Parinti de copii cu SD (10)
Raspunsuri - Pagina 10
paula2003 spune:
Felicitari Felis.
Noi avem -7.5 dar crestem treptat. Acum avem doar -4.5. Are 2 mm dintisorul cel nou, se ved zimtisorii....
Ce faci cu un psiholog asa de des? Eu nu am fost cu Alexa de 2 ani la un psiho. Nici nu mai merg.
In rest suntem bine.
Va pupam si asteptam vesti de la voi.
Vali ce mai faci? Ce face printul? Cristina ce mai faci?
paula2003 spune:
Imi cer scuze daca ma repet. Eu am luat cu greu o decizie in gasirea unui job. Am stat si am cantarit bine. Ori bani ori libertate de a fi alaturi de copii. Este nevoie si de bani, dar ce ma fac cand ii dau unei bone sa stea cu cei mici si de aici si urmarile......si raman si fara bani!!!!!
Cred ca am facut bine. Nu sunt implinita... dar am fost nevoita sa aleg.
Important este ca stau cu cei mici peste 5 ore pe zi, ca-i vad cum cresc si cat de fericiti sunt.
FELIS spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paula2003 Felicitari Felis. Noi avem -7.5 dar crestem treptat. Acum avem doar -4.5. Are 2 mm dintisorul cel nou, se ved zimtisorii.... Ce faci cu un psiholog asa de des? Eu nu am fost cu Alexa de 2 ani la un psiho. Nici nu mai merg. |
PAULA... sincer... f bine nu stiu nici eu ce fac ei... Taica-su stie.. DIn ce mi-a povestit ii aduce diverse jucarii si se joaca impreuna ... Vine cu 2 sacose f mari de jucarii... El are o jucarie preferata: un cerc care se face din imbinari... si cd a venit odata nu il avea, deci drept recompensa l-a lasat pe el sa isi ia din sacose jucariile preferate..., pt ca... cica nu ii lasa aceasta libertate... La un moment dat era la TV o emisiune -am dat intamplator eu peste ea.. si vorbea despre niste activitati noi aparute, in care parintii de copii in jur de 2 ani -fara probleme de sanatate sau neurologice- erau invatzati sa comunice cu copii prin semne si prin cantece... Totul era cantat: 'buna, sunt maria' de ex iti trebuia ceva timp sa zici chestia asta -pe melodie- si era si gesticulat... Nu mi s-a parut cine stie ce... dar ma uitam de curiozitate, si tocmai atunci intra sotul si imi zice 'uite asa face si doamna cu Mihai' In fine... De fiecare data ii lasa alta jucarie cu care sa se joace pana data urmatoare cd vine ea...
Felis si Mihai-Cristian (06.12.04)
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
FELIS spune:
Citat: |
citat din mesajul lui paula2003 Imi cer scuze daca ma repet. Eu am luat cu greu o decizie in gasirea unui job. Am stat si am cantarit bine. Ori bani ori libertate de a fi alaturi de copii. Este nevoie si de bani, dar ce ma fac cand ii dau unei bone sa stea cu cei mici si de aici si urmarile......si raman si fara bani!!!!! Cred ca am facut bine. Nu sunt implinita... dar am fost nevoita sa aleg. Important este ca stau cu cei mici peste 5 ore pe zi, ca-i vad cum cresc si cat de fericiti sunt. |
Cat despre job... si la noi este o problema asemanatoare... si noi a trebuit sa alegem... Sotul sta cu Mihai-toata ziua... altcineva nu are cine... si cd ii vad cat de bine se inteleg, cum rad ei impreuna in hohote... ma topesc...
pozele noastre,
"Caracterul fara inteligentza poate mult, dar inteligentza fara caracter nu valoreaza nimic" Cicero
FELIS spune:
PAULA... tu ce fel de ochelari i-ai luat Alexandrei?... Eu de 4 zile umblu si nu gasesc ceva care sa i se potriveasca... I-ai luat cu arc dupa ureche?... A vrut sa ii tina?... Cum i-a acceptat?
De unde i-ai cumparat? CAt de des i-ai schimbat ochelarii pana acum?
pozele noastre,
FELIS spune:
Cu sau fara ochelari...
Sanatate la toti copilasii...
pozele noastre,
paula2003 spune:
Prima oara am luat #355;eapa si am facut la Ofta-Pro ochelarii unde sunt de 3 ori preturile fata de piata. Am schimbat multe forme, modele si acum de 2 luni m-am stabilit la unii cu BILA si din TITAN facu#355;i.
Prima oara mi-a spus mirata OAU...................."ce bine vad..."
Ii cere singura, nu am avut probleme, nu i-am luat dupa ureche... ci clasici. Problema este ca sunt din palstic "sticla" si se zgarie foarte urat. Deci, daca nu-i mai poate rupe lunar sau de mai multe ori pe luna, ii zgarie si tot ii schimb. De regula ii fac 2 perechi odata.
Reteta o iau de la OFTA-PRO si ochelarii ii fac oriunde imi convine mie. Cel mai important este sa ai dioptria stabilita corect. Acum trebuie sa-i schimb si dioptriile(cam la 4-6 luni).Imi dau seama ca nu mai vede dupa pozitia cu care priveste prin ochelari sau distanta fata de TV, obiecte, .....
Dintre toate perechile avute acestia sunt cei mai buni, sunt flexibili, nu se rup si bratele sunt pe bila. Pretul este intre 80-120 rama si lentila intre 40-70 roni in functie de ce vrei sa-i pui(sunt si mai scumpe in functie de grosimea lentilei) si montajul intre 15-20 roni. Lentilele simple sunt 40 dar cu antireflex pt. TV, calculator si ....dai maxim 70. Lentilele heleomatice sunt peste 200 roni. Nu este cazul ca ii schimbi prea des si nu sunt bani.
Cam in jur de 200 roni te ajunge o pereche. Daca costa mai mult, este o #355;eapa.
mamiCamelia spune:
Buna fetelor.
Va rog, daca e cineva din Bucuresti,puteti sa-mi recomandati vreun centru specializat pe terapia copilului cu SD? Ma intereseaza pt un bebe de 6 luni. Prietena mea urmeaza s-o boteze. Fetita e abandonata de parinti ( detaliile nici nu-si mai au rostul) si va fi crescuta de matusa ei. Vrem s-o ajutam dar nu stim de unde sa incepem. Stiu ca Protectia copilului o va indruma spre un centru din sector cand ii vor depune dosarul de handicap dar cred ca un centru specializat pe Sdr. Down ar ajuta-o mai mult. Pana una alta va face kineto cu mine ca e nitel in urma la achizitiile motrice. Eu abia m-am stabilit in bucuresti si nu stiu ce alte sfaturi sa le dau. Ei m-au intrebat, eu va intreb pe voi ca zau, nu stiu cum merg lucrurile pe aici.
Multumesc mult.
paula2003 spune:
Am atasat in albumul de poze, cateva momente surprinse cu aparatul foto. Daca doriti si va face palcere sa le vedeti, sunteti invitatii mei.
Azi Alexa face 5 ani, avem deja cateva poze, dar vor mai veni. O tinem intr-o petrecere..........
La multi ani!
FELIS spune:
ALEXA...
Sanatate multa, fericire si cat mai multe realizari!!!!
Petrecere frumoasa Paula si distractie placuta...
pozele noastre,