Ati optat pt vreun plan financiar pt copii? Care?
Raspunsuri - Pagina 3
xxxwoman spune:
Da, pai cam de aceeasi parere sunt si eu, de aia si intrebam. Uneori am impresia ca sunt eu neinstruita, nealiniata la noile standarde sau ignoranta. Pur si simplu sunt mai putin deschisa la nou, sau mai sceptica mai ales in ceea ce privese banii mei. Si voiam sa aflu mai multe pareri. Ca poate nu inteleg eu sistemula sa cum mi-as dori....
Cred ca voi lua si eu aceeasi decizie. De ce sa ma simt la fel de nelinistita ca mai e o rata in plus, pe langa cea la casa, masina, si restul cheltuielilor cand pot sa am fraiele in mana? O luna pun 500 de roni si o luna doar 50 daca atata imi permit, plus ca e un ban pe care poti pune mana in caz de orice urgenta (si ma refer aici la urgente, nu mofturi). Las' ca nu suntem noi asa imaturi si inconstienti cum au impresia altii care au postat mai sus, cu trimitere la moderator, ca vezi doamne am lezat eu pe cineva.
Merci pentru opinie....
kariguld spune:
n-ai reusit sa ma lezezi, pur si simplu ma uimeste felul cum pui problema!!! extrem de simplist!
daca tu vrei sa depui banii la banca pentru copil, te opreste cineva? NIMENI!
daca vrei sa faci o renta de studii, cu asigurare de viata, (in caz ca tu patesti ceva, compania preia ratele si palteste in locul tau, DECI, cu tine in viata sau nu, copilu va avea bani pentru facultate, plus suma asigurata in caz de deces, asta presupune renta de studii!)te impiedica cineva? NIMENI!
vroiai doar sa auzi pe cineva care mai face asta?
moderatorul care ti-a inchis subiectul, stie el de ce l-a inchis...
eu nu am nimik cu tine, nici cu nimeni altcineva....e doar o falsa impresie!
Kari
marami spune:
Eu i-am facut piticei la Interamerican pachetul optim.
Normal ca poti economisi bani in folosul copilului si la banca...dar va pune banca banii in locul meu daca ajung invalida sau mor???
Spre deosebire de banca, unde doar economisesti banii si primesti o dobanda anuala, aici economisirea are ca scop acumularea de catre parinti a unei sume de bani care sa fie folosita in interesul copilului. Suma ce poate fi la dispozitia copilului poate fi incasata integral la expirarea contractului, sau sub forma de rente pe o anumita perioada. Am avantajul ca in cazul unei invaliditati sunt scutita de plata primelor, garantarea resurselor financiare necesare familiei in cazul decesului, garantarea compensarii cheltuielilor medicale aparute in cazul in care copilul este spitalizat sau suporta interventii chirurgicale.
mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)
pozne-npoze
marami spune:
Kari...ai fostmai rapida decat mine
mandrutzele mele D(29 sept 91) & D (18 iul 05)
pozne-npoze
xxxwoman spune:
Ok, am inteles cam cum sta treaba...
Off-topic - subiectul a fost inchis pentru ca erau altele deschise pe aceeasi tema (Sincera sa fiu nu am stat sa caut inainte) nu cred ca au fost alte considerente....
Va multumesc oricum, m-ati sprijinit in luarea unei decizii.
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marami Eu i-am facut piticei la Interamerican pachetul optim. Normal ca poti economisi bani in folosul copilului si la banca...dar va pune banca banii in locul meu daca ajung invalida sau mor??? Spre deosebire de banca, unde doar economisesti banii si primesti o dobanda anuala, aici economisirea are ca scop acumularea de catre parinti a unei sume de bani care sa fie folosita in interesul copilului. Suma ce poate fi la dispozitia copilului poate fi incasata integral la expirarea contractului, sau sub forma de rente pe o anumita perioada. Am avantajul ca in cazul unei invaliditati sunt scutita de plata primelor, garantarea resurselor financiare necesare familiei in cazul decesului, garantarea compensarii cheltuielilor medicale aparute in cazul in care copilul este spitalizat sau suporta interventii chirurgicale. |
noi avem la ING, si avem clauza pe contracte, de imblonavire, de invaliditate, iar partea care mie mi-a placut cel mai mult, (si care DA, este reala si se aplica) este ca in cazul in care eu mor, compania preaia contractul.
deci, cum spuneam si in mesajul anterior, cu mine in viata sau fara mine, copilul va avea NISTE bani s-si poata continua viata...
ce am mai vrut sa adaug, anterior, aseara de fapt, anume:
xxxwoman, pentru tine ce-i mai importamt? copilul? sau sa faci rate la banca, pentru masina, casa, etc....? nu sunt ironica, iti spun un adevar! daca, a face o renta copilului tau, ti se pare o greutate, o rata in plus...??!! dar pentru alte lucruri esti gata sa platesti, 30 de ani poate la banca o rata, si suma la finala dubla, chiar mai mult!
daca privesti asa problema, si ti se pare ca acei bani sunt "blocati?" pe 'en ani si nu mai poti umbla la ei? pai asta e si ideea unui astfel de plan, sa nu poti umbla acolo cand ai alte nevoi ne-mofturoase, iar copilul, in acest caz sa ramana descoperit...
depinde de fiecare, ce prioritati are, din ce unghi priveste problema...
si draga mea, nu cred despre tine ca esti imatura sau inconstienta, nu am afirmat nicaieri acest lucru...
nemtii de ex. au economisirea, in orice domeniu, in sange, fac asta pentru copii lor de cand se nasc, iar acestia invata sa economiseasca banii inca din copilarie. am facut si in Germania niste planuri de economisire pentru copii, un fel de cont la banca unde se duc lunar din conturile noastre, o suma pentru ei, jumate investitie, jumate in titluri de stat. pentru asta am fost de vre-o 5 ori la banca, unde ni s-au explicat si para-explicat cum functioneaza lucrurile. am intrebat-o pe doamna aceea, daca nemtii fac asta pentru copii lor, iar doamna ne-a raspuns; "in mod natural, de cand se naste copilul!"
Kari
CristinaT spune:
xxxwoman , te-a convins sa economisesti kariguld astfel??? ca pe mine nu! Eu am facut credit i-am luat copilului o proprietate: vrea o vinde, nu vrea o pastreaza ...
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
xxxwoman spune:
Mai... nu ea, dar discutiile de-aici (inversunate la un moment dat nu stiu de ce...) m-au facut sa iau o decizie...Ca sa nu mai zic ca aseara m-a sunat tipa de la asigurari sa-mi prezinte iar beneficiile, si-a schimbat tonuld e cum i-am zis ca eu prefer sa mai astept ca nu-s convinsa....
Si cica - "Doamna, nu-ntelegeti ideea - economisind asa, indiferent, moarta/coapta copilul dvs. este asigurat!" Pai si moarta si coapta? da-o dracu de treaba :))
kariguld spune:
cristina, eu nu incerc sa conving pe nimeni...nu asta era scopul meu....
si nici nu vreau asta....faceam o diferenta doar...e problema fiecaruia ce face cu banii lui!
xxxwoman, imi cer scuze....
Kari