Fara TV inainte de 3 ani
Raspunsuri - Pagina 6
Tonnia spune:
Nu, nu ti se adresa, acum mi-am adus aminte ca ne-am mai intalnit la o discutie despre grupa pregatitoare.
Nu, doar ma gandeam ca e probabil ca mai incolo sa nu vorbesc chiar non stop urmarind desene. Pentru ca multi cred ca a lasa la TV copiii inseamna a-i neglija or la noi nu e asa pana una alta. Dar ramane de vazut.
Nu am inteles ce ai vrut sa spui cu ultima fraza. Adica, e rau de tot ca ne uitam la desene uneori sau ca le comentez?
In fine, nu conteaza.
try spune:
quote:
Originally posted by corinadana
Toate astea le poate invata din carti! ajuta mai mult intelectul, parerea mea.
Si ptr cei mici sunt asa niste carti adorabile.
Don't throw with stones if you live in a glass house.
corina mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
Eu n-am nimic cu ideea ca tv-ul trebuie limitat la copii ca altfe lajung sa stea nemiscati ore intregi. Dar ce rau paote sa-i faca dom'le sa vada vioara la tv si ce avantaj extraordinar e ca o vede in carti si nu la tv?
Hai sa nu cadem in panta ailalta cand tv. nu e bun de nimic. Faptu lca sunt familiii care au decis sa desfiinteze tv-ul sau aproape nu-l folosesc deloc e doar alegerea lor si nu vad nimic nebun sau anormal in treaba asta, dar ca vioara e mai frumoasa-n carte decat la tv...
Ca doar la tv o vede in dimanica, ce naiba rau poate sa-i faca.
Ideea cu limitarea tv-ului are la baza ideea de a nu lasa sa se formezeo dependinta, ideea de a incuraja activitatile fizice, dinamice si mai putin cele de tip static si pasiv cum e privitul la tv. Dar putin tv n-a stricat si nu va strica nimanui. Nu privitul putin la tv. ne prosteste, sa fim seriosi! Acu' nici vioara aia amarata vazuta intr-o emisiune absolut educativa nu mai e buna. Tot vioara din carte e mai cu motz. Prea se cade dintr-o extrema-n alta.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III
try spune:
quote:
Si,crede-ma,i-a prins tare bine:este creativa,dezinvolta in conversatii,fara probleme de dictie(la gradi,la teatru,e cea mai tare la dictie) si i s-a dezvoltat mult memoria auditiva,adica prinde din zbor si este cea pusa de educatoare sa repete prima cantecelul sau poezia nou invatata.In plus,s-a creat apropierea puternica,nu dependenta,dintre parinti si copil.
Hai sa nu atribuim unui ritual de culcare toate laudele unei intregi educatii. Copilul tau e creativ, dezinvolt in conversatii, fara probleme de dictie, cu memorie auditiva etc. nu pt ca-i citesti povesti seara, sau mai bine spus nu in totalitate pt ca-i citesti povesti seara. E vorba de o intreaga educatie aici si nu mai putin adevarat si de o inzestrare genetica poate.
Eu am fost inhibata si fara incredere in sine nu pt ca m-a lasat mama sa ma uit mult la tv, ci pt ca asa a fost ea si a reusit sa-mi imprime si mie aceleasi tare, asta a fost puterea exemplului pt mine, bine-nteles fara voia ei saraca. Copiii cei mai adesea sunt agresivi pt ca asta e modelul care le este oferit in familie. Acuma nu zic ca nu-s o gramada de emisiuni aberante la care n-are ce cauta un copil, dar din punctul meu de vedere tv imi este o foarte buna sursa de informare. Sunt un fan al emisiunilor de tip documentar de orice natura: medicala, anatomie, sociala, culturala, istorica, stiintifica etc. O singura emisiune despre corpul uman vazuta acolo echivaleaza cu pasaje intregi din cateva carti bune pe domeniu, doar ca ala de la tv a stiut ce sa selecteze si cum sa imi prezinte treaba respectiva. Nu-mi mai permit luxul sa citesc carti... asta e, nu am timpul necesar sa mai fac asta, poate dupa ce-or face baietii mei 15 ani si-oi ajunge sa lucrez part-time sa mai am timpul ala liber. Ce sa mai zic de literatura pura... a ajuns istorie pt mine deja acest capitol.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I, www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank"> II si III