azi basmati , sunt curioasa cum imi iese.
www.onetruemedia.com/otm_site/my_shared?z=2cfbb99e9546e611e2a484&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Albastrel
miky_mamica spune:
O reteta pt un orez chinezesc imi da si mie cineva??????????????
Am mancat mai demult si mi-a placut la nebunie dar nu am idee cum a fost pregatit .... era si cu pui si porumb si ciuperci ... mmmmm o bunatate
Are cineva vreo reteta??????????????
Miky mamica lui LUCA GABRIEL (29.12.2007)
Totul despre mine din burtica mamicii pana la zi
8 luni - la mare
Poze cu Luca Gabriel
BOTEZUL 1 Martie 2008
rall spune:
O variatie de orez chinezesc (e bun rau!) pe care o fac:
- fierb 300 gr orez (cu bob lung, la aparat cu aburi ca acesta ) impreuna cu 250gr legume congelate gen amestec mexican: fasole verde, porumb, mazare, ardei)
- dupa ce e gata il amestec cu 1 ou crud si codimente precum piper sau curry(asta la o treime din compozitie, ca fac doar cate 1-2portii o data si din 300gr orez iese prea mult)
- il pun in tigaie la prajit cu 1 lingura de ulei, mestec continuu vreo 5-10 minute.
Atat. Iese absolut bestial