Pacientele optimiste si gravi dr. Tutunaru cap 51

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Fetelor vad ca se tot discuta pe aici despre analize.Eu va sfatuiesc sa va faceti toate analizele inainte de a incerca sa ramaneti insarcinate.Exista anumite analize ca si chlamydia,toxoplasma,CMV,rubeolla etc care se fac separat fiecare si care nu au nici un simptom,insa pot aduce cele mai grave necazuri.Documentati-va si faceti-va aceste analize importante din propria voastra initiativa.Dr. T nu se va supara pe voi cand ii veti arata rezultatele,dimpotriva.Nu numai din cauze hormonale o femeie nu poate obtine sarcina.Analiza de secretie ( cultura) si PAP orice femeie trebuie sa o faca cel putin o data pe an,desi indicat ar fi chiar la 6 luni.
Va doresc tuturor succes si felicit noile gravidute tutunici!

Kora

CARPE DIEM!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

dar ce analize sa fac kora , ca doar tu stii de cate ori te-am cicalit pe privat cu fel de fel de intrebari , care mai de care mai "desteapta", pentru ca nu sunt de profesie , si oricum am un caietel in care imi notez fel de fel ....
sa cer analizele la medicul de familie , e ok , dar nu e totul , pentru ca , parerea mea , dr de specialitate , stie mult mai bine ce anume sa-ti indice ... daca sta cu pacientul de vorba 30 min .. afla si ce lapte a baut cand era mic(a)
basca , la inceput (in primele capitole ), dr t , era f rabdator , te trimitea la analize ..etc .. ei da , io asta imi doresc ... cer cam multicel , nu ?
si ca sa nu alunec ca ivan cu flautul , pe panta asta ... va spun ca io de buna voie si nesilita de nimeni am facut mai multe analizoaie , si o sa mai fac , apoi ma operez ...
lilica75, PM-ul il activezi intrand in profilul tau , si dupa ce l-ai activat trebuie sa-ti apara PM

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Ralu, multumim pentru incurajari ! Pupici speciali pentru bebe albastru Tudor
Georgia, tu esti un caz special in ceea ce priveste problemele tiroidiene si te inteleg perfect ca vrei sa stii absolut tot. Mi se pare firesc. Eu ma refeream in special la analizele infectioase, pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le facem inainte de sarcina, sa nu riscam nimic in cazul in care reusim sa ramanem insarcinate.
Sigur ca toate avem incredere in dr.T, ca altfel nu am fi pacientele lui, nu? Unele dintre noi nu suntem din Bucuresti si nu e chiar usor sa facem drumuri in Bucuresti o data la 2 zile sa vedem daca s-au spart foliculii. Insa le facem cu mare drag daca ne gandim ca o sa reusim sa ramanem gravidutze cu ajutorul dr. nostru. Nimic nu e prea mult si nici un sacrificiu prea mare pentru un asemenea scop.
Anaconda, parerea mea e ca poate e prea devreme sa te gandesti la FIV. De fapt nu stiu nici cati ani ai si nici cat de tare te grabesti sa devii mamica. Insa FIV-ul nu iti garanteaza ca o sa reusesti din prima. Nu vreau sa te dezamagesc, Kora stie mai multe despre acest subiect, pe care il mai citesc si eu. Insa atata timp cat totul e in regula din punct de vedere fizic si hormonal si la tine si la sot, cred ca aveti sanse natural. Plus ca mai sunt si costurile care nu sunt deloc de neglijat. Asta e strict parerea mea. Nu vreau sa mi-o ia nimeni in nume de rau.
Va pup pe toate si Doamne ajuta !

magdita
http://tt.lilypie.com/lQvGp2.png
aspiranta din aprilie 2004

"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu_t spune:

georgia, surpriza pe care am avut-o eu la analize, tine de cu totul si cu totul altceva, in nici un caz de ignoranta mea sau a lui tutunaru. eu inclin sa cred ca a fost un rezultat gresit, ca de multe pe lumea asta se "incurca" borcanele, e vb de analiza de CMV Igm care la a treia testare in timpul sarcinii la 25 de saptamani a iesit pozitiva , eu nefiind imuna si stiind ca in alte tari mai civilizate analizele pt asemenea infectii periculoase pt bebe se repeta lunar la mamele care nu au anticorpi de tip Igg , inclusiv la o luna dupa ce s-a nascut bb. repetata la 3 laboratoare diferite, analiza mi-a iesit bine in cele din urma si am facut inclusiv alte teste care nu se fac in mod uzual, care ar fi determinat prezenta virusului, nu numai a anticorpilor-asta e analiza curenta. dar toate astea sunt o chestie de bafta, te poti testa si paratesta inainte de sarcina pt ca dupa aceea sa faci in sarcina boala, cu efecte catastrofale pt bb si pt parinti...
sincer,sper sa nu treaca nimeni prin ce am trecut noi.
eu stiu cum e sa-ti doresti sa fii in stare perfecta pentru sarcina, nici la noi n-a venit bb usor, dar crede-ma, sunt atatea lucruri neprevazute, ca te duci cu capul incercand sa suflii si in iaurt. nu sunt adepta ignorantei, ideea in care am scris mai sus a fost ca tutunaru va va da o lista de analize in cazul in care o cereti,aceleasi analize care se fac si in trim. 1 de sarcina si pe care le recomanda orice medic, si la noi in tara si in strainatate. nu poti exclude din start toate cauzele pentru care o sarcina ar putea sa nu mearga bine. trebuie sa ai incredere si in mama natura pana la urma, nu putem controla chiar totul. si repet, chiar se poate sta de vb cu tutu pe tema asta, m-as mira sa fi facut o exceptie pt mine[:d]. analizele hormonale mi le-am prescris singura ,din folclorul de pe forum, ca si pe mine ma manca undeva sa vad ca stau bine la cat mai multe capitole, si m-am dus si i le-am aratat medicului si s-a uitat la ele..
iar de analize gresite si de ce efecte au asupra celui in cauza, din nefericire, am o larga enciclopedie de exemple, printre care sotul meu a avut inclusiv oligoastenoteratozoospermie severa 3mil, fara forme normale-deci fara sanse de FIV in buletinul de analize, in conditiile in care el de fapt are normospermie iar bb-le nostru este conceput old-fashioned

a venit toamna...cu un bebe albastrutudor!!!
27+
drumul lui bebe
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauravoinicu spune:

Fetele , nu mai stiu exact cum procedeaza Tutunaru in cazul vostru (adica 3 luni monitorizari , laparo etc.) dar eu stiu exact cand am fost prima data la el (adica acum vreo 4 ani )primul lucru pe care mi l-a dat sa fac a fost o lista lunga de analize , spermograma , abia dupa ce am venit cu analizele "s-a apucat" de mine , m-a laparoscopiat , inseminat , etc. Eu pana sa ajung la el eram venita de la alti medici care timp de vreo 2 ani nu au facut decat sa imi dea intr-una sa fac analize , nimic altceva , cand am auzit iar analize am inebunit , dar m-am conformat .... ma gandeam in naivitatea mea , "Doamne doctori astia nu stiu altceva decat sa ne dea analize de facut la nesfarsit ......"
Cred ca dr. actioneaza diferit in functie de problemele fiecarui cuplu , de istoricul fiecareia . Este bine sa faceti analizele si fara indicatia dr. , toate care se fac in primul trimestru de sarcina si cele hormonale din ziua 2 . Si credeti-ma dr. T chiar da importanta la analize , mai ales cand este vb de probleme grave . Cel mai bine vb . cu el si intrebati-l exact , daca trebuie sa faceti analize si care anume .
Maria08 , FSH poate sa varieze , eu am testat pe pielea mea , am plecat cu el de la 5 , l-am avut si 8 si chiar vreo 10 , dupa care mi-a scazut din nou , se pare ca nu este analiza cea mai concludenta pt a vedea rezerva ovariana , eu cel putin asa cred . Eu la FIV l-am avut 8 si am avut 20 de ovocite , asa ca nu cred ca rezerva este pe sfarsite . Nu te mai ingrijora , apropo si eu fac 30 de ani peste aproximativ 1 luna , asa ce eu sunt un pic mai baba de cat tine
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Neata fetelor!

Rugaminte: daca tot ne hotaram sa facem analizele, ne face si noua, cineva care are experienta, listuta in care sa treaca si locatia unde prefera dr. TUTU sa le facem!

Mersic,

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Neata fetele,
Ralu, Laura, multumim pentru informatii !
Fetele, declar z1, s-a mai dus o luna fara rezultatul dorit ! Asta este, merg inainte, ca nu am alta solutie !

magdita
http://tt.lilypie.com/lQvGp2.png
aspiranta din aprilie 2004

"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria08 spune:

Buna dimineata!
O zi buna tuturor!!!
Lauravoinicu: Tin pumnii pentru reusita!!! Hai ca nu suntem asa de babe, nu??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

m'neata
io chiar ma bucur , ca s-a ajuns la o discutie asa de laborioasa legata de analize , pentru ca cele vechi , de ex lauravoinicu, sau altele , ne pot spune , cum era inainte abordarea lui tutu ( care imi pare ca s-a schimbat)
ralu_t, sunt perfect de acord cu tine , ca nu poti sa prevezi , si nu te poti feri de tot ..dar , io totusi incerc .. incerc sa elimin multe posibile cauze , ale unei eventuale sarcini cu probleme ...zic asa pentru ca am un finut de 5 ani , a carui mama a trait o drama in timpul sarcinii , tocmai pentru ca nu i s-a dat sa faca o analiza (inainte)(toxoplasma).. noroc ca e o poveste cu sfarsit fericit ... nu acuz pe nimeni de ignoranta , departe de mine , doar ca de fiecare data cand am vrut sa-i arat anumite analize dr t , sincer , m-am lovit de un zid ....in mod sigur nu am abordat eu problema cum trebuie, daca la voi a mers si la mine nu
felix , o idee super buna cred ca ar trebui sa incepem chiar noi sa postam ce analize am facut si fetele mai vechi sa comleteze ce mai trebuie facut .... asa ca start de "discutie".. si poate ajunge lista de analize pe prima pagina

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iyoana spune:

quote:
Originally posted by anaconda2

Au trecut fix 7 zile de la cea dea doua inseminare ! Pana acum nu m-a durut deloc burta , in zona ovarelor , insa astazi am o jena continua... Nu vreau sa ma gandesc c-ar putea fi de la nidare....Ar fi prea frumos ca sa fie si adevarat ! Plus de asta , sanii ii am sensibili si mai plini , dar probabil ca e de la utrogestan , ca asa am patit de fiecare data cand am fost sub tratament. In orice caz , daca nu raman nici acum , mi-a zis Tutu ca in martie , imediat dupa cm , imi face si histeroscopie, sa vada starea uterului ! (Desi putea s-o faca odata cu laparo...) . Si daca nici dupa histero nu raman , a mai spus ca in luna mai sa ma pregatesc de FIV ! Nu stiu ce sa zic , dar ma gandesc ca mai sunt poate si alte cai de investigat sau analize mai amanuntite de facut , pana sa ajung la FIV . Voi ce ziceti ?

Eu stiu ca laparo si histero sunt cele doua metode prin care dr isi da seama exact daca sarcina se poate obtine pe cale naturala sau nu. Poate fetele care au facut deja FIV sa ma contrazica...
Daca dr. observa ceva la histero (starea uterului) si nu e in regula, dupa parerea mea, urmatorul pas este FIV.
Laparo cum a iesit? banuiesc ca bine, din moment ce acum esti la IA.

Doamne ajuta sa nu fie nevoie si sa vezi cele II in cateva zile!

iyoana
Anul asta se intampla ceva!

Mergi la inceput