Fibrom uterin (20 )

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Kiki, multumesc pentru raspuns si incurajare!
Da, am auzit despre embolizare, din pacate e o procedura foarte noua la noi in tara, iar in acest moment se efectueaza numai la Municipal. Acum am sa merg la doctor aici, sa vad ce imi spun ei, si in functie de asta am sa iau o decizie. Asa este, eu am un copilas, ceea ce iti doresc din suflet si tie!
Revin dupa ce ma intorc de la medic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Laura multa bafta la doctor!!! O sa ma gandesc la tine sa fie bine...Abia astept sa vi cu vesti bune.
Pt toate fetele...nu ati mai scris demult...sper sa mai veniti si voi cu vesti bune de data asta.
Va pupa kiki.

Multa sanatate la toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara spune:

Buna seara tuturor fetelor!
Ultima oara am intrat pe acest forum in octombrie si intrebam cum este tratamentul cu Diphereline - urma sa fac acest tratament intre 4 si 6 luni. Multumesc celor care m-au incurajat atunci! Am facut insa doar 2 injectii deoarece tratamentul in cazul meu s-a dovedit inoportun.
Deoarece am gasit foarte greu acest medicament - cu mare dificultate prima fiola, am facut comanda pentru inca 5 fiole (la farmacie mi-au spus ca se aduc doar la comanda, fiind un pret destul de ridicat). Pe scurt, am ramas cu inca 3 fiole neutilizate pentru care am si bonul de la farmacie, insa nu am reusit sa le returnez. Deoarece suma este considerabila, doream sa intreb pe forum - DACA CINEVA ARE NEVOIE DE TRATAMENT CU DIPHERELINE 3,75MG AM 3 FIOLE CU BON. Imi cer scuze ca apelez la asemenea modalitate, dar am avut o suferinta (10 fibroame! intai erau 4, apoi au numarat 6 si in final s-au dovedit a fi 10) si am cheltuit o multime de bani (unii aiurea), mai am inca cheltuieli, sper sa ma intelegeti... Si pur si simplu nu am ce sa fac cu aceste fiole. Va multumesc si daca va intereseaza imi puteti trimite mesaj la mioara_borcoman@yahoo.com
PS. felicitari Bluel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinna spune:

Buna fetelor

Imi pare rau ca am absentat dar am trecut si prin laparo si histeroscopie de curand, am un an ceva de speriat.

Teonikol,inca nu stiu daca ma accepta sau nu, am dat testele, au fost multe, foarte grele si urmeaza sa-mi comnice daca ma accepta sau nu...
Am suportat bine anestezia generala, nu greata, nu interzis apa dupa, nu clisma inainte, puteam sa fiu si in timpul CM, a fost OK, am deja o saptamana (maine), gaurile sunt 3, doua sub buric si una mai jos. Am fost foarte obosita zile la rand si in general probleme minore, sper sa fie bine cu cicatrizarea inciziilor. Din pacate a tine pe jar cu rezultatul, abia luni merg sa-l aflu.Oricum sunt cea mai fibromatoasa dintre voi cred ,numai sa nu apara si altceva in plus.Imi va spune si daca am vreo sansa de bb si ce e cu uterul- dupa HSG a zis ca e ciudat si ca trebuie sa -l vada mai bine prin laparo si histeroscopie.Iar stau cu emotii.

Kiki, bine ai venit - ma bucur ca sunt sperante pentru bebelus chiar si inainte de embolizare.

Lauradragutza de tine,stai linistita , poate nici nu e fibrom, abia astept sa ne dai vesti.Eu ma chinui de vreo 10 ani cu ele, am facut si embolizare,m-am opus histerectomiei-cat ma puteam tine pe picioare si situatia nu era chiar f rea am zis sa-mi mai dau o sansa dar de prin noiembrie anul trecut iar am probleme, ciclu f abundent, pete maronii intre perioade , chiar pete de sange uneori.Iti dai seama, aproape zilnic...iar la ciclu, nu mai zic, doua zile sunt chiauna.
Poate ametesti pentru ca te-ai anemiat din cauza CM abundent? Sau te stresezi la gandul fibroamelor...Stai linistita ca majoritatea femeilor au cate un fibrom ...Important este sa nu creeze probleme prea mari.Multe sunt asimptomatice.

Mioara, incerca si la fetele de la endometrioza, nu stiu unde poti gasi topicul dar exista, auzisem ca se trateaza cu Diphereline- daca nu ma insel.

Sper sa ma pun pe picioare curad si sa umblu la pagina, imi pare rau ca inca nu am reusit sa o actualizez, am fost foarte prinsa si acum e prima zi cand stau mai mult la PC

Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bluel spune:

Arinna, multumim pentru noul capitol, sa fie unul primavaratic, plin de sanatate si de noi !
Asteptam rezultate bune si la examenele pe care le-ai sustinut si la interventia cu gaurele

Bun venit si fetelor noi, Kiki si tlaura, sa fie optimiste si sa stea cat mai putin la "fibromatoase". Eu de cand sint isarcinata am si uitat ca am la purtator mai multe fibroame, la al doilea control, cele doua mai mari trecusera de 5,5 cm, but who cares? , bb sa fie sanatos. Apropo, maine merg sa vedem si ce are intre picioare si sa-l masuram mai bine, ca am ajuns la 18 saptamani deja, nici nu imi vine sa cred ce repede trece timpul! Mai ieri, adica acum un an ma dadeam cu capul de pereti ca si Kiki si ma gandeam ce sa mai fac (ca de la 25 de ani ma chinuiam cu monstrii astia), am decis sa incerc si Diphe care n-a fost decat apa de ploaie in cazul meu si dupa am zis ca o sa incerc sa ma las in voia Domnului si poate imi da un bb, la numai cateva luni dupa revenirea cm-ului uite ca s-a intamplat, de Craciun am aflat ca eram deja insarcinata! Asa ca Kiki, nu iti mai face griji, ai si recomandarea medicului, daca iti doresti copii, da-i bataie cu ...eu m-am trezit destul de tarziu ca vreau copii, abia la 34 de ani

Mioara, multumesc pentru felicitari, numai bine si tie!
(Si eu cred ca tot 10 fibroame am, dar cine le mai inumara?)

Teonikol, Nicoleta

Happyface & company, voi ce mai zicieti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryd spune:

Buna fetelor!
Stiu ca nu am mai trecut de mult pe aici, dar m-am tot gandit la voi sa va scriu, asa ca "am trecut"pe la voi...
Am vesti: am botezat-o pe fetita pe 15 martie, cu o zi inainte de ziua mea, asa ca un cadaou pe care l-am facut pentru mine...
Andreea-Delia este acum mare,are 5 luni.
O sa va trimit o fotografie cu "Andreiuta-pisicuta", cum ai spune mami ei.

va pup si va urez succes in drumul vostru, sper din tot sufletul sa va gasiti si voi linistea dupa atata "alergatura"...

Maryd si Andreiuta-pisicuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Hey fetelor bine ati revenit!!!
Ma bucur sa aud atata optimism..e f bine venita o "injectie" cu optimist.
Arinna, sper ca totul va fi bine...Doamne ajuta...si sa te faci bine cate de repede sa ne poti zice ca mai e o sansa pt bebe, te pup si te imbratisez.
Bluel, ma bucur f tare pt tine ca esti , imi vine sa te ating pe burtica sa se prinda si de mine. Ma bucur ca esti f fericita si optimista...imi dai si mie multa incredere, si cred ca si la restul fetelor care mai spera inca...sa fie bine...si sa vi cu vesti noi...adica ce ai baietel sau fetita. Te pup si pe tine si mersi de incurajari.
Maryd, felicitari pentru botez si pentru pisicuta ta, si...LA MULTI ANI! cu intarziere.
La toate fetele Sanatate si multi pupici ...
Sper sa vina vreme mai buna ca eu m-am saturat de frigul asta. Voi nu?
KIKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micha spune:

Am intrat si eu sa va salut si sa va mai dau vesti despre mine.Deci cum va spuneam aveam un nodul fibromatos si o mastoza care ma innebuneste fizic dar mai ales psihic,sunt in timpul tratamentului cu Danazol(100 mg pe zi).
In urma acestui tratament am constatat ca fluxul menstrual s-a redus progresiv de la un ciclu la altul ajungand la un moment dat la usoare pete rosistice.De altfel am inteles ca Danazolul luat in anumite doze suprima menstruatia,dar cum eu iau numai 100 mg pe zi practic doar a redus-o.In fine...dupa trei luni de tratament am mers la control si SURPRIZA:Nodulul a disparut,de altfel nu se mai evidentiaza nici ecografic.Nu va spun cat de fericita am fost.
Totusi am intrebat ce se va intampla la intreruperea tratamentului si dr. a fost sincer si mi-a spus ca este posibil sa reapara dar nu imediat dar exista sansa sa fi scapat de tot,si chiar si asa ,am mai castigat timp nu mai trebuie sa ma operez,sangerarile intre menstruatii nu mai sunt.
Buuuuuuuuuuun,un timp dupa acest control am fost foarte fericita,chiar si durerile la sani disparusera,am renuntat sa mai gandesc negativ,nu-mi mai puneam problema histerectomiei totale cum va amintiti,chiar incepusem sa sper ca poate,poate mai am sanse sa raman insarcinata dupa ce termin cu Danazolul.
Toata aceasta fericire pana sambata trecuta 21 martie cand am primit o veste foarte proasta care m-a socat (probleme personale),am facut o criza de .....nu stiu cum sa o descriu ...depresie ,plins,izolare de restul lumii chiar si de familie,disperare,spaima ,frica, nu vad o iesire din situatie etc.Chiar in acea zi m-am trezit ca m-a venit ciclul(normal din punct de vedere cantitativ de data aceasta),desi eram abia in ziua 20,iar durerile de sani au reinceput si sunt suparatoare,iar acele chisturi mamare parca sunt mai palpabile.Sunt stoarsa de puteri ,gandurile negre au revenit,parca ma misc in reluare,parca tot ce fac nu are un sfarsit.
Oricum,se pare ca este o strinsa legatura intre starea psihica si afectiunile noastre.Oare este posibil sa se fi refacut si nodulul fibromatos?????????Acum iar incep sa ma gandesc la histerectomie.
Dupa acest ciclu voi merge din nou la control sa vedem ce s-a mai intamplat.Stiu veti spune sa gandesc pozitiv...ei bine NU POT acum ,sunt coplesita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara spune:

Arinna - Multumesc pentru idee, am postat si fetelor cu endometrioza, poate reusesc sa "marit" fiolele" alea. Iti doresc insanatosire grabnica!
Daca cunoasteti voi pe cineva interesat (gen matusa, verisoara, cumnata etc - Doamne fereste!) va rog sa ma contactati pe mail, multumesc.
Bluel - sincer ma bucur pentru tine si ma tot gandesc la "invitatia" pe care mi-o faceai in octombrie "join the club" atunci am dat curs invitatiei si acum sper sa fie in continuare valabila eu accept cu placere!
A fost o perioada teribila din octombrie pana acum, multumesc Lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa trec cu bine! Au fost momente cand nu mai vedem lumina si credeam ca nu mai scap, deznadejde si furie, au trecut dar experientele "luptelor" cu doctorii si asistentele sunt de neuitat!

Micha - nu dispera! starea ta psihica este datorata hormonilor, ale caror nivele mai mult ca sigur a fost afectat de medicament. Probabil ca problema personala care te-a afectat a fost distorsionata in acea criza fara sa constientizezi, poate in alte conditii, fara influenta medicamentului, ai fi reactionat altfel. Te inteleg deoarece am trecut si eu prin asa ceva. In plus, starea psihica iti influenteaza boala - mie toata lumea imi spunea: "Gandeste pozitiv!" Ei bine, gandeste-te ca iti faci rau singura atunci cand plangi si ai ganduri negre - incearca sa iti stapanesti disperarea si fa-ti un plan, de exemplu cauta si citeste pe internet efectele ce pot fi date de medicament, suna si intreaba medicul tau despre starea ta actuala, eventual daca nu esti multumita cauta si mergi la alt medic - pentru un singur nodul fibromatos nu trebuie histerectomie totala!!! Stai linistita in privinta asta, stiu ce spun si fetele de aici iti pot confirma si ele. Nu stagna in starea asta daca vezi ca ai rezultate proaste, nu te lasa macelarita degeaba, lupta cu toata puterea. Multa sanatate si ai grija de tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanalu spune:

arinna, ce s-a intamplat? E drept ca m lipsit cam mult dar am mai citit si de laparo nu stiam nimic. esti bine? Iti doresc refacere cat mai rapida si asteptam vesti.

maryd, sa-ti traiasca fetita, sa te bucuri de ea , si tie la multi ani (cu intarziere) pentru ziua ta.

micha, sa stii ca si eu am observat ca este o stransa legatura intre starile pe care le traim si ceea ce se intampla in organismul nostru. Am remarcat asta la ultimul cutremur pe care l-am simtit, cred ca sunt 3-4 ani de atunci, m-am speriat si imediat au inceput sa ma doara sanii si ganglionii axilari, o durere puternica care a debutat in acel moment. Desi e teorie, trebuie sa incercam sa ne controlam emotiile.

Sarut toate fetele si le doresc ot ce e mai bun.
Oana

Mergi la inceput