EXCEL

EXCEL | Autor: soanso

Link direct la acest mesaj

BUNA ,

din Decembrie 2oo7 sunt nevoita sa utilizez la servici programul excel,daca stie cineveva sa-mi explice cum sa procedez in anumite situatii fara a fi nevoita sa rasfoiesc manuale sau programe in format FDP din lipsa se timp evident.

prima situatie:
am un sheet 1 unde pe coloana A sunt mai multe CNP(BULETIN),as dori sa-mi scrie-ti o modalitate(formula) prin care pot indentifica dublurile.

multumesc.

SOSO (20 dec 2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e mai simplu sa le ordonezi crescator sau descrescator?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Cred ca ce a sugerat Marius e chiar unica posibilitate in excel. Dai un sort crecator sau descrescator si te uiti rand cu rand daca sunt 2 intrari identice.

In aplicatiile de baze de date ai posibilitatea sa setezi ca o coloana sa contina doar numere unice, insa in excel n-am dat de asa ceva.

O aplicatie foarte buna si usoara ar fi FileMaker.

Monica 19+ si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

Marius,oricum le ordonez de la A Z ,functie care le pune in ordine crescatoare ,ce ati sugerat e simplu daca am putine CNP-uri pe o coloana dar daca sunt de ordinul sutelor (ex am 664) ia foarte mult timp ,plus ca la sfarsit de trimestru tb sa le cumulez si atunci pot avea de ordinul miilor.

boticelina,explica-mi te rog ce este "aplicatia File-Maker"

SOSO (20 dec 2005)

Mergi la inceput

Eiii nu e chiar asa. Daca pe coloana alaturata pui o regula simpla de genul sa scada CNP-urile imediat alaturate si daca prin scadere rezultatul este diferit de zero atunci ai doar CNPuri diferite intre ele. Daca insa va fi zero ai doua CNPuri identice.

uite ai o poza ca sa intelegi ce am vrut sa spun:

www.romleas.ro/excel

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qmihi spune:

nu am inteles exact pentru ce ai nevoie, da daca de exemplu ai nevoie de toate CNPurile (sa iti fie unice) poti face asa:
1. selectezi toata coloana
2. mergi pe Data -> Filter -> Advanced filter si bifezi optiunea "Unique records only"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Am cercetat un pic prin Excel si intradevar ce zice qmihi e adevarat doar ca si sterge campurile dublate. Daca asta e scopul, problem solved.

FileMaker este o aplicatie de gestiune de baze de date, extrem de usor de folosit, eu de exemplu o folosesc exact pentru asta. Dau serii unice pe diverse documente, ai posibilitatea sa incrucisezi bazele de date, sa listezi facturi, facturi proforma, etichete, orice ai tu nevoie, folosind acelasi grup de informatii dar cu layout-uri diferite. Si eu o folosesc doar la 10% din capacitate (ca am alte jucarii si mai simple pentru gestionare baze de date).

Nu stiu cum e Microsoft Access, parca si asta e pentru baze de date dar am inteles ca e complicat rau. Nu ma bag la supozitii.

Monica 20+ si www.flickr.com/photos/boticelina/" target="_blank">gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Marius ,multumesc pt rasp +exemplu,am inteles insa nu exista o formula prin care sa-mi selectez toata coloana A odata si sa-mi apara 0 in dreptul dublurilor fara a fi nevoita sa pargurg pas cu pas formula din exemplu?:respectiv A1-A2 ;A2-A3: A3-A4 ETC.

qmihi, in coloana A am de la A1-A664 (cnp-uri) doresc sa indentific daca de la 1-664 exista dubluri si care sunt acestea ,nu sa mi le stearga automat.
am parcurs pas cu pas exemplul tau si nu se intampla nimik ,poate mai tb bifat sau scris ceva la "criteria range"?

SOSO (20 dec 2005)

Mergi la inceput

Dai Copy la formula si seelectezi coloana si dai Paste pe toata coloana selectata de la primul la ultimul CNP

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Marius ,multumesc pt raspunsuri si pt promtitudine!
problem solved:
IN B1 INTRODUC FORMULA =A1-A2 in celula cu formula colt dreapta jos(+),trag in jos pana la ultimul CNP si la dubluri apare 0 ,in rest numere ....

mai tb coloana A cleek dreapta si clik pe Unhide!(apar coloanele ascunse si le ordoneaza in ordine crescatoare)

concluzia!sunteti minunati,multumes pt ajutor!

lista cu intrebarile ramane deschisa pt alte pb si situatii!
daca mai sunt persoane care doresc raspunsuri sunteti invitati sa le postati aici...poate asa mai invat si eu cate ceva!

O zi minunata

SOSO (20 dec 2005)

Mergi la inceput

Solutia data de mine este mai empirica dar pe moment la asta m-am gandit repede. Si este usor de aplicat..
Ok.

Marius Pernes
Pagina legislativa

Mergi la inceput