Torturi si prajituri (6)
Raspunsuri - Pagina 17
Hildegard spune:
Lyly, l-am votat pe Brancusi!
Multumesc de urare!
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 ani)
monica-elizabet spune:
La multi ani! bunicii tale veronica sa fie sanatoasa si tu la fel si sa-i mai faci si de-acum inainte numai bunatati
monica
mami de alex si ruxi
Prajituri si papa bun
Papa de Post
LYLY809 spune:
Din nou praji nutritiva facui, insa cu faina integrala de grau si cu fructoza in loc de zahar. N-am mai omis ingrediente. Sunt obosita taaaare si nu pun poza acum. O pun maine.
Va doresc o seara minunata.
LYLY809 spune:
Hildegard, am editat mesajul de la pagina 13 cu prajitura nutritiva si am adaugat poze. Poti sa o pui la index daca vrei.
anasia spune:
lyly, arata foarte bine prajitura!
anasia si Alessia Anca(14.08.2006)
o sansa pentru Sosonica
Laura Takacs spune:
Am facut tort diplomat in ....hartii de cupcakes (briose cred ca le ziceti voi?), Le-am facut pt gradinita lui praslea, si am pus zahar verde pe frisca pt ca luni e St. Patrick's Day pe aici. Sa fiu in ton cu ei. Nu se poate duce nimic cu nuca, pt ca sunt copii alergici la nuci si altele din neamul nucilor. Asa ca asta a fost cea mai buna alegere.
Hildegard spune:
Tort cu buchet de trandafiri
Ingrediente:
Blat simplu din 6 oua, 6 lg zahar, 6 lg faian, 1 praf copt, 2 linguri ulei.am copt 2 blaturi si apoi le-am taiat in 2 fiecare
Crema:
-1 cutie de finetti
-800 g frisca
Se varsa frisca intr-un bol, apoi se pune ciocolata finetti si se bate cu mixerul pana sta bat, adica foarte tare.
Siropul:
-se caramelizeaza 3 linguri de zahar, se tine pe foc pana se topeste, apoi se adauga 1 cana cu apa. S elasa pe foc pana se topeste zaharul uniform in apa. Se lasa la racit. Cu acest sirop se insiropeaza blaturile.
Asamblare:
-blat insiropat, crema,blat insiropat crema,blat insiropat.
Glazura de ciocolata alba:
Se topesc la microunde 5 cicolati albe cu o cana cu lapte mica 3 minute. Apoi se amesteca bine ca la maioneza, adica repede....pana obtinem ceva omogen. Ciocolata o varsam racita peste tort, deci numai deasupra tortului. Se acopera prima data se pune la rece 30 minute dupa care se mai pune un strat si iarasi se da la rece. Facem asta pentru ca cioclata sa se fixeze mai bine.
Roata tortului o acoperim un un strat de frisca iar apoi decoram cu frisca.
Deasupra am ornat cu flori din pasta de lapte praf
POZE:http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)
LYLY809 spune:
Am facut si eu un tort, blatul este cel de la prajitura ta roz, Hildegard, insa am folosit praf de budinca cu caramel. Am pus pozele aici: http://www.culinar.ro/forum/continut/Retete-in-imagini/18340/Tort-caramel-cu-crema-de-mascarpone/
Evident, am facut si o crema cu mascarpone, stiti slabiciunea mea pentru branza asta.
anasia, multumesc pentru apreciere
LYLY809 spune:
In noaptea de vineri spre sambata pentru ca nu am avut somn am facut un trandafir din pasta de lapte praf...e cel mov de pe tort. Stiti de cate ori l-am refacut? De 7 ori..Cred ca eram obosita, insa m-am incapatanat sa-l fac. Intindeam prea mult foaia si puneam petalele prea aproape. Doar nu eram la prina incercare!
Asta s-a intamplat de la ora 2 la ora 4 dimineata...Apoi, pana la 5.30 am facut alte floricele din sugus si din pasta ramasa, dar abia dupa o ora si jumatate m-am prins cum se folosesc stantele alea
Si, sa va povestesc cum am stricat eu 5 cico albe Primola...puneam la micro la topit, apoi adaugam lapte. Se taia imediat si se si intarea. Iarasi nu eram la prima incercare, doar am mai facut glazuri si imi ieseau perfecte! La ultima, dupa topire la microunde am pus un pic de unt...acelasi efect! Pana la urma am turnat cioco topita simplu, desi stiam ca se va intari pe tort rau de tot...insa imi pierdusem rabdarea si trebuia sa plecam cu tortul la bunei, in provincie. De ce s-o fi taiat cioco asta dupa ce am adaugat lapte sau unt? Curios de tot...
Hildegard, ce tort fin si frumos, bravo!
Hildegard spune:
Lyly,felicitari pentru tort!
Pai nu siu de ce ti s/a taiat...eu n-am patit asa ceva.cum sa se taie?????
Tort de ananas(facut pentru azi pentru noi de florii)
Avem nevoie de:
Blat:
3 oua,1 lg ulei, 3 lg zahar,3 lg faina, 1 lingurita praf copt.
-se bat albusurile bine,apoi se adaug zaharul,urmeaza galbenusurile pe rand, apoi uleiul. La sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Crema:
-250 g branza de vaci
-400 g frisca
-2 lg zahar pudra
-2 lg. smantana grasa
-2 plicuri gelatina dr. oetker granule
-punem gelatin la inmoiat in apa rece 10 minute
-ne batem frisca cu zaharul pudra si smantana
-incorporam in frisca branza si batem in continuare pana se omogenizeaza tot
-topim gelatina umflata pe foc,deci nu o fierbe ca asa nu mai e buna
-turnam gelatina topita in compozitia de frisca si branza
Ornat:
-1 cutie de compot anans roti-1 plic de tort gelee transparent
-frisca pentru ornat pe margine-trandafiri din frisca
Asamblare:
-insiropam blatul cu zeama de la compot,care e pus in tava cu inel detasabil
-turnam crema de branza peste blat,nivelam frumos
-punem cercurile de ananas
-dam la frigider cam 1-2 ore
-apoi ne dizolvam jeleul ransparent pe foc cu 250 g apa si 2 linguri de zahar, asa cu scrie pe pliculet
-turnam gelatina intre bucatile de ananas, doar in mijloc nu, deoarece acolo vin bagati trandafirasii
-trandafirii ii facem dupa ce asamblam si dam tortul la frigider pana a doua zi
-trandafirii ii punem pe tort a doua zi dupa ce s-au intarit
-ornam cu frisca pe margine a doua zi si punem trandafirasii
-dam la frigider cateva ore 2-3, apoi putem manca din el
poze:http://www.veronicascakes.blogspot.com/
BLOGUL MEU
Veronica
siStefan Peter- 07.11.2005(2 si 4 luni ani)