Copii de 1995-1998 (15)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Isabela ,considerati-va fericiti ca duamna ii pregateste pentru concursuri la clasa .La noi ,doamna ,desi clasa e foarte buna ,nu se implica mai deloc .Probabil ca si asta e motivul pentru care am fost mai caustica deunazi . Lucreaza la nivel de intretinere si asta in conditiile in care s-a degrevat deja programa .Cine doreste concurs , il priveste ,sa faca bine sa presteze parintii acasa .De parca pe mine ma reprezinta acolo nu scoala .Ce sa zic am ales-o pan -am cules-o! Cat despre concursuri lucrurile eu le vad cam asa :daca e sa-l impingi de la spate n-are rost pentru ca in mod sigur faci mai mult rau decat bine.Eu pe Tibi il las la concursuri fiindca doresc sa-i vad nivelul real si nu doar comparativ cu cei din clasa ,ca el sa se poata evalua in mod corect,pleiada de Fb de la clasa neinsemnand intotdeauna copil de exceptie dupa cum bine cred ca stim. Acum ,in legature cu corectitudinea concursurilor ,e de discutat .De ex intr-a doua mergea la Winners .Cand au debutat concursurile Winners era atat de usor incat luau suta de puncte o sumedenie .Cand au vazut cate premii au de dat au inceput apoi sa dea niste subiecte care depaseau cu mult programa .Asa ca la Winners am zis pas .O alta chestiune in legatura cu corectitudinea ar fi asistenta care nu se prea respecta si unele in dorinta de a vedea clasa cat mai sus le spun din raspunsuri ..........Singura mea problema atunci cand sunt de acord sa mearga este sa ma uit pe net ,ca la noi doamna nu prea catadicseste ,sa fie intr-un interval rezonabil ,cat sa nu se aglomereze .Cum el oricum se pregateste si lucreaza in mod constant ,le luam ca pe niste verificari .Daca apar si "rezultate" cu atat mai bine .Si in general ,au fost .Asta il face sa aiba mai multa incredere in el si vin si ca o incununare a muncii...

Alma ,felicitari Dianei ,vezi daca am tinut pumnii ...(dai de baut).Da' ce prompti au fost cu rezultatele...

mQQm ,initial si eu ma gandisem la aia ,da apoi mi-am zis ca baiatul nu vorbeste romaneste si m-am gandit la ceva care sa rimeze cu jaw

Anca ,week-end-ul asta m-am uitat putin pe postarile voastre mai vechi ,mai pe diagonala , mai printre randuri...Oricum ,ai un stil ,m-am cocosat literalmente de ras ...Cand ajungi la 9 iti dau un pont scrie tabla inmultirii(cu 9) si trece zecile sub zeci si unitatile sub unitati la rezultate .SI-o sa vezi un pattern ,ai zecile de la 1-8 si unitatile de la 9-1 descrescator.Un alt pattern ai si la tabla inm.cu 8 .Te las sa-l descoperi singura...

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de TIBI-MARES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

SANCA, cum gasesti tu metode sa-ti gratulezi copiii cu inghetata!Gaselnita cu Elliot-meditator sa stii ca o folosesc si eu, ca sa ma scap... Si cu premiul, asta cam asa e, daca simt ca pierd teren, parca in loc sa se ridice, mai mult se afunda. Si iti amintesti cat de suparata ai fost ca nu i-ai serbat ziua!

Ei, si-acum sa-ti ridic moralul, Sanca.
Pe langa inceputul frumos de semestru, cu destui de 10 (unul la mate de ex.), iata ca vine And. cu-o lucrarica la fizica notata cu 5.85 si pe care mai si scrie "Insuficient pt. tine!"...M-a anuntat de ieri, scaparea lui e ca in general notele au fost mici si oricum, ce rost are sa mai tun?...Am semnat si eu de luare la cunostinta si am adaugat "Aveti dreptate d-na profesoara!" Sunt pozitiva, nu?

Mai, am zis sa scriu putin, dar referitor la ce-a zis MQQM, super-tare faza cu profesorul de sorginte latina!!!
May, si eu i-am pus uneori pe copii sa scrie de "n" ori ca nu mai fac un anumit lucru, nu mai tin minte ce... Iar altadata, le-am zis sa nu-mi mai spuna mama, sa-mi spuna "d-na G>>>". Va dati seama ce jale a fost!

Ana68, am un sot caruia ii place sa mearga la cumparaturi.Se duce si singur. Poate ca el mai are putin si cumpara pt. toti.
Dar de obicei, pt. ob. de imbracaminte/incaltaminte mergem impreuna.

Katy, si aici cursurile de pictura/design si ce-o mai fi sunt piperate la pret si am zis sa mai vedem. Chiar nu stiu cum am sa abordez problema: scoala asta sau liceu de arte? Pt. ca mi-am pus probl. si daca e numai un hobby? Ramane un hobby si ce va face mai departe?

SANCA, tu ai zis de Tonitza. M-am interesat, dar nu la sursa direct, ci pe net. Ce-am citit pe niste forumuri, mi s-a cam incretit parul. Am niste pers. apropiate cu care am sa discut. Cand i-am zis Anei ca acolo se invata 2 zile si 3 se lucreaza in atelier, i-au sclipit ochii.
Azi i-am dat ultimatum sa termine peisajul, a pictat cerul, a mai adaugat si-un arici si un card de pasari si gata. Ar mai trebui niste raze din semicercul galben (soarele), dar cum cerul era proaspat pictat cu bleu, mi-a explicat ca daca picta cu galben, ieseau razele verzi. (Dar eu mai stiu ca ea se grabea sa dea fuga afara.)

Andra, suferi de mania curateniei, sigur...

Iza, frumosi ghioceii! Bafta la concursuri!
Uite, si Ana mi-a facut o asa declaratie minunata, cum ca fost f bn ca am lucrat cu ea atunci cand am stat acasa, ca a inteles si ea mai bn, ca a luat la olimpiada la romana si ca acum participa si ea mai mult in discutii la scoala.
Cat face sa capeti incredere in tine! M-am bucurat ff mult, am imbratisat-o si i-am zis ca mi-a facut cea mai mare bucurie si ca ea a reusit lucrul asta si ma bucur muuult pt. ea etc...Era fericita de-a dreptul si se bucura ca m-a facut fericita! (Eu care sunt tunete si fulgere, dar am copiat modelul cuiva din familie si numai "citaniile" din psihologie/pedagogie ma aduc la ordine.)

Fl-Power, bafta la sah si concursuri! Si noi i-am dus pe "pui" la sah o vreme. La And. in cls. incepusera sa joace sah fiindca ii "ispitise" el.

MikkiDOI, MARTISHOARE DE LA NOI!

In asteptarea martisorului, stiu ca si copiii lucreaza la scoala ceva special pt. mame. Mi-am dat seama intamplator cand avea Ana nevoie de ceva. Dar n-a suflat o vorbulitza.

Pe toate> Miki, ALMA, Gaby-K....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns agho spune:

ALMA, felicitari Dianei pt. reusita de la olimpiada! Bravoo ei! Am uitat sa-ti spun, ma bucur pt. ea, dar si pt. tine. Are cine sa-tia duca bucurii. Iar de nota de la religie, bn ca a stiut Diana, restul, lasa-le in voia lui D-D...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Hmmm, agho numai pe mine nu m-a pupat...
Iar eu tocmai ce am intrat sa o incurajez cu artele plastice. Matusa mea a terminat la Cluj, e drept ca de multa vreme, e deja pensionara. Ea n-a avut sange de artist in ea ca sa zic asa, nu i-a placut niciodata sa-si vanda "operele" astfel ca ele stau si impodobesc cativa pereti(pe vremuri ne pictase toti peretii din casa, cu tempera-la noi in camera a tronat cativa ani buni Alba ca Zapada si cei 7 pitici, apoi un peisaj frumos, iar la ai mei in camera tot ceva peisaje sau lucarari abstracte), ne pictase geamurile de la bai in ulei(tot ceva abstract), sculpturi de ale ei(de pe vremea studentiei, ca apoi nu s-a mai ocupat, a treminat sectia sculptura) impodobesc casa nasei mele si acum sunt si la mama acasa, pentru ca matusa mea sta cu mama. De cand o stiu, ea ne cosea la toata partea feminina a familiei haine, e foarte priceputa la orice si are masina de cusut, tricoteaza superb, face niste modele exceptionale(aici am incercat si eu sa o "copiez" si am reusit, cand eram studenta mi-am facut cateva pulovere cu model pe care toata lumea le admira, numai ca nu mai am timp acum), cu fetele in vacanta lucra mereu pictura, modelaj in plastilina si origami-dupa care e innebunita. Mie imi placea sa se ocupe de fete, ea e singura din familie cu partea artistica(mama e pe langa total-e sora ei) si imi amintesc cu placere cand venea in vacante la noi, pe vremea cand eram eu copil cat de mult imi placea sa pictam cu ea, mereu ne aducea acuarele tempera de la Fondul Plastic si profu' de desen era uimit ce acuarele aveam eu la scoala, pictam destul de frumos(urmare a lectiilor ei) si mereu aveam desene expuse pe peretii scolii, eram tare mandra. Uite ca micul artist din mine s-a indreptat modest catre alta parte artistica, fotografia.
Am spus povestea asta luuuunga ca sa-ti dau de inteles ca partea asta cu "arta" are multe domenii, poate sa-i placa designul-vestimentar sau de interior, arhitectura...desi matusa mea mereu spune ca nici una nu e ca si arta "pura" cum ii place ei sa spuna.
Ea a fost o viata intreaga profesoara de desen si arte-dupa revolutie a predat si istoria artei, a fost ceea ce i-a placut cel mai mult, dar stiu ca a facut totul cu mare pasiune, desi nu asta si-a dorit. Dar mereu a zis ca pentru ea arta nu e sursa de bani, nici macar nu cosea haine pentru bani, o facea pentru noi si pentru cateva prietene bune-pe gratis-si atat. Nici lectii pentru copiii care doreau sa intre la Arte nu a dat, desi a fost solicitata mereu...ei asta e ea. Insa sunt sigura ca daca Ana e atat de pasionata, merita sa o indrepti catre asta, va vedea ea mai tarziu spre ce anume, ce ii va placea mai mult si ce va dori sa faca, important e sa ii cultivi pasiunea. Poate in alta parte daca la acel club nu i-a placut. Ai sa vezi tu mai tarziu daca merita Liceul de Arte, cred ca depinde mult de domeniul spre care va dori sa se indrepte...

Ok, m-am intins poate prea mult, imi cer scuze daca am deviat de la copii, dar imi place sa cred ca aici putem sa spunem povesti si povesti, nu-i asa?

Va pup, am sa revin maine cu nominalizarile, fug sa o spal pe Silvia ca se apropie ora de nani...

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Buna ziua la toata lumea!
Voi chiar v-ati pus pe scris, numai tin inte mare lucru, offf neuronul asta al meu, a adormit iar.

Ana68, sa stii ca si eu ma chinui cu hainele si mia ales cu incaltamintea la andrei. Are un picior cam mic pentru barbati si mare pentru copii, adidasi i-am luat de la femeie, dar a durat pana l-am convins, ca nu vroia. Parca scrie pe ei ca sunt de femei.

Agho, Cu pantalonii e mare problema, el e maruntel, si vrea numai din aia larguti, drepti sa nu vada, arata de parca i-ar veni mari, off, asta e moda. In ceea ce priveste lasatul singur pe strazi, ai dreptate, in Buc nu prea e indicat. Cand vad seara ce fauna se aduna pe la blocuri, parca nu imi vine s ail as sa umble la film sau in parc singur.

Isabela, la noi in scoala se practic aintr-o veselie meditatia particulara cu Doamna. Isi alege ea un copil mai slabutz la invatatura si o mamica mai slaba de inger si incepe sa o bombardeze cu mesaje de geul: copilul dv nnu prea face fatza, nu vreti s ail ajut eu la lectii?

Alma, felicitari pentru Diana! E o fata desteapta, bravo. Seamana cu mama ei, nu? Cu religia nu ma mai pronunt ca am un mare cui impotriva acestei materii, asa cum e ea conceputa acum. Aia nu e religie, e dogma si canoane, atat. Nu au auzit de alte religii, de capitolele din Biblie, de chestii generale legate de acest subiect. In schimb stie rugaciuni, sa isi faca cruce, de cate ori se merge la biserica, care sunt tainele, etc.

Acum vine 1 Martie, numai mama de baieti sa nu fii, off. Si eu am doi. Maine ma duc sa cumpar 3 kile de martisoare. Adica de ce zic eu ca am doi, ca de fapt am trei acasa, hehe. Sotul are numai ia o pauzari la birou.
Am terminat si inscrierea lui Luca la scoala, deci la toamna am un boboc in casa.
Deocamdata inchei aici , sa nu va fac capul calendar, revin mai incolo, dar nu mai scrieti asa mult ca nu pot sa va urmaresc, hehe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Salutare...am avut ceva treaba,iar acuma stau si uploades la greu poze si filmulete....o sa le pun sa vedeti,unele in text,altele in semnatura,daca aveti timp si va intereseaza...
Poze :

Ziua lui Alex,

Tendinte in coafura si moda in 2008 ,

La patinoar

si filmuletele la semnatura...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5382628" target="_blank">La patinoar 1
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5382729" target="_blank">La patinoar 2
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5382852" target="_blank">Alex la patinoar
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5383002" target="_blank">Luana la patinoar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Ana, foarte frumoase poze, sa-ti traiasca flacaul si domnisoara. Auzi, el nu are probleme cu ochelarii? Nu rad colegii de el? Al meu parca se jeneaza cu ei, desi nu e un handicap ce naiba. Nu stiu cum sa-i scot asta din cap.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Miki,nu are probleme...din contra,e tare ciufut cu ei pe nas si are grija de ei.La ei in clasa sunt multi copii cu ochelari permanenti de vedere...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana
www.onetruemedia.com/shared?p=5221e4288414e9153dabb2&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">La patinoar 1
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5382729" target="_blank">La patinoar 2
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5382852" target="_blank">Alex la patinoar
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=5383002" target="_blank">Luana la patinoar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Ca bine zici, Mihaela ,cu arta ,uite eu am facut scoala generala la o scoala de arta - Scoala de Muzica si Arte Plastice si-i multumesc mamei si azi(ea se ocupa de educatia noastra) ca desi n-am ajuns vreo mare artista , stiu si acum regulile de baza ,pot sa asortez niste haine atunci cand ma imbrac , stiu ce e aia o perspectiva si multe alte lucruri cu care n-o sa va plictisesc aici...Cel mai rau imi pare ca n-am acordat atentie suficienta orelor de Istoria artelor... Eram totusi niste copii , iar cartile alea erau atat de mari ...dar atat de interesante...Si ,clar ,si-a pus amprenta asupra vietii mele ulterioare...Asa ca Agho ,subscriu ,poate ca si fata ta iti va multumi intr-o zi.....Si ,neaparat sa faci poze lucrarii ei .Vrem sa vedem opera...Succes! Eu , una , m-am consolat ,Tibi are dou maini stangi ,asta in conditiile in care e dreptaci ,n-am nici o sansa sa ma mosteneasca in directia asta ...Nu le poate avea insa pe toate sunt constienta de asta...E stiut ca cei care sunt f buni in toate directiile , nu exceleaza ,de fapt ,in nimic

Miki ,prezent! mama de baiat , anul asta ,cu martisoarele am scapat usor .Spre norocul meu aveam niste chestii dragute ,aduse de la Viena in iarna , c-asa fac eu gandesc in perspectiva , si ce bine-mi prind acum ca nu mai stau sa iau la colindat magazinele in pana de idei ...Ca le-am tot luat clamite ,brizbrizele de pus in par ...Asa ca acum am luat doar snururi si niste felicitari micute si dragute sa-si scrie fii-miu mesajele .Sper sa aiba inspiratie
De colindat magazinele ,insa tot n-am scapat . E ziua unei domnisoare ,colega de clasa ,febletea lui declarata si impartasita la un momendat ...Acum insa don'sorul a lasat-o mai moale ca ,cica , de cand e vedeta (ea) cam are fitze ...Si el ...nu le prea gusta ... problematici existentiale ...ce mai...

Anca ,da ce e mama la voi triunghiul Bermudelor ? Cand hainele necalcate ,acuma cartea .Ia vezi nu s-o fi dus dupa aia a lu' mQQm si-o gasiti plouata bine prin curte ...

Ati avut ceva treaba ,Ana ,da nu te-am prea vazut in actiune

V-am pupat ,ca vorba lunga mai sunt

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de TIBI-MARES

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Ana, wow ce-a crescut Luana!!! Nu-mi vine sa cred. Si e frumusica foc. Ce mai, mi-a curs bleascu pe monitor aici cu "tortura" ta, noroc ca nu eram la birou.

Sanca, te-am intrebat si anu' trecut, cred. Oricum, pe cineva am intrebat atata stiu, nah. Baga o adresa la mine si-ti trimit martisor, asa mi-ar placea...

flower-powerpuff, eu si plozii mei suntem exact aia: "E stiut ca cei care sunt f buni in toate directiile , nu exceleaza ,de fapt ,in nimic", confuzie totala si constanta la noi

alma, multe felicitari Dianei pt olimpiada! Frumos!

Eu am asa un deja-vu cu mesajul asta, ca am inceput sa scriu aseara mesajul, dar a trebuit sa plec si l-am sters. Acu' ma tot gandesc... baba proasta ce ma aflu, ce ma tot repet ca doar v-am scris ieri, da' dup-aia imi amintesc pt o secunda ca l-am sters. Degeaba ca dupa un minut iar tresar si tot asa. V-am scris asta nu ca e info importanta, da' invat eu mai usor cand scriu si sa-mi intre mai bine la tratacutza...

Ieri s-au dat premiile pt science-fair. M-a sunat bebea in pauza gatuita de emotie sa-mi spuna ca al ei, fasolitul, a primit premiul 3 la categoria respectiva. Mare fericire, mare! Discutie la masa aseara... Mama: veeezi, celelalte 2 proiecte au fost mai bune ca al tau... Asa mi-am amintit intr-o secunda de ce sunt eu un suflet chinuit uneori. Nu m-am putut abtine si am adaugat: veeezi al tau a fost mai bun decat al altor multi... Dedelina a zambit cu subanteles, ceva de genul, nu-ti bate capul. Pe cuvant daca n-are mai multa minte ca mine (uneori :D).

La noi a mai nins un picutz ieri, asa m-am saturat, iarna a devenit o stare de fapt. Nici macar nu mai cred ca poate fi si altfel!

Va pupez!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput