FIV de toamna IV
Raspunsuri - Pagina 11
denisa73 spune:
Cum sa nu fumez ca azi le ecografie s-a vazut ceva pe ovar,de aceia a zis ca in functie de analiza dedinde inceperea injectiilor.Mai am vreo ora de stres si sper sa fie gata analiza.Sunt si foarte obosita s-ar putea din cauza asta sa fi durut capul,mai ales si din cauza anticonceptionalelor de vreo saptamana ma tot doare,dar azi a fost mai tare si de aceea am crezut ca poate o fi de la injectii.Apoi ti se par toate lucrurile altfel cand le faci pentru prima data.
Monica-Elena spune:
Hai mai Raluca iertare ca te fac dulceata......
Anca gata cu bocitul la injectii ca Raluca. Dor, dar nu se moare din asta. Trece si cand il ti pe in brate uiti tot. Nu-i asa fetelor? Poate da Domnul si in toamna avem toate burtici. Da Anca eu sunt pacienta dr. Ancar.
Raluca mai iertat?????("dulceata")
Monica
Cloe spune:
Fetelor,
va urmaresc de multisor si as vrea sa va spun cate ceva din experienta mea cu FIV in State. Aici trebuie pacienta si sotul sa dea injectiile (daca mi-a scapat cumva detaliul asta si se face si in alte parti la fel, imi cer scuze). Ne-a tinut un curs de o ora in care ne-a invatat esentialul. Injectiile subcutanate mi le-am dat eu singura in coapsa (lupron si gonal-f; se pot da si in burta) iar progesteronul mi-l da sotul in fiecare seara intramuscular in fundulet. Va rog sa nu va fie teama! Alea subcutanate nu dor deloc!!! Iar la prog. simt numai putin acul, dar serul aproape deloc. Si eu ma plimb dupa-aceea prin casa, ca sa se disperseze bine. Incercati sa va ganditi tot timpul la rezultatul final si n-o sa va mai doara deloc, sau cel putin nu asa tare... Stiu cat de stresanta e tot procesul si cat de costisitor (si psihic si financiar), dar eu zic ca merita!
Vreau sa va doresc din suflet la toate mult, mult succes! Sa dea Dumnezeu sa vi se implineasca dorinta la toate!!
Va pup,
cloe
denisa73 spune:
Fetelor imi pare rau ca nu am mai putut intra pe forum fiindca nu a mers.Stresul se mentine in continuare,caci a sunat sotul meu si i-a zis ca cei de la clinica ma suna daca o fi vreo problema.E aproape ora 17 aici sper sa nu mai sune si maine de dimineata sa incep injectiile.Va pup si mai vorbim
Cloe bine ai venit!Cand dureaza la tine tratamentul cu injectii si cand ar urma sa faci ET?
Pia multumesc,sa dea Dumnezeu sa fie asa si ma rog pentru toate sa reusim.
Cloe spune:
Denisa,
am am uitat sa-ti scriu inainte ca ceea ce a vrut probabil medicul sa discute numai cu tine este daca ai avut cumva avorturi inainte, de care nu stie sotul tau. Pe mine aici m-a intrebat cand eram singura cu medicul la prima consultatie, dupa ce deja ma intrebase impreuna cu sotul. La mine nu e cazul, dar ei vor sa fie discreti, daca e cumva cazul la cineva, si sotul nu stie de ceva din trecut, sa nu le strice casnicia.
Eu am avut deja ET (mi-a transferat 2 embrioni) si am primit deja vestea cea buna , mai astept azi rezultatul celui de-al doilea beta ( analiza ce detecta hormonul de sarcina, HCG), care ar trebui sa fie dublu fata de primul. Si pe urma ecografia peste inca o saptamana probabil. Inca nu imi vine sa cred si imi deau seama ca suntem doar la inceputul drumului si mai sunt multe obstacole de trecut...parca plutesc, efcetiv nu imi vine sa cred; mi-e si frica sa ma bucur prea tare...
Si de aia va scriu, ca sa va dau speranta, sa va spun ca e posibil!
Noi suntem "unexplained" si protocolul meu a fost asa:
- 3 saptamani de anticonceptionale
- in ultima saptamana de anticonceptionale am inceput si cu Lupron (20 unitati)
- dupa 12 zile de Lupron am inceput si cu Gonal-F (2 fiole) (continuand si Lupronul, dar redua doza la jumatate, deci numai 10 unitati)
- dupa 14 zile de Gonal F am dat injectia de declansare a ovulatiei (HCG) si pe urma dupa 36 de ore egg retrieval iar dupa inca 5 zile ET.
Deci in total au fost 26 de zile de injectii, din care mai mult de jumatate cu cate 2 injectii pe zi (Lupron + Gonal F, in total mi-am dat eu singura 39 de injectii). A doua zi dupa egg retrieval am inceput cu progesteronul. Dar precum spuneam: nu doare! dotul meu e un meserias, mi-o da asa incet incat nici nu simt serul. Si credeti-ma, sotul meu nu putea sa vada ace inainte, dar la nevoie imi da siinjectii zilnic...
Va pup si scuze ca m-am lungit asa, dar voriam sa-ti spun in detaliu, Denisa, protocolul meu.
Sa auzim numai de bine. Eu o sa va urmaresc mesajele in speranta ca ne dati toate vesti bune la toamna!
Cloe :)
denisa73 spune:
Felicitari Cloe pentru reusita .Ce ma bucur ca din prima incercare ti-a reusit.Iti tin pumnii sa fie bine,cu siguranta v-a fi bine daca ti-a iesit un test pozitiv sa sti ca e pozitiv si urmatorul tot pozitiv v-a vi.Incearca sa nu te stresezi cat poti.Gandeste-te ca totul v-a fi bine si ca nu are cum sa nu fie bine.Ce nu am inteles de la tine este in legatura cu ET. dupa cat timp dupa 5 ore sau 5 zile.
karula spune:
Cloe! Asteptam vestea asta de la tine. Imi era groaza ca nu mai dai nici un semn, iar acum abia ma abtin sa nu tip prin casa de bucurie. Sigur ca se poate, am fost tot timpul convinsa de asta! E o minune ce ti se intampla, dar o minune in care eu cred cu tarie! Sa aveti grija de voi si sa va bucurati pana la capat de sarcina asta, apoi de bebe (daca s-au prins amandoi???) sanatos si frumos! Esti o adevarata! Pt. noi esti oricum un impuls de baza.
M-ati omorat! Azi pana la 15,30 cand am plecat la serviciu aveam emotii pt. analiza Denisei, acum mi se face pielea de gaina cu gandul la Cloe. Pai pana in toamna o sa ajung sa ma sustineti voi moral pe mine daca imi mai dati multe emotii. Dar sa dea Dumnezeu sa trecem numai prin emotii de genul asta, de bine!
In seara asta simt ca plutesc iar (desi nu mai fac injectii de juma de an...)
k.
Corina G spune:
Dragele mele, sa stiti ca nu v-am uitat deloc. Incer sa tin pasul cu voi si sa citesc tot, doar ca nu am apucat deloc sa va scriu. (Pe de alta parte, la mine inca nu se "intimpla" nimic, fiindca pe 25 aug. avem d-abia primul appointment la dr. sa discutam toate procedurile IVF, etc.)
Am avut niste zile groaznice la servici, nu am avut timp nici sa maninc sau sa merg la toaleta... Mai am putin si o sa fac un "nervous breakdown". Am un job f. stressant, si realizez ca asta nu poate decit face RAU la situatia mea, cind ar trebui sa fiu relaxata si linistita atit fizic ca si psihic.
Dar sa stiti ca voi toate imi ridicati moralul f. mult. Ma ajuta f.f.f. tare tonul vostru optimist si constructiv.
Mai ales CLOE!!!!!! Congratulations!!!! Sa dea Domulul sa fie totul bine, pina la capat si sa faci o fetita sau un baiete (sau amindoi!!!) superbi si sanatosi.
Nu prea stiu nimic de situatia ta: unde sint problemele, la tine sau la sot. Unde ai facut IVF? Sau mai bine zis, unde locuiesti. Eu locuiesc in Seattle.
Acum trebuie sa "fug"din nou la munca.... Va pup pe toate si va tin pumnii si ma rog ca toate sa reusim toamna asta!!!!
Cu drag,
Cloe spune:
Va multumesc mult pt. gandurile bune!! A iesit bine si analiza de azi, chiar f. f. bine. S-ar putea sa fie doi...cine stie? Luni ma duc la prima eco sa imi spuna daca s-au prins amandoi sau numai unul. Oricum e bine, numai sa fie sanatos/sanatosi.
Am corectat ulterior in mesaj: dupa 5 zile s-a facut ET. Aici se face la 3 sau la 5 zile ET. Depinde cum evolueaza embrionii.
Corina, eu sunt in NY si am platit tot din buzunar... Problema nu a fost la nici unul din noi, cel putin din cate au reusit ei sa vada din toate analizele (tot in afara de laparoscopie), dar sa vezi surpriza: eu am avut 20 ovocite, din care jumatate am lasat sa se fecundeze normal, iar restul cu ICSI. (ne-a luminat Dumnezeu mintile si am zis ca unde au intrat atatia bani, mai intra si aia de ICSI) - ne-a speriat putin medicul, a zis ca sunt cazuri in care nu se fecundeaza si atunci trebuie facut ceea ce se numeste "rescue ICSI" - adica sa ii ajute ei dupa 24 de ore daca nu se fecundeaza singuri, dar rezultatele nu mai sunt aceleasi, sau trebuia inca un FIV si nu am vrut sa riscam. Supriza a fost ca din cei 10 lasati sa se fecundeze normal numai 1 s-a fecundat si nu de calitate grozava, iar din cei 10 cu ICSI toti s-au fecundat. Au ramas si medicii uimiti si ne-au zis ca o explicatie f. generala ar fi ca nu s-au potrivit la nivel celular ovocitele mele cu spermatozoizii... am putut noi incerca ani la rand... (aproape 4 ani, de 1 an cu tratamente si inseminari). Dar teoretic am fost unexplained.
Eu inca plutesc si nu imi dau seama exact ce se intampla... POate o sa ma trezesc la realitate luni, dupa eco. si daca nici atunci, poate peste inca vreo 2-3 saptamani cand ar trebui sa se vada inimioarele la eco...
Sa va ajute Dumnezeu pe toate! O sa va mai tin la curent, daca vreti. Va pup cu drag,
clie