nasterea la Spitalul judetean Ilfov, fost Titan
Raspunsuri - Pagina 18
skatyus007 spune:
Eu am stat la etajul 1 si acolo erau saloane cu 2 paturi, saloanele normale sunt cu 3 paturi. De rezerve la care sa nu platesti nu stiu.
Am incercat si noi ambele siropuri plus o alimentatie cam prea riguroasa dupa parerea mea (dar orice merita pt bebe) si a inceput sa se simta mai bine pitica. Multumesc pt sugestii.
Ce am auzit k este fff bun este INFACOL, dar se doar in Anglia. Am gasit si pe net ceva dar nu stiu cata incredere sa am. Am tot intrebat prin farmacii si mi s-a spus k se poate face comanda si k ar costa in jur de 100 si ceva de ron, iar pe internet am gasit la 35 ron.
AlinaEmi spune:
nicolcris22, multumesc pt info - suna incurajator, incep sa cred ca mai tine si de noroc
skatyus, din ce povestesti cu durerile de cap, din ceea ce am studiat eu pana acum se pare ca ti-au cam dat gres cu epidurala (nu cred ca e regula ca se intampla la 1din 10 femei, se intampla in cazul celor carorora le-a fost perforata accidental membrana sub care se gaseste lichidul cefalorahidian...) Poti sa-mi spui cumva numele anestezistului (eventual pe PM) ?
Mi se pare foarte aiurea ca ti-au adus-o pe bebelina la 3 noaptea, in conditiile in care tu nu aveai voie sa te ridici din pat si oricum nu puteai s-o alaptezi.... Tu i-ai explicat asistentei aceleia care este situatia ta ? in rezerve exista posibilitatea sa chemi pe cineva sa te ajute cu bebe sau sa-l ia de acolo daca te simti rau sau nu stii ce sa faci ? (stiu ca sunt spitale care au in rezerva un fel de buton de urgente pe care apesi daca ai nevoie de ceva.... exista asa ceva ?)
Mersi inca o data !
nicolcris22 spune:
Buna fetelor, multumim de raspunsuri skatyus,sunt convinsa ca tine si de noroc totul, in toate cazurile.Vroiam sa te intreb daca injectii pt dilatatie au sau trebuie si astea cumparate de la farmacie? Auzise mama ca cica prin tara nu se gasesc si trebuie cumparate din timp.Cat a durat travaliul la tine?Prietena mea a fost o norocoasa ca i s-a rupt apa la 3 dimineata si pana la 9-10 ea nu a avaut nici un fel de durere..o puneu cica sa se plimbe pe hol ca ii facuse injectii de diltat si nu se dilata, abea dupa a 3-a injectie a inceput sa se dilate si atunci au inceput si durerile iar la 11 a nascut.M-ai cam speriat ce ai povestit de fata fara epidurala....dar tot mi-ar fi teama sa fac anestezia asta.
Pupici
28+ ANDREI ....ne mai gandim la al doilea prenume...
http://community.webshots.com/user/nicolcris22
nicolcris22 spune:
prietena mea a stat in rezerva cu 2 paturi gratuit...sau poate nu e rezerva ci salon...zicea si ea ca nu-i venea sa creada cat de bine aratau, cu jaluzele verticale, tv...baie, curat...
28+ ANDREI ....ne mai gandim la al doilea prenume...
http://community.webshots.com/user/nicolcris22
cixinica spune:
Skatyus007 sa-ti traiasca bebelina si sa fie sanatoasa! Sora mea este insarcinata in 5 sapt. si merge la Dr. Dragu sa ii urmareasca sarcina. Ai spus ca la al doilea bebe ai schimba doctorul, poti sa imi dai mai multe detalii despre cum se poarta la nestere, daca raspunde la tel indiferent de ora, ce te-a nemultumit pe tine. Poti sa imi trimiti pe PM. Astept cu nerabdare un semn de la tine. Multa sanatate!
skatyus007 spune:
Faza cu bebe adus la 3 noapte a fost din cauza unei asistente, Mihaela, careia probabil ii era prea lene sa-l mai tina ca sa aiba grija de el.In seara urmatoare cand mi-a fost si mai rau bebe nu a mai dormit cu mine, mi-a fost adus dimineata la 6.
Travalilu meu a fost in felul urmator:
la 9 am ajuns la spital cu durei ff mici, nici nu stiam k sunt contractii aveam colul sters
la 10 m-a controlat dilatatie 2-3
pe la 10.30 am mers la sala de nasteri unde am primit o branula cu perfuzie si mi-a rupt membrana
pe la 11 epidurala
am avut o singura perfuzie, adica o singura doza de oxitocina
la 14;30 am urcat pe masa si am inceput expulzia.
La 14.55 s-a nascut bebita.
La 15.30 eram in salon.
Roshioara spune:
As dori si eu numarul de telefon de la policlinica Vitan unde se fac acele programari pt. 3D va rog frumos.
danielac100 spune:
Buna,
Am citit toate cele scrise de tine aici.
Eu voi naste cu dna dr. Dragu in luna ianuarie 2010.
Ma suprinde ca nu ai avut voie cu sotul in rezerva.
Dansa mi-a spus ca in rezervele cu un pat poate veni cine vrea, oricand.
Eu ma gandeam sa optez pentru aceasta rezerva ca sa iau pe cineva sa ma ajute, fiind la primul copil.
M-a surprins cand ai spus ca daca ai mai naste aici ai schimba doctorul. De ce? Eu sunt foarte multumita de dna dr. Dragu, este un medic cum nu am mai intalnit niciodata in viata mea. Si are o vorba buna pentru fiecare desi e foarte ocupata si munceste enorm.
Eu nu stiu cine ar rezista...
Ne poti lamuri?
Multumesc.
skatyus007 spune:
As alege un alt medic pt k este ff ocupata si nu mai acorda atentia si timpul necesar fiecarei paciente in parte. Dar asta este doar parerea mea. La tine s-ar putea sa fie diferita experienta.
skatyus007 spune:
Am promis k va spun ce a continut bagajul meu de spital.Sper sa nu se supere nimeni k nu este pus pe forumul creat special pt aceasta tema.
Mama:
-4 camasi noapte
-halat
-ciorapi(eu chiar i-am folosit pt k sunt mai friguroasa)
-papuci
-chiloti(eu am avut nevoie de mai multe perechi, pt k mi-a curs destul de mult sange)
-prosop
-pasta de dinti+pasta
-sapun
-perie sau pieptan+elastc de par
-deodorant
-servetele umede
-servetele intime
-incarcator
-haine de iesit din spital
- multe bacnote de 5 lei(schimbat pat 5 lei, toaleta dimineata si seara fiecare cate 5 lei, dak aveti fetite si vreti sa le faceti gauri pt cercei, va costa 40 lei)
BEBE:
3-4 body
3-4 perechi de pantaloni
sosete dak nu au labuta pantalonii
manusi
caciulite
pampers 15-20 bucati
servetele umede
sampon bebe
crema pt fundulet
paturica
hainute de iesit din spital (mie mi-au dat drumul mai devreme cu o zi si nu am avut la mine hainute pt bebe)
Si nu uitati sa va luati ceai de chimen si anason neindulcit. Daca aveti probleme cu lactatia puteti folosi galactogil(la mine a dat rezultate)
Pt sani folositi garmastan(se poate folosii din a 8 luna de sarcina pt a-ti pregati mameloanele pt alaptare)
De calmante si seringi si alte lucruri de genul asta o sa va spuna atunci.
Sper sa va fie de folos!