orez

orez | Autor: bb_yasmi

Link direct la acest mesaj

stie sa imi spuna cineva cum se face orezul ca si acela la punga (de ex legume cu orez la punga) , este ca si prajit fara sa se lipeasca bob cu bob. offf ce m-am expimat... sper sa intelegeti ce vreau sa spun...

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vl-ad spune:

Eu cumpar de exemplu Riso Scotti prefiert si il fierb exact ca pe pastele fainoase (adica in apa multa cu sare) si iese fara sa se lipeasca bob cu bob

------------------------
ADINA SI VLAD (17-11-2004)

VLAD
POZE CU PUIUTUL MEU
www.dropshots.com/vl-ad" target="_blank">filmulete Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Si eu tot asa il fierb, ca si pastele, in apa ma multa cu sare, cand e fiert il strecor si-l clatesc sub jet de apa (ca si pe paste). Oricum, trebuie cumparat un orez cu bob lung. Eu am luat si de la Aftico (prefiert) si a fost ok.


Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
Mrs. Perfect for more than 1 year

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

multumesc de raspuns!!!

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


incearca sa cumperi specialitatea basmati - il prajesti in putin ulei pana devine sticlos si apoi il fierbi in apa rece
iese exact asa cum iti doresti

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:


Mie rar imi iese bun orezul basmati si nu stiu de ce
Poate-mi spuneti voi unde gresesc
Folosesc orezul Laila,am inteles ca e foarte bun,il iau de la arabi sau indieni
La o cana de orez,pun 2 cani de apa
Tot mi se lipeste la baza si nu inteleg de ce?Pun prea multa apa?Si uneori mi se prinde,cu toate cu pun un pic de ulei
La inceput,vreo 5-10 minute las focul mai marisor,apoi la mic
Unde gresesc?





Coffee should be black as the devil,hot as hell,pure as an angel,sweet as love


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


alayna,e o.k. modul de preparare - chiar nu imi dau seama unde e greseala


Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Nici eu nu pot sa-mi dau seama
Pe mine m-a invatat un bucatar libanez,am fost si de fatza,mi-a aratat pas cu pas cum sa fac,am urmat instructiunile lui si tot nu-mi iese
Jos se lipeste sau se prinde de oala,sotul zice ca e cam multa apa,dar nu cred (motivul lipirii)
Oare daca-l fierb in multa apa si pe urma il strecor si spal?




Coffee should be black as the devil,hot as hell,pure as an angel,sweet as love


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alot spune:

Fetelor incercati si o idee de la o incepatoare entuziasta in ale bucatarelilor, eu!
Chiar in seara asta am asistat o amica indianca la bucatarie in timp ce pregatea un orez kashmiri.
Ea mi-a zis ca basmati-ul care de felul lui nu e lipicios, nu se nici prinde de fundul oalei daca il fierbi la foc mic de tot, cu capacul pus pe oala. sa fie etansh.
Defapt va zic prepararea de la inceput.
Se pune in oala un pic de ulei care se incalzeste bine, peste el se toarna 3 cani de apa (la o cana de orez)si se pune sare. Orezul se adauga cand apa fierbe, dupa ce a fost spalat bine si a si stat in apa vreo 10 minute.
Eu am incercat si mi-a iesit frumos tare.


Ana

Talia
calatorii
www.flickr.com/photos/11072826@N02/1037562319/" target="_blank">tot Taliuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alayna spune:

Pai trebuie spalat orezul inainte de fierbere?Ca io il spalam si mi -a fost reomandat sa nu-l spalDin partea mea as manca numai cartofi ,zilnic,dart sotul meu nu poate fara orez,cand vede cartofi pe masa,stramba nasu' si na...tre sa-i fac pe plac

P.S Si eu il fierb cu capac si focul mic si totusi nu stiu de nu-mi iese...a,eu pun 2 cani de apa la 1 orez



Coffee should be black as the devil,hot as hell,pure as an angel,sweet as love


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:


eu nu spal deloc orezul pentru ca sa nu se lipeasca
eu l-as spala caci curat sigur nu e dar risc pentru ca nespalat imi iese de nota 10
eu nu eram mare mancatoare de orez in Ro.dar aici mananc destul de mult mai ales langa peste

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput