In fiecare zi cu Dumnezeu ( partea a 3 a )

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Olguta spune:

azi scriu un citat din 2 Timotei 2:

"19. Totusi temelia tare a lui Dumnezeu sta nezguduita, avand pecetea aceasta: "Domnul cunoaste pe ceice sint ai Lui" si " Oricine rosteste Numele Domnului, sa se departeze de faradelege!"

20. Intr-o casa mare nu sunt numai vase de aur si de argint, ci si de lemn si de pamant. Unele sint pentru o intrebuintare de cinste, iar altele pentru o intrebuintare de ocara.

21. Deci daca cineva se curateste de acestea, va fi un vas de cinste, sfintit, folositor stapanului sau, destoinic pentru orice lucrare buna."

Doamne ajuta-ne sa devenim vasele Tale de cinste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns toni spune:

CUVINTE
Cuvintele au o putere incredibila. Ele pot rani sau vindeca. Ele pot aduce frica su bucurie. Celor mai multi dintre noi ne-ar veni greu sa credem ca tot ceea ce spunem are un mare impact asupra vietii altora.Si totusi fiecare cuvant modeleaza gandirea celor ce ne aud.Astfel impactul cuvintelor noastre le schimba conceptia despre noi, despre altii, despre ei insisi, si despre Dumnezeu! Cuvintele rostite in familie au o greutate de nebanuit. Ceea ce spune sotul, sotia, parintele, bunicul, copilul contin o greutate inestimabila de bine si rau. Ce responsabilitate mare pentru ceea ce vorbim!
Cuvintele pot rani! Sunt ca niste sageti, sulite, cutite sau sabii!Manuirea lor gresita, defectuoasa poate taia, rani, sau chiar ucide!Ele pot instraina oameni, pot diviza familii si pot narui reputatii.Si totusi atat de putine ori ne gandim la rezultatul vorbirii noastre! Si traim cu iluzia falsa ca ceea ce spunem afecteaza foarte putin semenii nostrii…
Cuvintele care critica, uneltesc, judeca su uneltesc sunt unelteleDiavolului.Diavolul care este numit in Cartea Apocalipsei „ acuzatorul fratilor nostrii „ ( Apocalipsa 12:10 )Rodul buzelor noastre reprezinta de multe ori adeziunea la lucrarile celui rau!
Cuvintele au un mare potential distructiv dar uneori vindeca atat de usor! Ele pot fi ca un leac ce alina, ca o alifie ce tamaduieste sau ca o raza de soare ce apare din intunericul unui nor. Ele pot consola, calma, mangaia, sau pot elibera.
Isus a folosit astfel Cuvantul.Cuvantul pe care l-a declarat ca fiind „ puterea vietii” ( Ioan 6:63 ).Oriune mergea aducea cuvinte de mangaiere, bucurie si eliberare.Aducea prin Cuvant o alta viata. Cea VESNICA.
„Spune doar un cuvant- a spus sutasul roman – si robul meu va fi vindecat.”
Ce maret lucru este sa te increzi in puterea de vindecare a Cuvantului Lui Dumnezeu! Ce mare putere este sa poti sa traiesti prin Cuvintele Lui Dumnezeu.De multe ori in relatia cu cel de langa noi , un singur cuvant poate schimba totul.Acesta ar putea fi „ iertare „ „imi pare rau „ te iubesc”Ar parea putin elocvent sau prea dramatic.Dar face minuni la fel ca minunile Mantuitor.
Fiecare din noi are aceasta putere nebanuita de a schimba in jur lumea, imprejurarile, oamenii, viata folosind Cuvantul Lui Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olguta spune:

Dragi mamici si tatici va redau(copy&paste) o parte din predica " din duminica Fiului Ratacitor" a parintelui Cleopa (http://paginiortodoxe2.tripod.com/predici_cleopa_duminici/index.html)

"Iată marea problemă a copiilor nostri. Iată durerea de astăzi a multor părinti. Iată că s-au înmultit în lume si în familiile noastre fiii risipitori, neascultători si desfrînati, ca cel din Sfînta Evanghelie. Ce se mai poate face pentru ei, după ce au căzut în toate păcatele? Ce trebuie să răspundem acestor părinti care vin plîngînd la noi?

Răspunsul este unul: să-i ajutăm pe copiii nostri mai întîi să nu cadă în păcatele cele grele care sunt: necredinta, neascultarea si desfrînarea. Iar dacă au căzut ca fiul risipitor din Evanghelie, să-i ajutăm să se ridice din prăpastia necredintei si a desfrîului. Cum? Mai întîi să-i ducem la un duhovnic bun să-si mărturisească păcatele. Apoi să-i îndemnăm din nou la biserică, la o viată socială normală, si să-i deprindem să se roage si să citească cărti sfinte. Numai să luati aminte ca nu cumva chiar părintii, tata si mama, să fie aceia care îsi smintesc copiii si-i împing la tot felul de păcate prin exemplul rău pe care îl văd în casă.

Să ne întoarcem la Tatăl ceresc care ne-a zidit. Dumnezeu ne asteaptă în pragul bisericilor. Să venim cît avem vreme, că ne asteaptă si ne cheamă. Si căzînd înaintea Lui, să zicem cu căintă si lacrimi: "Iată, am gresit la cer si înaintea Ta. Am rătăcit pe căile păcatului. Ne-am depărtat de Tine si de biserica Ta. Am căzut în cumplite fărădelegi. Acum ne căim, ne pare rău, ne temem de vesnica osîndă care ne asteaptă, că nu mai suntem vrednici să ne numim fiii tăi.
Ci primeste-ne înapoi ca pe cei mai de pe urmă robi ai Tăi!"
Amin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Olguta, Toni

"Nu mustra pe batjocoritor, ca sa nu te urasca; mustra pe cel intelept, si el te va iubi!"
Proverbe 9.8

"Cine acopera o greseala, cauta dragostea, dar cine o pomeneste mereu in vorbirile lui, desbina pe prieteni."
Proverbe 17.9

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Matei 6:34 "Asadar nu va ingrijorati cu privire la ziua de maine,pentru ca este cine sa se ingrijeasca de ea. Fiecare zi are necazurile ei - si atat ii este de ajuns"

Acest verset este pentru mine o sursa permanenta de incurajare, de aceea as vrea sa va impartasesc si voua acest mic eseu (a mai fost pus pe forum, dar cu mult timp in urma).

BUNA DIMINEATA, GRIJI !
(Dorothea Hille)

"Nu stiu daca va sculati dimineata cu un cantec pe buze! Va felicit daca puteti sa cantati cantecul: <Ma bucur ca-ncepe o noua zi>. Fruntea mea se increteste inca de dimineata din cauza grijilor:
-Buna dimineata, griji, ati si aparut deja, imi spun.
Si atunci nu-mi amintesc numai de toate lucrurile care ma apasa in ziua aceea. Gandurile mele pline de griji trec apoi la ziua de maine, la cea de poimaine, cand voi fi de 50 de ani, cand mezinul va pleca de acasa, cand.... si deja mi-am stricat ziua.
Din fericire, cunosc si o reteta utila impotriva unor astfel de " melodii matinale": de luat zilnic la trezire o doza de Matei 6:34!Nu va fie teama de viitor! Nu lasati frica sa se strecoare in toate crapaturile sufletului vostru! Traim 70 sau 80 de ani si ne temem cat pentru o mie. Cata risipa de energie!
"Ingrijorarea nu reduce suferinta zilei de maine, dar fura din puterea zilei de azi!"scrie Coriie ten Boom. Dumnezeul care v-a purtat,v-a calauzit, v-a sprijinit alalteieri-inclusiv in crizele vietii voastre - o va face si maine ! Transforma-ti grijile intr-o rugaciune. Si apoi traiti in prezent! Asteptati curioase sa vedeti ce bucurii va astepta! Si luati asupra voastra numai povara zilei de azi.Este suficient! Luati-o ca pe o provocare de la Dumnezeu pentru intarirea increderii, ca sa-i puteti mangaia pe cei care au si ei multe poveri de dus.
Dumnezeu Se va ingriji ca in ziua de azi sa nu fiti impovarate mai mult decat puteti duce cu ajutorul lui. El va poarta azi, maine, poimaine.
Noapte buna griji, caci astazi melodia mea va fi Matei6:34! Atunci ziua nu va deveni mai suportabila, ci va fi de-a dreptul inseninata de bucurie si linistea pe care le daruieste Dumnezeu cel viu."

Cu drag

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Multumesc! Excelent pentru un inceput de zi...

Arhistefy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexxia spune:

Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste

http://www.foreverliving.ro/distr/Bunea085-463/

http://community.webshots.com/user/aalexxia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaruth spune:

(autor necunoscut)

Dumnezeu poate

Când te simti nedemn de iubire, neînsemnat si necurat,
când crezi că nimeni nu te poate vindeca,