Pacientele optimiste si gravi dr. Tutunaru cap 51
Raspunsuri - Pagina 7
magdita spune:
Anaconda, a cata zi de la IA esti? Cred ca a cam trecut o saptamana, nu? Doamne ajuta sa fie cu ochisori !
magdita
http://tt.lilypie.com/lQvGp2.png
aspiranta din aprilie 2004
"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze
magdita spune:
Mmc_nd, iti tinem pumnii. Probabil te pregatesti pentru a doau IA acum. Doamne ajuta !
magdita
georgia_c spune:
de ce sa n-am curaj anaconda , sa-l intreb .... ce ar putea sa-mi faca ...eu de fiecare data am dat-o pe gluma, si i-am zis ca eu am idei putine si fixe , si trebuie sa-mi explice tatica , ca altfel nu tac pana nu inteleg .. cum de vine aia sau ailalta ... eu nu sunt dintre pacientele tinere , si daca nu iasa anul asta iese la anul si tot asa ... in toamna fac 34.. asa ca nici macar timpul nu mai e un aliat
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
felix76 spune:
Fetele, nu va mai stresati atat cu analize pe care le faceti sau nu. Tutu are politica lui proprie de obtinere a unei sarcini.
Daca va monitorizeaza si ovulati inseamna ca probleme hormonale importante nu sunt. Poate o eventuala probleme de progesteron pe care oricum, dupa ovulatie o suplimenteaza cu utrogestan. Nu-i asa ca v-a dat la cele la care a certificat ovulatia echografic, sa va puneti utrogestan?
Daca exista ovulatie atunci investigheaza alte cauze: sotul si starea trompelor. Daca si astea sunt in regula atunci va proceda la stimulare si inseminare. Daca nu sunt in regula, trompele le desfunda daca e posibil iar sotului ii da sa ia tratament (tribulus, zinc si altele).
Daca vreti sa faceti analize parazitologice Tutu nu va opreste deci faceti-le ca sa fiti sigure. Daca nu se poate nici asa Tutu recomanda FIV+ICSI (unde e cazul). Fiecare pacienta e un caz unic dar tre sa avem rabdare. Sunt unele dintre noi care incearca de ani buni (eu, personal, incerc de 3 ani dar doar de cateva luni sunt pacienta lui Tutu), acum ce mai conteaza cateva luni de monitorizari....
Eu am incredere in Tutu si in politica lui de a face bebei si sper sa ma ajute cat mai curand sa imi indeplinesc visul!
Va pupicesc si fiti optimiste ca stie el ce face!
Felix
ralu_t spune:
fetelor, desi nu ma cunoasteti, eu va citesc din umbra, ca o fosta aspiranta optimista ce am fost.
am intrat sa va spun sa nu va fie frica sa cereti analizele de rigoare inainte de monitorizari. eu le-am cerut si mi le-a dat intr-un mod foarte firesc, s-a si uitat peste ele la prima monitorizare sa vada daca sunt ok sau nu. deci nu se va supara ca le cereti. e vb de analizele de secretie vaginala, papanicolau, infectioase-toxo, rubella, etc, si cele de hepatita. pt chlamidia ureaplasma si micoplasma trebuie sa le cereti special la centrul unde mergeti sa vi se recolteze.
inteleg ca cele hormonale nu se dau inainte de monitorizare fiindca monitorizarea in sine e un fel de test, daca ovulezi, cand ovulezi, daca se sparg singuri foliculii. pana nu vede dr. ce si cum nu va trimite la analize.
sper ca v-am fost de folos
succes
a venit toamna...cu un bebe albastrutudor!!!
27+
drumul lui bebe
poze
georgia_c spune:
ralu_t, din amintirile mele tu ai avut o "surpriza" cu o analiza in tipul sarcinii ..sau gresesc ?
hai sa va dau un exemplu ... hipotiroidismul , pe care multe femei il au inainte de sarcina , este ffff pe scurt , si in termeni ingineresti, deficit de hormoni tiroidieni , la mama ... daca nici macar pentru mama nu "ajung" acesti hormoni , e greu de crezut ca vor "aproviziona" fatul ...care tot f pe scurt , se poate naste cu anumite probleme ... cine este interesat ( ca simplu exemplu ii dau un link pe privat) .. si atunci , daca stiu , sau mai corect spus nu stiu ce il poate afecta pe bb , si chiar si pe mine , prefer , sa fiu informata , sa fiu ca o ciocanitoare ...pentru ca s-ar putea sa nu am sansa sa raman de multe ori insarcinata ..... si atunci cand raman trebui sa fie "optim" atat cat se poate
Albert Einstein
georgia_c spune:
aaa.. si ca o completare ... am deplina incredere in dr t , insa am aceasta meteahna , sunt f curioasa ....
Albert Einstein
lilica75 spune:
buna
ma puteti invata si pe mine ce inseamna pm si cum il activez?
sint noua pe forum (va citesc de 3 ani dar nu am scris decit acum)
si nu prea stiu multe
maria mi-ar place f mult sa vb despre problemele noatre....
Doamne ajuta tuturor!
anaconda2 spune:
quote:
Originally posted by magdita
Anaconda, a cata zi de la IA esti? Cred ca a cam trecut o saptamana, nu? Doamne ajuta sa fie cu ochisori !
magdita
Au trecut fix 7 zile de la cea dea doua inseminare ! Pana acum nu m-a durut deloc burta , in zona ovarelor , insa astazi am o jena continua... Nu vreau sa ma gandesc c-ar putea fi de la nidare....Ar fi prea frumos ca sa fie si adevarat ! Plus de asta , sanii ii am sensibili si mai plini , dar probabil ca e de la utrogestan , ca asa am patit de fiecare data cand am fost sub tratament. In orice caz , daca nu raman nici acum , mi-a zis Tutu ca in martie , imediat dupa cm , imi face si histeroscopie, sa vada starea uterului ! (Desi putea s-o faca odata cu laparo...) . Si daca nici dupa histero nu raman , a mai spus ca in luna mai sa ma pregatesc de FIV ! Nu stiu ce sa zic , dar ma gandesc ca mai sunt poate si alte cai de investigat sau analize mai amanuntite de facut , pana sa ajung la FIV . Voi ce ziceti ?
felix76 spune:
Georgia, si eu am multe curiozitati dar Dr. nostru e foarte ocupat si nu stiu daca are timp de fiecare data sa ni le satisfaca pe toate. Eu ma duc, de obicei, cu lista de intrebari, asa ca sa nu uit ceva. Si, pana acum, mi-a raspuns la toate, cu rabdare, cu o singura exceptie: cand eram foarte, foarte multe la el cabinet, la usa!
Analize nu mi-a dat nici mie sa fac! Nici macar sotul sa isi faca spermograma! Mi-a spus ca intai sa vada daca ovulez si apoi urmeaza sa il investigheze pe el! Dar eu l-am pus din proprie initiativa sa o faca descoperind ca este oligo si asteno si l-am pus pe naturiste!! Nu am vrut sa astept inca trei luni de monitorizare si bine am facut!
Chiar si dupa laparo nu mi-a indicat sa fac ceva analize! Mi-a zis doar sa il sun in prima zi de ciclu ca sa incepem stimularile pt inseminare.
Daca nu iti da Tutu sa faci analize, ii poti cere Dr. de familie sa ti le indice. Eu cred ca e ok si asa!
Felix