Torturi si prajituri (6)
Raspunsuri - Pagina 8
Laura Takacs spune:
Buna dimineata duamnelor. Aseara pe la 7 m-a chinuit talentul culinar si am facut tortul cu iaurt si capsuni. Da' io cred ca-mi trebuie cateva lamuriri ("post mortem" ). Plicurile voastre de gelatina (Oetker) cate grame au? Ca ale mele au 7gr, si am pus intai 2 si pe urma am zis sa fiu sigura mai pun unul, deci 3 de toate, si mi-a iesit BETON. Ziceai ca-i piftie. Nu-i bai ca e buna la gust, dar mi-ar fii placut sa arate a crema nu piftie . Buun, apoi cu asamblatul asta, voi ati lasat blatul in forma de tort si ati terminat capodopera asa? Sau pe un platou? Ca dupa ce m-am chinuit cu piftia am realizat ca ar fii fost mai usor daca il lasam in forma de tort, cel putin nu plecau la vale capsunii de deasupra. Acuma creatia cu pricina sta in firgider, copiii asteapta cuminiti sa le dau din ea dupa ce ma intorc de la serviciu.
Lamuriti-ma please cum sa-l fac mai bine data viitoare. Multumesc!
Vero, la multi ani sotului, sanatate si fericire alaturi de familie!
lz_cecilia spune:
Ma scuzati ca indraznesc sa intervin ,dar am citit ca cineva are cartea Wilton in format electronic...ma poate ajuta cineva?Felicitari pentru retete si performante!
ps: Doamna Veronica(Szamcsek) jos palaria,am innebunit vizitandu-va blogul...felicitari...
http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/
valentinag spune:
Laura,plicurile nostre au 10 gr!Eu cand fac torturi in inel le las cel putin cateva ore in frigider dar cel mai bine pana a 2-a zi,apoi le scot si le ornez!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by Laura Takacs
Buna dimineata duamnelor. Aseara pe la 7 m-a chinuit talentul culinar si am facut tortul cu iaurt si capsuni. Da' io cred ca-mi trebuie cateva lamuriri ("post mortem" ). Plicurile voastre de gelatina (Oetker) cate grame au? Ca ale mele au 7gr, si am pus intai 2 si pe urma am zis sa fiu sigura mai pun unul, deci 3 de toate, si mi-a iesit BETON. Ziceai ca-i piftie. Nu-i bai ca e buna la gust, dar mi-ar fii placut sa arate a crema nu piftie . Buun, apoi cu asamblatul asta, voi ati lasat blatul in forma de tort si ati terminat capodopera asa? Sau pe un platou? Ca dupa ce m-am chinuit cu piftia am realizat ca ar fii fost mai usor daca il lasam in forma de tort, cel putin nu plecau la vale capsunii de deasupra. Acuma creatia cu pricina sta in firgider, copiii asteapta cuminiti sa le dau din ea dupa ce ma intorc de la serviciu.
Lamuriti-ma please cum sa-l fac mai bine data viitoare. Multumesc!
Vero, la multi ani sotului, sanatate si fericire alaturi de familie!
Laura, 20 gr. trebuiau. Ai pus cantitatea care trebuie, nu inteleg de ce a iesit beton, mie mi-a iesit exact cum trebuie. La inmuiat se punea gelatina intr-o jumatate de cana apa rece
L-am asamblat in forma detasabila, caci era moale crema cand am pus-o,curgea.
Any questions?
Lyly si Alec 30 mai 2006
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by Hildegard
Briose cu visine:
http://veronicascakes.blogspot.com/
Torturi pentru ziua sotului meu. am sa pun si retetele:
Tort cu ciocolata si visine si
Tort cu foi pandispan si crema de ciocolata:
http://veronicascakes.blogspot.com/BLOGUL MEU
Veronica
si
Stefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
Sa-ti traiasca sotul!
Aaaa, tocmai am cumparat azi niste visine congelate. Acum chiar ca nu mai stiu ce muffins-uri sa fac.
Prajitura aia cu multe seminte se cheama prajitura "nutritiva" si nu "hranitoare" cum am scris mai devreme. Ma gandeam ca poate o s-o cautati pe culinar si n-o gasiti...
Lyly si Alec 30 mai 2006
Laura Takacs spune:
Dragelor, multumesc pt explicatii, io cred ca gelatina asta e diferita de cea de la voi, probabil ca de aceea mi-a iesit altfel. Mai experimentez, cred ca doua plicuri ajung. La gust e mortal (zice fii-meu mai mare), oricum a reusit sa-l taie fara fierastrau , cu cutit normal.
Mey, mi-ati facut o pofta de briose cu visine, ca si lui Lyly, bag de seama. Dar pe aici nu se gasesc, nu sunt la "moda". Doar in luna iunie-iulie pot merge la o ferma (vreo ora de noi) si le culeg. Banuiesc ca cele din visinata nu sunt bune, nu?
LYLY809 spune:
Fetelor, daca vedeti tortul Danezei de pe culinar de caise, zmeura si migdale va imbolnaviti...ma refer la sectiune, nu neaparat la cum este ornat. Ia' sa caut si eu la Kaufland praf de migdale. Martipan ati vazut pe undeva in Bucuresti? Ca nu ma apuc eu sa fac acum...mi-ar trebui juma'de kil de migdale
Hildegard, acum am vazut torturile tale pentru sot, foarte frumos decorate, ca de obicei! Bravo, la cat mai multe torturi frumoase(si gustoase, fireste)!
Lyly si Alec 30 mai 2006
LYLY809 spune:
quote:
Mey, mi-ati facut o pofta de briose cu visine, ca si lui Lyly, bag de seama.
Sunt disperata cu poftele astea, ca nu reusesc sa ma tin de nici o dieta. Nu sunt inca, sunt perfect normala,insa am sanse in ritmul asta sa ajung si asa.
Eu zic ca poti sa folosesti orice fel de fructe uscate la briose!
Lyly si Alec 30 mai 2006
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by lz_cecilia
Ma scuzati ca indraznesc sa intervin ,dar am citit ca cineva are cartea Wilton in format electronic...ma poate ajuta cineva?Felicitari pentru retete si performante!
ps: Doamna Veronica(Szamcsek) jos palaria,am innebunit vizitandu-va blogul...felicitari...
http://s106.photobucket.com/albums/m250/puricoasa/
sigur, insa trebuie sa-ti activezi PM-ul si sa trimiti pe PM o adresa de e-mail; nu e bine sa o postezi intr-un mesaj
Lyly si Alec 30 mai 2006
Laura Takacs spune:
E saptamana intrebarilor la mine . De data asta intreb pt o colega care se duce la o cabana unde trebuie sa hraneasca 50 de persoane, jumate copii si jumate adulti. Mentionez ca au cuptor/aragaz acolo. Asa ca dati va rog niste idei de meniu pt pranz. Io i-am dat deja idea cu pizza rolls, dar ii mai trebuie ceva. Ceva preparat in avans, simplu, ca nu se complica astia pe aici (sunt americani) care poate fii doar incalzit sau eventual copt acolo (ca rolls-urile astea). AStept cu nerabdare sa ma luminati. Va multumesc (si in numele ei- i-am zis ca ma bazez pe forumul meu romanesc).