Fara TV inainte de 3 ani

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns susur spune:

quote:
Originally posted by Amethyst

susur, cu ce strica faptul ca nu se va uita la tv pana la 2 sau 3 ani?

Nu strica cu nimic, nici n-am zis ca strica Noi ne-am uitat ieri la "Alice in tara minunilor" de ce sa fie copiii privati de asa ceva?E buna si cartea dar e muta ,sunetul conteaza mult la astia mici.Nu sunt de acord ca tv-ul provoaca agresivitate ci programele de tv ,ce agresivitate sa provoace in copilul meu de 2 ani o fetita care alearga dupa un iepure cu ceas .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

alt subiect despre tv? imi dau si eu cu parerea

cred ca a mai zis cineva si vreau sa intaresc. si eu sunt impotriva exagerarilor de orice fel - fara tv deloc sau tv si'n sculare si'n culcare. dar stiu familii fara tv si asa mi se pare ok. daca tot esti impotriva il elimini si gata. mi se pare artificial sa il ai si sa faci dificultati in a te uita cumva la tv da sa nu lasi copilul.

am zis si la celalalt subiect, in Belgia nu exista limita inferioara de varsta ci numai limita de timp. se recomanda 1/2h pe zi, cu un maxim-maxim de 1 ora.
pe fi-mea juma de ora seara la tv o relaxeaza si nu mai plange la baie si ne putem intelege cu ea (are 2 ani)
si ca desene mie imi place Dora (nu stiu daca e gramatical corect ce am scris ) - a invatat o gramada de cuvinte in olandeza de acolo.

editez ca am si eu o intrebare, poate cam offtopic - astia de pe aici de unde stau eu nu prea isi pun atatea probleme (si nu ma refer numai la televizor aici). nu am auzit pe nimeni care sa baneze televizoru odata existent in casa si pe nimeni care sa caute studii pe diverse teme. si in alte tari e la fel, sau am nimerit eu intr-o tara de "inconstienti"? astia-s tare degajati, ma credeti ca nu au auzit de parabeni?? si am verificat, sunt prezenti si pe cele mai fitoase cosmetice de bebe.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns susur spune:

Mai ales daca articolele resepctive sunt in engleza si scrise de americani parca-s si mai smechere ,ia sa le punem in aplicare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
Originally posted by susur
E buna si cartea dar e muta ,sunetul conteaza mult la astia mici.

Adica ii pui cartea in mana si gata?Ca daca ii citesti se cheama ca operatiunea nu mai e muta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

susur, pai tu ziceai ca nu-s bune extremele (fapt ce il aprob in general dar sunt si exceptii) cu tv-ul si as fi vrut sa stiu ce nu e bun in faptul ca fetita mea se va uita la tv dupa 3 ani. Nu va avea tot timpul dupa? De ce sa ma grabesc?
Si te rog, chestia asta cu studiile, ca-s facute de americani si de asta ne luam dupa ele, o simt ca pe jignire la inteligenta si interesul meu fata de binele copilului. Astfel de insinuari nu-si au rostul. Studiul putea fi facut in Zimbabwe, putin ma intereseaza provenienta.

alra eu treaba asta zau ca n-o pricep. Nu sunt alte lucruri de care sa-mi pese si care sa ma intereseze mai mult decat cresterea copilului meu si mi se pare absolut natural sa ma informez cu privire la cat mai multe lucruri, interesandu-ma in egala masura ce mananca, ce contin produsele cosmetice pe care le folosim pentru ea, la ce priveste, cum se joaca, unde va merge cand eu nu voi mai sta acasa cu ea si multe altele. Spunem ca vrem ce e mai bun pentru copilul nostru, ca el e prioritatea noastra dar dam cu buna stiinta la o parte informarea, studiile (da, alea americane ca-s cele mai multe) si interesul? Si nu inteleg nici interesul manifestat unilateral, cu ce se-mbraca copilul si in ce tara-l trimitem vara asta in timp ce el mananca dulciuri la greu, nu se poate concentra la activitati pentru varsta lui in timp ce sta ore-n sir la calculator.

loryi1974 ma bucur c-ai spus-o tu. Si povestile pot fi citite foarte interesant pentru cei mici, cu intonatie si chiar pe roluri daca e si-un tata sau altcineva disponibil.

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

ametyst, frumos in teorie, greu in practica.

Poate tu sau sotul aveti timp zilnic sa cititi povesti, dar in conditiile in care eu ajung pe la 21.30 seara acasa, pup copiii si nu stiu cum sa le dau laptele mai repede, sa-i "bag la spalat" si sa-i "parchez" (reusesc pana la 22.30) sa mai stau sa le citesc cu intonatie ceva. Lor le-ar placea si mie la fel...dar ne-ar apuca miezul noptii si la 7.30 se trezesc sa plece la gradi... Asa ca in timpul saptamanii ramne povestea spusa de televizor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

nu e usor de dat un raspuns pro sau contra]
la noi Baby Tv si-a intrat in drepturi cam in jurul varstei de doi ani si la noi a fost de bun augur
la implinirea varstei de 3 ani fetita vorbea engleza perfect,canta si mima toate melodiile care se succedeau pe canalul respectiv si m-a uimit chiar si pe mine cand au inceput constructiile in zona -aratand spre noile minunatii ca asta e o remorchiera si celalalta mixer de nisip si altele ...
iar acum se simte mare pentru baby Tv dar in schimb urmareste cu mare drag Smile Tv (mentionez ca ambele canale sunt pentru copii si ultraeducative)
normal ca la televizor nu sta activ mai mult sa zicem de o ora -dar pasiv chiar 2-3 ore caci intre timp mai facem puzzle,imbracam papusi etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

anya deocamdata la noi se citesc doar scurte versuri din carticele bebelusesti fiindca fetita mea are doar 9 luni :) si eu inca stau acasa cu ea.
Sotul meu vine relativ devreme acasa si petrecem mult timp toti 3. Si eu vreau sa imi schimb activitatea (pentru ca inainte de nastere ajungeam amandoi f tarziu acasa) pentru ca sa pot petrece timpul pe care il consider suficient cu copilul atunci cand va veni momentul sa ne 'despartim' pe parcursul zilei.
Eu inteleg ca nu e posibil peste tot, dar in mare masura depinde de noi sa facem ajustarile necesare.
Ceea ce ma deranjeaza putin e ca cei din jur, care din anumite motive nu aproba stilul nostru, simt neaparat nevoia sa ne faca sa ne simtim ridicoli ca suntem asa diferiti. Eu ma straduiesc sa invat sa nu-mi pese

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Eu am o parere buna despre TV, haha! Selectand programele bineinteles. La noi s-au dovedit desenele foarte bune, in plus eu sunt epuizata dupa o vizionare pt ca vorbesc tot timpul, explic, deci nu-i parchez acolo, cel mult mai trag o fuga scurta de 1-2 minute, vorbesc pt 2 copii: unul e la faza de intrebari non stop, celalat e la identificari, sunt stoarsa dupa un desen. de abia pe la a 4-a vizionare a aceluiasi desen nu mai au nevoie de mine dar cam tot atunci le dispare si interesul. Si o luam de la capat.
Si nu vad incompatibilitatea cu cartile!
Cred ca ideea e sa nu-ti lasi copilul uitandu-se in gol la TV iar daca faci asta sa nu uiti de el pe acolo...Ma refer la cei mici, cei de 5 ani presupun ca n-au nevoie de atatea explicatii.
Si sa fie masura!

Si nu vad nimic condamnabil ca unii dintre noi se folosesc de TV ca sa faca altceva 30 minute, toata lumea stie ce haos se produce cand se strng toti acasa si trebuie facute 50 de lucruri si nu ai o bona sau o bunica sa stea cu copiii un pic. Daca ei stau sa faca puzzle la ora aia e si mai bine, daca desenele sunt solutia...asta e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malla spune:

nici noi nu avem televizor, l-am vandut, insa nu ii ducem lipsa si nu simtim deloc prost ca nu il avem in casa... Avem un calculator si ne mai uitam la desene in timpul liber, insa toata familia. In rest, eu butonez pe aici numai cand doarme piticul, ca il face varza daca il lasa sa se apropie:)

Andrei si Adriana

Mergi la inceput