Vargabeles si alte retete unguresti
Raspunsuri - Pagina 4
columbiana spune:
Rintasul nu-i sanatos deloc, dar eu nu stiu sa fac unele ciorbe fara rintas: lucicosul, ciorba de fasole boabe cu afumatura, etc, am incercat sa le fac doar cu ingroseala- faina cu apa, dar nu aveau nici un gust, asa ca prefer sa fac un rintas fara ulei: pun faina direct in cratita si o las sa se caleasca putin-nu foarte mult, sa nu devina maronie;
azi am prestat un papricas de pui cu smintina si mamaliga...mmmm
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
Sasha.p spune:
Mamaaaa ce de bunatati, scrieti fetelor ca am copiat tot deja ...
Apropo, stiu ca bunica-mea facea o prajitura cu foietaj(facut cu untura) si gem dar nu mai stiu cum se numeste si nici reteta, bineinteles, aveti idee ce este ?
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
cylyche spune:
Ana,ai dreptate rantashul este nesanatos si se digera greu.Eu am probleme cu fierea si din proprie experienta zic asta .Uite cum fac eu cu rantasul ca sa nu fie asa de greu.Pun faina si uleiul si il las numai un pic la incalzit ,pana incepe sa faca spuna,si il si dizolv,nu las sa se prajeasca faina.
Anca ,da stiu despre ce zici tu ,se numeste Haiosh.Revin cu reteta daca o gasesc.Cred ca se face cu "seu" de porc sau osanza sau nu stiu cum ii zice in romana.Dar se poate face cu untura sau margarina.
Sasha.p spune:
cylyche - da, asa se numeste, haiosh, daca ai zis mi-am adus aminte ....
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
Luna75 spune:
gasiti www.dreammachine.biz/allrecipes.html" target="_blank">aici toate specialitatile bucatariei maghiare - pacat ca nu sunt si retetele
dar de kati teszta va amintiti? mi s-a pus tare pata - chit ca sunt la dieta de mentinere dupa Scarsdale
ma duc sa cutreier prin sertar -poate am reteta mamei
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
mihaela_s spune:
Luna, retetele le poti avea daca comazi cartea .
Din pacate la haiosh nu ma pricep, nu am reteta dar o pot cere daca o vreti. Insa e foarte greu de facut, ia cam o zi intreaga. Si trebuie neaparat sa ai osanza, fara ea nu ies la fel de bune...ies mai tari. Cu osanza se topesc in gura...
Mi-am mai amintit de o reteta pe care o fac mereu de Paste, e foarte gustoasa cu carne de miel-oase si cap sau pe oase de pui:
Supa de macrishSe fierb oasele in apa cu sare si se spumeaza ca sa nu se tulbure. Cam o jumatate de kg de macrish(la noi se gasea la piata de legume) se curata de codite si se spala, apoi se pune la fiert in zeama de carne. Se adauga si orez dupa gust, ca sa fie supa mai groasa. Se fierbe cam 15-20 de min. apoi se ia de pe foc si se adauga 2-3 galbenusuri de ou frecate bine si lungite cu putina zeama. Se lasa acoperita oala 10 min. si se serveste cu smantana. Atentie cand incalziti supa sa nu dea in clocot pentru ca se coaguleaza galbenusul.
Si o mancare pe care o fac la micul dejun:
Paine invelita in ou-Bundas kenyer:
Se bat cu furculita 3-4 oua si se adauga putin lapte, se tavalesc prin ele felii de paine care se pun la prajit in ulei bine incins. Se servesc calde cu ceai cu lamaie.
vorbe de copil...
Hobby
mihaela_s spune:
Ah da, stiu de kati teszta dar nu am reteta la mine, am sa o rog pe mama sa mi-o scrie si daca nu o are nimeni intre timp, am sa o postez.
vorbe de copil...
Hobby
Luna75 spune:
de haios nu m-as apuca nici eu - intr-adevar prea multa treaba...
in schimb ieri am gasit Kati teszta - deci o prajitura pe lista de asteptare
in cautarile mele am dat si de zserbo - dar cand il pregatesc chiar nu stiu
mihaela,bundaskenyer nem mancat de un veac - nu-i cunosti cumva varianta dietetica?!
o sa-l pregatesc intr-o zi de "rasfat" - poate ii va place si fetitei mele
Luna75 spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
ciorba de fasole boabe cu afumatura
tare buna ar fi si reteta
e ciorba mea preferata insa mie nu imi iese asa de bine la gust - bine nici nu am la indemana afumatura
am adus in vara niste cuburi Knorr cu aroma de ciolan afumat dar nici pe departe nu sunt ceea ce ar trebui sa fie
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Sasha.p spune:
mihaela - painea invelita in ou se poate manca in loc de "friptura" cu garnitura de sote de mazare, cel putin asa facea mama.
este adevarat, haioshul este super greu de facut, eu nu ma apuc de el in nici un caz ....
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003