dezamagirea in cuplu
Raspunsuri - Pagina 2
ernestine spune:
CU mari interventii am gasit pe cineva sa supravegheze fetita pe petioada in care va fii plecat Eu nu mai renunt la tot ce mi doresc de dragul lui.Nu merita.
anaisanais spune:
ernestine,
imi pare rau ca treci prin astfel de momente! Totusi, decizia de a te desparti de cineva este un lucru foarte serios, iti schimba viata in totalitate( nu stiu daca intotdeauna in bine, dar asta este din alt topic!). Din ce-am citit, eu cred ca voi, de fapt, nu va vorbiti, adica nici tu nu prea ii spui ce simti, si nici el nu prea rosteste ce vrea...exact cum scria si allesia, esti sigura ca a inteles ce simti tu? Sau, sa intreb altfel, de la inceput a fost asa relatia, unul sa faca si celalalt sa taca? Caci daca da, atunci chiar este o problema: nu va intelege prea usor de ce se schimba regulile ''jocului''. Daca nu, atunci poate ar fi bine sa vedeti amindoi unde s-a rupt ''filmul'' si poate sa si ''lipiti''ruptura. In orice caz, eu cred ca merita sa incerci sa analizezi numai daca simti ca el este barbatul alaturi de care vrei sa fii si peste 20 de ani, daca nu.....
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by ernestine
AM PRINTAT ACESTE RINDURI SI I LE AM LASAT sa le citeasca dimineata.Reactia lui a fost urmatoarea:m a trezit la 6 dim. olingind si spunindu mi ca nu mai pleaca nicaieri pentru ca nu vrea sa ne piarda.Nici acum el nu a inteles ca nu plecarea in sine ci hotarirea pe care a luat o de unul singut este problema.Am ajuns la concluzia ca nu ma cunoaste si nu pentru ca nu am vorbit ci pentru ca ma trateaza cu superficialitate.Nu analizeaza totul atit de profund ca si mine.Sa fie indiferenta, superficialitate sau obisnuinta de a trece usor peste orice problema a mea?
Reactia lui ma face sa ma gandesc tot la superficialitate ( asta daca intradevar comunicati si va spuneti claaaar unu altuia ceea ce aveti de zis ..si cand zic TOT ..zic TOT nu jumatati de masura ) ..si atunci ai 2 situatii
1. ori esti genul de femeie de fier care se descurca ,iar el stie asta si se gandeste " e lasa ca se descurca ea , de ce sa imi mai bat si eu capu' cu astea " ...iar in cazul asta ar trebui sa mai lasi din garda si sa ii dai tu sarcini clare daca el nu e in stare sa le ia ..spre ex fa-i program de casa .."azi ai de dus gunoiu, de iesit afara cu copilu , de prestat ptr doamna ta ;) ( glumesc sper sa nu te superi ) "
2. ori nu te impui in de ajuns in fata lui spre ex tu ii comunici " iubitule te rog iesi cu copilu afara 20 de min" si el zice da si dupa 5 min zice "gata ,am plecat sa ma intalnesc cu baietii , numai am timp de copil ..maine " ...si tu te superi si el bufneste ..si iete problema ...iar in cazul asta tre sa pui mai mult piciorul in prag si sa il implici in activitatile tale ..spre ex " ok iesi cu baietii ,dar dupa ce stai 20 de min cu copilu'afara, acum nu maine " sau "ia si copilul cu tine " ( a doua oara te asigur ca va duce intai copilul afara si apoi se va duce la baieti )
Nu renunta la ceea ce iti doresti si la ceea ce ai/aveti in plan ..incearcati doar sa gasisti calea de mijloc ..compromisul sa vina din partea amandoua nu numai a unuia singur si in cantitati mai mult sau mai putin egale ...eu sunt sigura ca daca el va realiza mereu ( nu numai ocazional ) ceea ce simti si gandesti cu siguranta se va schimba ..se va maturiza si va veni momentul in care il vei simtii cu adevarat jumatatea ta .
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
O parte din mine
ernestine spune:
O parte din probleme incep sa se rezolve;sotul meu a plecat in italia, eu ma pregtesc sa plec la slujba, copilul e la mama,dar problema de fond ramine.Asa cum a spus alessia,sunt cu siguranta genul de femeie care trece prin zid cind are o problema si de aceea sotul meu sta mult prea linistit in ceea ce ma priveste.Nu intelege ca si eu am nevoie de sustinere si intelegere.Considera ca orice problema ivita e ca si rezolvata,dar nu se gindeste ca de fapt sunt problemele noastre.De cele mai multe ori si in ceea ce l priveste ma pune sa iau decizii dar se intimpla citeodata,ca acum,din lipsa de raspundere sa hotareasca singur fara sa se gindeasca la consecinte.Ia fost mai usor sa nu spuna nu in fata unor persoane straine decit sa refuze oferta intr un mod politicos.Eu stiu ca se gindeste la bunastarea familiei,dar consider ca nu trebuie sa lasi impresia ca esti foarte disponibil,mai ales cind esti la inceput.Oricum,daca am fii discutat probabil ca si eu as fii ajuns la concluzia ca este necesar sa plece,insa el m apus in fata faptului implinit desii stia ca ma voi supara foarte tare.Mai cred ca totul in viata se plateste si de aceea trebuie sa fii mai atent la ceea ce faci.Va sarut si astept sa mi povestiti si voi framintarile voastre
redi spune:
[quote]Originally posted by ernestine
problema de fond ramine.
Asa cum a spus alessia,sunt cu siguranta genul de femeie care trece prin zid cind are o problema si de aceea sotul meu sta mult prea linistit in ceea ce ma priveste.
Aceeasi situatie este in cuplul meu ,iar eu ma dau de pereti fara sa gasesc solutia potrivita.
Nu e comunicarea , nu e compatibilitatea, nu e incapatanarea, nu e amanta, nu e soacra , nu stiu ce e , dar problema ramane .
adi_dalma spune:
Problema este ca nu avem acel 'quality time' cu care eram obisnuite... nu suntem pe primul plan cum eram ca logodnici ,,,, cupilul e primul plan... treburile ce le avem de facut... jobul ,,,,problemele de sanatate,
Sincer eu nu cred in intelegerea perfecta sau in comunicarea absoluta.Totul e timingul....
Mai e si faptul ca noi vrem sa fim curtate, cucerite,rasfatate dar suntem puternice si independente...
Pt ei e f greu sa fie barbati, nu?
Eu nu as da cu pietre in sotul tau ernestine ... Sincer el vede doar lucrurile altfel...si da i putin timp!
Oare crezi ca ii convine sa plece la Cuka Macaii in Italia, la munca??? Sa stea departe de tine si de copil??? Dumnezeule mare....si pt el e chin dar trebuie sa faca ceva sa ti demonstreze ca si el POATE...
Incearca sa i dai circumstante atenuante.
Casnicia ta e importanta nu orgoliul tau sau al lui....