Fibrom uterin (20 )
Raspunsuri - Pagina 9
Ninia81 spune:
Hristos a inviat!
http://dw.daisypath.com/sj4jp2.png
http://tt.lilypie.com/Blzop2.png
Lacrima...ea nu este decat o expresie a prea-plinului pe care il simti in acel moment. Lacrima nu este o necesitate, e o declaratie.
arinna spune:
Adevarat a inviat !, Ninia
Cu se simt fetele dupa sarbatori?
Eu am fost azi la clinica de fertilizare, pentru partea teoretica.Pare destul de complicat, cu injectii pe care trebuie sa le fac acasa singura, stimulare cu nu stiu ce medicament-asta stiam, vizita la clinica/spital de 3 ori pe saptamana, scos sange, eco vaginal/transvaginal, monitorizare, inseminare. Cica daca dupa 2 incercari nu reuseste dupa aia e cam pierdere de timp/bani.Mai ales cu varsta, fibroamele etc.O tot dadea cu varsta iar, ca fiecare luna conteaza, ca ovulele nu mai sunt tinere.De fibroame nu am aflat nimic, poate la multele eco pe care va urma sa le fac o sa aflu.Ma intreb daca din cauza lor se vor vedea ovarele ca in tara nu reuseau intotdeauna. Sange peste sange scos, de cate ori ajung la un medic dau 4-6 recipiente de sange.Azi la fel, ne-au dat de facut grupa sanguina ,mie si sotului, cred ca si Rh(sper) , HIV si mie in plus rubella care insemna un anumit tip de rubeola pe care daca o are o femeie insarcinata copilul va avea malformatii grave(am vazut pe net ca nu-mi explica nimeni acolo ce analize mi-au dat si la ce sunt bune dar m-am uitat la tirmitere si am retinut asta).
Mi s-a mai spus ca sansele prin FIV nu sunt cu mult mai mari decta cele prin inseminare uterina.Sau poate numai in cazul meu, ca oricum sunt mici.
Acum astept ciclul si in ziua in care apare serios trebuie sa sun pt indicatii si pasii care urmeaza.Am un teanc de hartii de studiat cu sotul,cu ce va urma dar ne mai spune si cand e momentul, pas cu pas.
Cica sa iau acid folic.
AD_b sper ca nu te-am speriat cu ce am spus despre embolizare, daca n-ar durea in jumatate de ora uiti de ea. Ce sa mai zicem, si nasterea doare, nici cezariana nu e de dorit ,cam trebuie sa trecem prin toate . Eu am avut niste emotii la laparo si al histerosaloingografie de era sa mor si nua fost asa rau cum auzisem pe forumuri, am zis a ma informez dar nu ma mai sperii ca nu am facut decat sa ma stresez.La embolizare m-am dus ca o floare, as fi preferat sa stiu dinainte cam ce va urma.
Ce mai faci, esti decisa sau deja ai facut-o?
Nico, Slimatei, Kiki, Carm3n
teonikol spune:
Celor care au spus "Hristos a inviat", sa le dam si raspunsul, "Adevarat ca a inviat!"
Tanaion, Kiki-cri,Bluel, va multumesc pentru incurajari!
Nicoleta sau ar trebui sa spun, Irina, mi-a placut jurnalul de bord din fiecare dimineata!
Arinna, parca simt o unda de speranta in vorbele tale si asta ma bucura mult. Ca sa iti raspund la intrebare, fibromul meu de 5-8 cm, s-a retras dupa sase saptamani de la pierderea sarcinii, ramanand de aprox 4 cm. Apoi m-am operat histeroscopic si ca sa nu fie riscant pentru uter a scos doar o parte din el ramanand, la vreo doua luni dupa operatie de 1/2 cm. Dar asta a fost aproape acu un an si nu am mai facut controale de atunci pentru ca am mai avut si alte probleme de sanatate si am fost si foarte ocupata. Asa ca nu mai stiu cat e acu dar asa cum am zis, simptomele nu imi plac.
Va doresc, ne doresc, un an plin de bebei sanatosi!
carm3n spune:
Arinna,
De fapt tie si la alte fete care mi-au raspuns la intrebari la sfarsitul lui 2005 trebuie sa va multumesc pentru ca ati scris aici si am putut afla atat de multe despre embolizare. De atata vreme ai rabdare si iti faci timp sa raspunzi fiecareia in parte desi ai problemele tale; chiar daca nu am mai scris in ultima vreme mai citesc atunci cand am timp si nu pot decat sa sper ca alte fete cu probleme vor citi si vor alege calea cea mai buna.
Probabil ca am sa incep si eu sa citesc topicul despre FIV poate ma va ajuta la ceva.
Iti tin pumnii si sper sa te vad curand la
kiki_cri spune:
Salut fetelor!!! Am revenit si eu dupa scurta "vacanta" de 1 mai. Cum mai sunteti? Eu pot sa zic ca sunt bine...si am avut cateva zile bune in care fiind in sanul familiei am uitat de problemele mele, dar asta m-a facut sa vad incaodata ce mult conteaza FAMILIA.
Arinna esti foarte curajoasa si increzatoare. Ma bucur mult pentru tine sa stii ca asta conteaza mult...daca tu crezi cu siguranta se va intampla ceva bun! Ne rugam cu toate pentru tine, meriti sa fi fericita!Abia asteptam detalii despre cum a decurs totul!
Teonikol, Laura, Carm3n si restul fetelor va doresc la toate multa sanatate si va pup.
KIKI
nicooleta27 spune:
Buna fetelor, scuzati-ma ca am lasat mesajul asa neterminat dar Irina vrea si ea la calculator si cel mai mult ii place sa apese tasta "ESC".
Cum ati sarbatorit Sfintele Sarbatori Pascale?
Noi,,,incepem iar jurnalul Irinei. Din prima zi de paste am inceput sa mergem "de a busilea" si ,,,atat mi-a fost,,,,o las in sufragerie o gasesc in bucatarie sau in dormitor,,,si uite asa incepe fugareala. Am un pechinez de 4 ani si tupa tupa dupa coada lui, saraca catelusa nu stie unde sa se mai ascunda. O las in pat dormind si bun bazata caci Irina doarme o gasesc jos, coboara si fata mai repde numai ca nu asa cum mi-am dorit eu ci "direct in cap".. Dimineata mai nou "tup"la marginea patului, ce sa-mi mai arda fetelor de lenevit ca sar din pat ,,,mamaaaa.De o saptamana nu ma mai trezeste asa des, papa seara laptikul si pe la 3 dim dar doarme toata noaptea.
De la 1 mai sunt la un regim drastik de slabire, fac putin foamea ca sa scap de kg acumulate ca de,,,vine vara si nu vreau sa-mi atarne "ciuncile".
ARINNA fii optimista si o sa vezi ca vei reusi.
BLUEL tu ce faci? Misca bb? Cum te simti?
TEONIKOL sper ca jurnalul Irinei sa va mai ridice moralul la toate. Ma pun in locul vostru, imi imaginez cat de greu va este dar,,Dumnezeu e mare.
SLIMATEI hai la intrecere cu kg ? Vii?
Fetelor mai stiti ceva de VIOLETAN?
Va pupik
nicooleta27 spune:
Buna fetelor, scuzati-ma ca am lasat mesajul asa neterminat dar Irina vrea si ea la calculator si cel mai mult ii place sa apese tasta "ESC".
Cum ati sarbatorit Sfintele Sarbatori Pascale?
Noi,,,incepem iar jurnalul Irinei. Din prima zi de paste am inceput sa mergem "de a busilea" si ,,,atat mi-a fost,,,,o las in sufragerie o gasesc in bucatarie sau in dormitor,,,si uite asa incepe fugareala. Am un pechinez de 4 ani si tupa tupa dupa coada lui, saraca catelusa nu stie unde sa se mai ascunda. O las in pat dormind si bun bazata caci Irina doarme o gasesc jos, coboara si fata mai repde numai ca nu asa cum mi-am dorit eu ci "direct in cap".. Dimineata mai nou "tup"la marginea patului, ce sa-mi mai arda fetelor de lenevit ca sar din pat ,,,mamaaaa.De o saptamana nu ma mai trezeste asa des, papa seara laptikul si pe la 3 dim dar doarme toata noaptea.
De la 1 mai sunt la un regim drastik de slabire, fac putin foamea ca sa scap de kg acumulate ca de,,,vine vara si nu vreau sa-mi atarne "ciuncile".
ARINNA fii optimista si o sa vezi ca vei reusi.
BLUEL tu ce faci? Misca bb? Cum te simti?
TEONIKOL sper ca jurnalul Irinei sa va mai ridice moralul la toate. Ma pun in locul vostru, imi imaginez cat de greu va este dar,,Dumnezeu e mare.
SLIMATEI hai la intrecere cu kg ? Vii?
Fetelor mai stiti ceva de VIOLETAN?
Va pupik
Bluel spune:
V-am scris aseara, dar am pierdut mesajul, asa se intampla cand te ''loghezi'' dupa ce ai scris mesajul . Asa ca iata-ma din nou aici sa va spun si eu CHRISTOS A INVIAT! si ca ma bucur ca sinteti iarasi pe baricade, Arinna cu primii pasi concreti catre un bb (de data asta miros eu a bb ), Nicoleta cu jurnalul Irinei, care ne face pofta de viata si celelalte fete cu noi vesti.
Noi avem aproape 24 de saptamani, crestem, avem cam 700 gr, un nasuc in vant, dam din maini si picioare si sintem cumintei in general. Numai azi am speriat-o pe mami, care era cat pe ce sa lesine, noroc ca nu de tot . Asa ca m-am dus de urgenta la dr. si maine fac niste analize de sange, se pare ca am tensiunea mica (oricum in sarcina am 10 cu 6, probabil mi-a scazut sub) si niste caderi de Mg si Ca, sa vedem ce spun rezultatele analizelor si ce vom lua in continuare (Ca nu avem voie ca avortam). Fibroamele sint bine mersi acolo (pardon, cica in sarcina se cheama leiomioame!!!), chiar au mai crescut, acum uterul arata ca un balonas inconjurat de borduri de fibroame, ma gandesc cum si unde o sa taie dr, ca jos nu poate, la stanga nu poate, la dreapta nu, nici sus ....dar la cati bani dau, trebuie sa-l pun si pe nenea doctoru'la treaba. Eu imi doream o super cezariana, mica, finuta si jos jos, ca sa ma mai pot duce si eu la plaja in bikini, eu fiind o mare amatoare de mare, ocean, etc .
Cam astea sint vestile despre mine, va astept si pe voi si pana atunci va pup pe toate toate
tlaura spune:
Hristos a Inviat!
Am trecut sa va salut si sa va doresc multa, multa sanatate!
Nu stiu daca v-am spus, in urma unei echografii intravaginale, mi s-a descoperit un polip in uter. Se pare ca asta e motivul sangerarilor mele. Oricum, nu am mai sangerat, dar urmeaza sa merg dupa ciclu sa mai fac o echo. daca chestia aia nu s-a resorbit v-a trebui sa ma chiureteze.
Fetelor, va pup pe toate si sa ne auzim cu bine!
Arinna, kiki, micha, si restul fetelor de aici, un de la mine!
Acum nu prea am timp, dar am sa revin!
Tanaion spune:
Buna fetelor dragi,
Mi-am facut din nou ecografie transvaginala la alta ecografista, cica foarte bune si doctorita si aparatul si surpriza...Aveam doar un fibrom cu diametrul de 35 mm. Mi-a zis ca e subseros si ca cu aceste fibroame subseroase nu ramai mai greu insarcinata. La mine e mai complicat ca se pare ca pe langa alte probleme de sanatate mai am si un chist endometriozic, dar macar sa stiti ca astea subseroase se pare ca nu sunt atat de rele.
Pe de alta parte, ce vroiam sa va zic e sa faceti mai multe ecografii intravaginale ca sa va convingeti de cate fibroame aveti si de dimensiunile lor. Mie initial mi-au gasit 4 noduli fibromatosi si acum se pare ca de fapt am numai unul.
Va doresc multa sanatate!
Tana