Tremuraturi bebe

Ajutor!
Baietelul meu de 6 luni are cam o data pe saptamana niste crize de tremurat (nu sunt convulsii) cand ii dau sa manance. La inceput cand suflam peste el i se intrerupeau, dar mai nou sunt coerente. Dureaza max. 1 minut. El e defel foarte agitat si adoarme foarte greu. Dar pe de alta parte dupa 2-3 ore de agitatie, devine iritat pentru ca ar vrea sa doarma, dar nu vrea (sau poate nu reuseste sa adoarma).
Doctorita mi-a spus initial ca e de la lipsa de calciu, dar am ajuns la 13 zile Ca pe luna si nimic. Glicemia e ok, pentru ca in acel moment mananca. Nu are temperatura, nu se albastreste si nici vreun alt semn de boala.
Mie una nu mi se par normale (mai ales ca sunt cam periodice) si nu mi se pare normal sa ma culc pe o ureche ca asa zice doctorul (si asa am avut destule emotii pe timpul sarcinii).
V-ati intalnit cu asa ceva? E normal? Stie cineva?
Raspunsuri

adiardelean spune:
Oana, urmeaza-ti instinctul de mama si actioneaza ca atare. Daca nu iti par facand parte din normalitate, acele crize de tremurat, nu mai sta.
Ai fost cu micutul la neurolog?
Acesta ar fi cel mai in masura sa-si exprime opinia, dupa un set de investigatii complete.
Am vazut copii in spital care se innecau in timp ce mancau . Nimic anormal poate vei spune dar s-a descoperit a fi cauza neurologica, respectivii reactionand foarte bine la tratament de scurta durata.
Paza buna, trece primejdia rea!
Fetita mea cand a facut primele crize, semanau cu colicile, isi strangea piciorusele si pumnii de cateva ori.Pediatrul ne-a scos vigantolul si ne-a dat ca si voua calciu.
Nici pe departe.
Desi situatiile noastre nu sunt comparabile, totusi pentru linistea ta nu astepta sa se transforme in ceva mai rau, Doamne fereste.
Acum suflu si in iaurt cand este vorba de copiii mei.
Multa sanatate, sa ne ti la curent.
Mama ingerasilor Alex si Daria

velenamaria spune:
buna...nu stiu daca suntem sau nu in situatii asemanatoare..dar..am un bebe de 4 luni care este fff agitat si adoarme foarte greu. daca nu-l las la san sa adoarma sta treaz pana se oboseste tare dupa care plange f tare si am impresia ca tremura..ca si cum ar fi foarte nervos. se inatmpla si daca il las in scoica sa se joace..dupa cateva minute incepe sa maraie parca ar fi nervos si am impresia ca si tremura.
noi am facut deja multe analize..dar inca nu avem toate rezultatele..pana acum nu gasim nimic care sa justifice agitatia lui in afara de probleme cu refluxul gastro... si probleme cu constipatia.
si eu sunt ff ingrijorata ptr ca e asa de agitat...dar nici un doctor nu m-a lamurit inca in privinta asta. poate am sa consult si eu un neurolog.
de cat timp e asa copilul ? asa a fost de mic?
mami si edi
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.c5qxmnvj&x=0&y=-v3oux6
http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=6w4zuyz.70cfcnbb&x=0&y=5th0zj

cristianamat spune:
am citit undeva despre o mamica care e plangea, ca si voi, cabebe al ei tremura. Diagnosticul medicului a fost atac de infiorare.
De curand baiatul meu care are 9 luni a avut un atac de infiorare ,m-am speriat f tare si l-am luat in brate unde s-a linistit.Am fost la doctor cu el si mi-a spus ca nu are nimic ,ca sa-i treaca in timp ,ca nu e nici o problema nnumai sa nu faca mai mult de 100 pe zii si ca factorii din cauza carora are aceste atacuri sunt: de emotie ,de nervi,cand face pipi.
Sunt manifestari ce apar la varsta de 4-6 luni sau la copilul mai mare, zeci pe zi (pana la 100 de atacuri), fara pierderea constientei asemanatoare unui frison al copilului dezbracat in frig, declansate de emotie sau de urinat. Dispar odata cu maturizarea copilului, nu au semnificatia unei boli, dar copii pot prezenta ulterior tremur esential .

OanaP spune:
adiardelean
Maine ma duc sa ii faca analize. Din cand in cand se mai ineaca (in special cand mananca din partea stanga), dar nu mi s-a parut ceva anormal.
Si eu tot asa, suflu si in iaurt mai ales ca am ajuns sa fac amniocenteza, desi nu avea nimic. Baietelul meu s-a nascut prin cezariana ca era cu capsorul in sus. Nu stiu daca o avea vreo importanta, dar o sa vorbesc maine cu d-na doctor.
Am o stare tare neplacuta numai la gandul ca o iau de la capat cu emotiile.
velenamaria
Da, a fost agitat de la inceput. I-am spus doctoritei, dar ea e de parere ca asa sunt unii copii. L-am tinut mai mult in brate, ca daca incepea sa planga nu il mai scoteam din starea de plans decat dupa cateva ore. Este foarte imperativ cand vrea sau face ceva, se enerveaza usor. El a avut probleme pana la 4 luni cu regurgitatul si cu colicile, care de fapt nu erau colici, ci avea intoleranta la lactoza, nu puteam sa pun in gura pic de lactate. Cu bonisanul o rezolvam partial. Eu totusi sper sa fie ceva simplu sa nu fie cazul sa ajung la neurolog.
Oricum va tin la curent.

OanaP spune:
Abia acum realizez cat de diferite pot fi tremuraturile.
Am mers la doctor. A spus ca totusi copilul arata foarte bine ca sa ii facem analize. Ne-a prelungit tratamentul cu calciu si a marit doza de vitamina D. Daca va mai avea episoade de tremuraturi va trebui sa le monitorizam timp de 30 de zile (frecventa, durata). Dupa aceasta perioada se va face o alta evaluare si abia atunci se va lua o decizie.
Pna atunci, sa vedem daca macar trece o saptamana fara emotii.
Va tin la curent si va multumesc pentru suport.
Oana