Probleme cu dormitul singurel la 5 ani!!!!

Probleme cu dormitul singurel la 5 ani!!!! | Autor: adoliana

Link direct la acest mesaj

Am o mare problemuta! Desi stiam ca nu fac bine, pana acum cateva saptamani, am dormit cu copilul meu in pat. Fara leganat , fara cantat si altele, povestea de seara si hai sa facem nani. Fara probleme. Am hotarat ca este bine si normal , ca deja am intarziat prea mult si ca trebuie sa doarma singurel si atunci au aparut problemele. Fara sa fie un rasfatat notoriu, fara sa faca foarte mare caz, in fiecare seara, dupa pupicul de noapte buna , apare la noi in camera, si cu voace tanguita, de mi se rupe inima , spune ca nu poate sa doarma singur. Orcat insist si oricat il incurajez, etc. povestea se repeta. Asa ca merg cu el in pat, astept pana adoarme, cam 5 min, apoi revin in pat la noi. Comicul situatiei este ca , in timpul noptii ( o data sau de 2 ori) vine in camera la noi, pe intuneric, pentru ca nu ii este frica deloc, si daca vede loc in pat se tupileaza si adoarme instantaneu de nu imi vine sa cred cand il gasesc langa noi. Daca nu este nici un locusor vine tiptil si ma trezeste "Mami, nu pot sa fac nani singur". si povestea se tot repeta. Am incercat cu veioza aprinsa, cu povesti la CD , cu povesti spuse de mami si tati, cu desene animate la TV, nimic nu-l face sa doarma singur. Nu am vrut sa-l cert si sa fac o tragedie din asta pentru a nu adormi plangand si speriat, dar cred ca numai asta mi-a mai ramas.
Daca v-ati confruntat si voi cu asa ceva , va rog sa-mi raspundeti si sa ma invatati ca eu nu mai stiu cum sa rezolv aceasta problema. Au fost si persoane care mi-au spun ca imi fac prea multe griji si ca o sa vine si vremea in care o sa vrea singur sa doarma fara mine, dar... parca nu imi vine sa stau pasiva si sa astept asa ceva!!!!
Pupici la maruntei!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Dar daca ai inchide usa cu cheia la dormitorul vostru?...Ii explici ca s-a facut baiat mare, ca poate sa doarma cu o jucarie de plus, una preferata si pt. ca esti obosita vrei sa dormi un somn linistit asa cum si lui ii place...blabla...
Sigur, e bn sa stai langa el pana se mai obisnuieste. Copiilor le este greu sa se desprinda, de fapt si noua ne e greu sa ne dezobisnuim de anumite obiceiuri capatate. Poate daca ar avea un plus mare, moale, care sa-i inspire protectie, eventual mergeti si-l cumparati impreuna. Poate se va bucura, il va accepta ca pe un prieten si sa-i aleaga un nume haios. Nu stiu ce sa zic, e de inteles. La o varsta mai maricica, i-ar fi mai usor, dar cu rabdare...Ar fi bn sa nu mai cedezi, atunci cand vine in camera, chit ca pici de somn, sa-l duci in camera lui, ii pui plusul in brate si nu mai admiti nicio tanguire...
Stiu ce spui, fiindca si fata mea, ar vrea ca toti din casa sa se culce tot atunci cand se culca si ea, ii tine evidenta si lui frate-su, n-am incotro, i-o retez ( are 10 ani acum) si sa stii ca se pricepe si sa roage si sa fie dulcica...
Si stii zicala: Orice invat are si dezvat! Dar daca tu te-ai obisnuit in cateva saptamani, lui ii trebuie ceva mai mult timp. Acum gandeste-te, tu stiai ca trbeuie sa faci pasul acesta, dar inainte de a-l face l-a pregatit, l-ai anunta, macar asa ca sa se obisnuiasca si el cu ideea? dac n-ai facut-o, sigur are nevoie de timp, poate sa dureze si 6 luni, si-un an.
Numai nu apela la TV, cu pupici de noapte buna si un partener de plus, sigur o sa va descurcati. Ii repeti insa vca a crescut, ca e baiat mare etc...Totul la pozitiv...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adoliana spune:

Multumesc pentru incurajari! Cu animalut de plus am incercat, cei drept nu cu unul foarte mare.... Mai incerc, pentru ca nu mai am de gand sa patrulez noaptea dintr-o camera in alta. Tot ii explic si el chiar intelege, dar asta pana vine ora de somn. Curios este ca aceasta problema este legata doar de somnul de seara,la pranz nefiind nici o problema si totusi lui nu-i este frica de intuneric. nu i-a fost niciodata. Merge seara prin toata casa pe intuneric fara sa aiba vreo problema... iar oricum veioza de la el din camera ramane aprinsa peste noapte. Inca mai sper!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

Poate la somnul de pranz, nu a fost obisnuit sa doarma cu tine si din cauza aceasta ii este usor. In schimb, noaptea, chiar daca nu e vorba de frica, ceea ce e ff bn, in schimb are nevoie si el de companie, pt. ca s-a obisnuit asa. Acum el e singurel, air voi sunteti doi si nu ii face placere acest lucru. Sigur ca e neplacut sa pendulezi, dar sigur o sa reusiti impreuna.
Copila mea imi zicea ca-i e frica peintuneric si abia de curand, din propria voie a renuntat la veioza, iar cand e "rupta" nici de "plus" n-are nevoie.
Si mai era o mica problema ziua. De ex., daca ramanea singura acasa, ei ii era mult mai greu, pt. ca ea tot timpul a fost cu cineva, in timp ce baiatul a fost obisnuit sa mai ramana singur pt. un interval de timp in cursul zilei. dar tot asa, incetul cu incetul s-a obisnuit sa petreaca timp si singura.
Cu putina inspiratie, poti tu sa-l "vrajesti" pe el si nu invers.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Dar ce are daca doarme cu tine? Ii este urat sa va vada ca voi dormiti amandoi si el singurel. Noi inca dormin cu randul cu fetita desi are 8 ani. Si o sa mai dormim cat o sa vrea ea. Azi-maine ne scoate afara din camera.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Dar ce are daca vine sa doarma peste noapte cu voi? dormiti dezbracati?? eu sunt de aceasi parere ca iti faci prea multe griji si ca o sa vine si vremea in care o sa vrea singur sa doarma. Iar chestia cu inchisul usii cu cheia

Incearca sa te bucuri de aceasta perioada, o sa vina vremea cand o sa va inchida el usa cu cheia.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maadi spune:

Si la noi este la fel. Calin are aproape 5 ani si doarme cu noi. Are camera lui aranjata foarte frumos, dar o folosim doar pentru playroom. Nu vrea sa doarma singurel sub nicio forma. Dar il las in pace. Ma gandesc ca intr-adevar o sa vina vremea cand o sa ne dea el afara din camera. Recunosc ca si mie imi place emorm sa-l simt langa mine, cum ma cauta noaptea sa ma ia de gat, sau cum se cuibareste la mine in brate, "in scaunel" ii spune el, si adoarme linistit. Asa ca profit din plin de aceste momente minunate.
Pupici,
Maadi si Calin (19.07.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Vad ca sunt si alte mamici cu probleme, la fel ca mine. I-am propus lui Denis ( 4 ani si 6 luni) sa inceapa sa doarma singurel, dar nici nu vrea sa auda. Am hotarat sa mergem sa alegem impreuna cu el un pat poate asa o sa il convingem. Numai ca nu stiu cum o sa ma obisnuiesc eu fara el noaptea. E greu sa destrami formatia.
Nona, mami de Denisache

Mergi la inceput