de rasa sau nu?

de rasa sau nu? | Autor: rory76

Link direct la acest mesaj

Cred ca a mai fost discutia asta pe undeva. Vrem sa luam si noi o pisicuta, dar ezitam pentru ca nu stim cum e mai bine: sa fie de rasa sau nu? e mai bine sa fie matura sau sa fie pui? Ma tot gandesc, ca daca e matura, poate stie macar sa faca la nisip, nu gasesc...prin toata casa! So, cum e?

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Initial creeata de rory76

Cred ca a mai fost discutia asta pe undeva. Vrem sa luam si noi o pisicuta, dar ezitam pentru ca nu stim cum e mai bine: sa fie de rasa sau nu? e mai bine sa fie matura sau sa fie pui? Ma tot gandesc, ca daca e matura, poate stie macar sa faca la nisip, nu gasesc...prin toata casa! So, cum e?

"Nu crede in miracole, bazeaza-te pe ele!"

La prima intrebare , daca de rasa sau nu , nu stiu ce sa-ti raspund.
Eu am o norvegiana nebuna Lucky. Am cumparat-o cand era mica mica , acum e stapan casei.
Pe langa ea mai am o pisica, tot fetita care nu este de rasa. Ea statea la noi la bloc , a ramas insarcinata si mama-mea a observat ca se simte din ce in ce mai rau , iar burta era din ce in ce mai mare dar nu nastea. A facut o infectie urata si daca nu o ducea la doctor in ziua aia murea. Aa ca dupa operatie a trebuit sa stea in casa si in casa a ramasPisica asta nu face deloc la tavita(nisip), cand ii trebe la toaleta se cere afara.
Si , mai am un motanel exact ca si acela din reclama de la Whiskas, identic care a aparut la bloc cu o rana in picior pana la muschi . -am facut bine si evident a ramas aici
El desi nu cred ca a avut vreodata stapan a ainvatat sa mearga la nisip fara sa faca pisu sau caca prin toata casa inainte. A vazut-o pe Lucky ce facea si ........a invatat si el

La bloc mai avem o fetita foarte frumoasa, Jessie care a ramas gestanta deodata cu mama ei acum ceva timp. Prin urmare am avut in casa 9 (noua) pui de pisica plus mamicile si Lucky.
Stii cum am invatat puii aia la tavita , ca ei doar orbecaiau?
Cum se punea unul in pozitie de pisu/caca il luam si-l mutam in tavita. Am facut asa o singura zi cu vreo 4 , a doua zi cu 2 si dupa am gasit doar in nisip....treburile
Vreau sa spun ca unii se ducea direct acolo sa faca .

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_e spune:

dincolo de faptul ca sint atitea pisicute in cautare de stapini, cred ca ar fi si un motiv mai "egoist" pentru a opta pentru "nu de rasa":

sanatatea. prin faptul ca in crescatorii deseori se imperecheaza rude apropiate, apar multe probleme genetice. plus ca au pur si simplu o rezistenta mai mica la infectii etc. asta vorbesc din experienta, am si de rasa si nu si - se vede.

pui sau nu - puii pina in vreo 8 luni sint un ghem de energie. daca ai timp si energie TU de ei, ar fi haiosi tare . daca nu, mai bine o pisicuta mai mare. in general motanii sint mai zglobii decit pisicile, dar depinde si de personalitate.

chestia cu nisipul e efectiv instinctiva. am avut in casa peste 10 pisici, majoritatea directe de pe strada, si NU am avut probleme. asezam litiera departe de mincare, le aratam punindu-le cu labutele in ea si sapind eu un pic cu mina, apoi gata.

in fine, iarasi din experienta - daca stii ca pleci mai des, sau te intorci tirziu acasa si/sau te decizi sa iei pisoi, mai bine ia doi. isi vor tine companie si nu te vor "calari" chiar asa tare cind revii. trebuie de la inceput, pt ca mai incolo e posibil ca pisicul sa nu mai accepte noi-veniti. eu plec de acasa si cite 3 saptamini, vine cineva o data pe zi sa ii hraneasca si alinte. stau insa linistita [relativ :)] pentru ca sint mai multi si nu se simt asa singuri.

evident, tot ce scriu aici e parerea mea . iti doresc sa gasesti ce doresti si sa fiti fericiti cu totii!

Mergi la inceput