Eurespal sau Ambroxol ?

amandoi copiii tusesc dupa o viroza urata, cea mica de 1 an tuseste mai putin deocamdata dar se ineaca in somn, baiatul tuseste predominant ziua. De expectorat nu stiu nici unul sa o faca. Muculeti transparenti aposi au amandoi. In primele zile baiatul se ineca si el noaptea si tusea pana voma cate un pumn de muci. Acum s-a linistit, nu se mai ineaca, i-au scazut secretiile.
pediatra ne-a dat initial eurespal, apoi cand a auzit ca vomita muci a spus sa trecem pe ambroxol, dar nu vad ameliorari de 3 zile, tusetse obositor de mult, cred ca il doare si capul de atata tuse....baiatului ii dau si aerius seara, iar fetitei peritol pt ca se agita si nu doarme de 3 zile, e palida de oboseala, da din picioruse noaptea, plange, se ridica in fundulet, nu mananca mai mult de 5 lingurite din 5 in 5 ore, ziua plange, e maraita, nu mai rade, se clatina prin casa si se opune la tot, nu poate nici sa stea si nici sa doarma si nici sa se joace, are o stare generala proasta, stranuta des, ....nu stiu ce sa fie, chiar asa reminiscente lasa o viroza ? A facut febra moderata (38.5) doua zile si in acele zile era mai energica, acum e tare apatica. Baiatul a facut febra mare (40.5) tot doua zile, nici el nu mananca, dar doarme macar.
care dintre siropurile astea sunt mai eficiente totusi?
(scuzati incoerenta, nu mai vad capatul problemei deja)
Lia
Raspunsuri

theo_2004 spune:
e greu de raspuns. care e mai bun...
pe noi ne-a ajutat numai ambroxolul. bine eurespal nici nu a vrut sa guste. 2 zile de ambroxol sunt suficiente pt noi. continuam inca cateva zile cu sirop de muguri de pin. asta a fost schema noastra de fiecare data cand a fost racit.
prietena mea a folosit mai mult eurespal pt ca nu a avut ameliorari dupa ambroxol.
eu am luat pt mine GRINDTUS fabricant ABBOCA Italia. ffff bun si natural. este si variant pt copii, poti incerca.
sanatate multa.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"

Laura25 spune:
Lia, la copii mei au mers ambele siropele. DAR de fiecare data era o tuse care doar ii deranja ca ii sacaia. Continuau sa manance bine, sa se joace si sa fie veseli ca de obicei. Parera mea e ca ai tai copilasi au mai mult decat o simpla tuse ramasa in urma unei viroze. Eu sa fiu in locul tau m-as duce sa ii vada din nou un pediatru. Din ce povestesti, nu au o stare generala tocmai buna. Va doresc sanatate multa, multa!
Laura de shtrumphi gemeni,
Bianca Andreea si
Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Dorsilia spune:
am fost cu Dani la medic pt control joi dupa-amiaza ... l-a ascultat din nou la plamani, s-a uitat in gat, palpat galglioni, ficat, splina etc....cica nu are nimic, trebuie sa se recupereze din viroza, fiecare dupa posibilitati, unii fac fata mai usor, altii mai greut....
dam cu sirop in continuare...ce putem face? Ii dau mucosolvan. Am sunat pediatra si i-am spus azi ca asta mica se ineaca in somn tusind, se ineaca tot cu mucozitati cred, si i-a prescris si ei tot mucosolvan si aerius

RUXMAX spune:
Parerea mea e ca ambroxolul sau alte mucolitice o fac sa tuseasca, ea nu stie sa expectoreze si de aici toata problema.
Poate incerci cu Stodal. Eu asa am rezolvat dar ce-i drept nu erau simptome atit de grave ( a avut traheobronsita, consecinta unei viroze).
pozele mele
poze
Ruxmax cu bebe Tudor - 08.12.06